Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα “έξυπνα ρούχα” που μειώνουν το στρες

Τα ενδύματα αυτά παρακολουθούν την φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού, όπως τη θερμοκρασία και τον παλμό της καρδιάς.
Έτσι λοιπόν, συνδεόμενα με μια βάση δεδομένων που αναλύει τις πληροφορίες για το τι κατάσταση επικρατεί στον οργανισμό, αυτά θα μπορούν να επαναφέρουν σε κανονικό ρυθμό τους καρδιακούς....

παλμούς και τη θερμοκρασία του σώματος.
Αυτό θα γίνεται μέσω οθονών και ακουστικών που θα εκπέμπουν τραγούδια, λέξεις και εικόνες προκειμένου να ηρεμήσουν τον χρήστη και να του προσφέρουν υποστήριξη για να αντεπεξέλθει στο καθημερινό άγχος!
Τα έξυπνα ρούχα δημιουργήθηκαν στα πλαίσια ενός καλλιτεχνικού project που ονομάστηκε “Φορεμένη Απουσία” και πρόκειται για υφάσματα που έχουν διάφορα είδη ασύρματων αισθητήρων .
Αυτοί οι αισθητήρες εντοπίζουν μια μεγάλη ποικιλία ενδεικτικών βιολογικών δεικτών όπως τη θερμοκρασία, τον παλμό της καρδιάς και την αναπνοή.
Τα δεδομένα συγκεντρώνονται και χρησιμοποιούνται για να παράγουν μια “απάντηση¨από μια βάση δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο τον χρήστη, ενώ τα ρούχα είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο μέσω ενός smarthone.
Όταν λοιπόν η βάση αυτή δεδομένων εντοπίζει ότι ο χρήστης βρίσκεται κάτω από έντονα συναισθηματική φόρτιση, θα στέλνει σήματα στα ρούχα για να ξεκινήσει διαδικασία αναπαραγωγής των εικόνων, της μουσικής ή των λέξεων που θα τον ηρεμήσουν.
Για να επιτευχθεί αυτό, τα ρούχα είναι εξοπλισμένα με μια οθόνη από LED και ηχεία ενσωματωμένα στην κουκούλα του ρούχου.
Τα “έξυπνα” ρούχα έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την Μπάρμπαρα Λέιν του Πανεπιστήμιου Concordia του Καναδά και την Τζάνις Γκόλντσμιθ του κολεγίου
 Digital

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια