Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Виссарион: Ο "Ιησούς" της Σιβηρίας

Сергей Анатольевич Тороп
Γεννήθηκε 14η Ιανουαρίου 1961 στο Krasnodar, Ρωσίας
Ο Sergei Torop ήταν πρώην τροχονόμος σήμερα παρουσιάζεται σαν η μετενσάρκωση του Ιησού. Ο Torop είναι 54 ετών, και είναι ο πνευματικός ηγέτης τουλάχιστον 5.000 αφιερωμένων οπαδών, μεταξύ τους.....

διανοούμενοι, καλλιτέχνες και επαγγελματίες που συγκεντρώνονται για να τον λατρέψουν στο μικρό απομονωμένο χωριό Petropavlovka 2000 μίλια μακριά από τη Μόσχα.
Τον Βησσαρίωνα (μετονομάσθηκε μόνος του) στη Ρωσία τον έχουν κατηγορήσει ότι εκμεταλλεύεται τη ρωσική εμμονή με τη «λατρεία της προσωπικότητας», με τελικό σκοπό την εξαπάτηση των αφελών που οδηγεί πίσω στις ημέρες Rasputin.
Λέει ότι ο Θεός τον είχε στείλει στη γη για να διδάξει την ανθρωπότητα για τα κακά του πολέμου και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι οπαδοί του περίπου τριακόσιοι ζουν μαζί του σε ξύλινες καλύβες ώστε μπορούν να είναι κοντά στο Μεσσία τους.
Θεωρούν επίσης πως η ανθρωπότητα διανύει το 49ο έτος της καθώς ο Torop είναι 48 ετών, και αντί για τα Χριστούγεννα, γιορτάζουν την 19η Αυγούστου ως ιερή επέτειο της πρώτης διδασκαλίας του Βησσαρίωνα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια