Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παιδική κακοποίηση: η βασική αιτία για το άσθμα Study: Asthma linked to child abuse

Παιδιά που έχουν υποστεί σωματική βία, έχουν χάσει τους γονείς τους ή έχουν ζήσει μια τραυματική εμπειρία ενδέχεται όταν μεγαλώσουν να υποφέρουν από άσθμα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.
«Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί ενώ εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι οι κρίσεις άσθματος συνδέονται με κατάθλιψη, άγχος και άλλες ψυχικές διαταραχές, οι επιστήμονες πάντα πίστευαν ότι τα προβλήματα αυτά προκαλούνταν από το άσθμα και όχι το αντίστροφο», δήλωσε στο «Η έρευνα μας αποδεικνύει ότι παράγοντες ψυχολογικής πίεσης, όπως κατάθλιψη και ψυχικά προβλήματα που εμφανίζονται σε μικρή ηλικία, αυξάνουν τον κίνδυνο ασθματικών κρίσεων σε μεγαλύτερη ηλικία», προσέθεσε η γιατρός.
Τα πορίσματα της έρευνας είναι αξιόπιστα καθώς εξετάστηκαν συνολικά 18.000 ενήλικες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.
Σύμφωνα με τη δρ. Σκοτ και τους συναδέλφους της, οι αντιξοότητες και τα δυσάρεστα περιστατικά που βιώνουν τα παιδιά σε μικρή ηλικία συνεχίζουν να τα ταλαιπωρούν όταν ενηλικιωθούν, προσλαμβάνοντας διάφορες μορφές.
Οι περισσότερες τραυματικές εμπειρίες που επιφέρουν τέτοιου είδους επιπτώσεις έχουν να κάνουν με σεξουαλική κακοποίηση, διαζύγιο γονέων, ψυχικές διαταραχές γονέα, απώλεια αγαπημένου προσώπου, σωματική βία, περιφρόνηση, ενδοοικογενειακή βία, οικονομικά προβλήματα, χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στην οικογένεια κλπ. ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters η δρ. Κέιτ Σκοτ.

BOSTON, Sept. 1 (UPI) 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια