Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σφουγγάτα από την Κύθνο

Sponge from Kythnos
,

Στην Κύθνο σφουγγάτο λένε αυτά τα τηγανητά τυρομπαλάκια, τραγανά και νόστιμα.
Όπως σε όλα τα κυκλαδονήσια, έτσι κι εδώ χρησιμοποιούν το φρεσκοπηγμένο ανάλατο τυρί το οποίο στις μεγάλες πόλεις δεν μπορούμε να βρούμε.
Μπορούμε όμως να το αντικαταστήσουμε με ανθότυρο, που πρέπει να το ανακατέψουμε με μια γερή κουταλιά φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο.
Το τυρί πρέπει να είναι πολύ καλά στραγγισμένο.

Υλικά :
1/2 κιλό ανθότυρο
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. γλυκού αλεύρι
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρότερα
φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, ή ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για τηγάνισμα.

Εκτέλεση
Βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το μυρωδικό και τα 2 κουτ. γλυκού αλεύρι σε μια λεκάνη. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τα πλάθουμε μπαλάκια σαν καρύδια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια
Εύη Βουτσινά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια