Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Κάνναβις... ...το κατ' εξοχήν οικολογικό φυτό

Είναι μια αβλαβής, μη τοξική φυσική ουσία με πολλές ιδιότητες που μας παρέχουν την αντικειμενική και υποκειμενική δυνατότητα για πραγματοποίηση του οικολογικού οράματος.
Οι ψυχοδραστικές της ιδιότητες εμβαθύνουν, ανυψώνουν και διευρύνουν την συνείδηση χωρίς να προκαλούν εθισμό, εξάρτηση ή τοξίνωση.
Η νέα βιολογία κατατάσσει την κάνναβη στην κατηγορία των ενθεογόνων, ή ψυχοδηλωτικών, δηλαδή στις ουσίες διά των οποίων βιώνεται η αυτοψυχογνωσία. Όντας ακίνδυνη και ήπια, η ψυχοδραστική επίδραση της κάνναβης συμβάλλει στην πραγμάτωση του "Γνώθι σ' αυτόν", και οδηγεί στη θεογνωσία μέσα από τη συνειδητοποίηση του "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν".
Γι αυτούς τους λόγους, 1 έως 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο χρησιμοποιούν την κάνναβη ως μέσον λατρείας, δηλαδή ως Αγίαν Κοινωνία.
Η κάνναβις είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και υλικών : ο- Οι φυσικές ίνες του φυτού, που δεν είναι ψυχοδραστικές, χρησιμοποιούνται από την ανθρωπότητα για 6000 χρόνια τώρα γιά την κατασκευή σχοινιών, υφασμάτων και χαρτιού, για την κατασκευή ρούχων, παπουτσιών, καταλυμάτων, βιβλίων, κουτιών, υλικών πακεταρίσματος, πανιών για σκάφη και για την ζωγραφική ("κανναβάτσο"!). ο- Το κανναβινέλαιο είναι ανανεώσιμη πρώτη ύλη με χρήση στην παρασκευή μπογιάς, βερνικιών, και στη παρασκευή λιπαντικών υλικών που, επιφέροντας ελάττωση των τριβών σε μηχανές, μειώνουν τη φθορά και την σπατάλη ενέργειας. Η κάνναβις είναι ανανεώσιμη πηγή για 2 καύσιμα τα οποία εύκολα παρασκευάζονται με απλή τεχνολογία: o- Η ζύμωση και απόσταξη του φυτού προσδίδει εύκολα μεγάλες ποσότητες αλκοόλης για χρήση σε μηχανές εσωτερικής καύσεως αντικαθιστώντας σε τεράστιο βαθμό τα ρυπαντικά καύσιμα πετρελαιοειδών (έχει επίσης μεγάλη χρησιμότητα ως ψυκτικόν και απολυμαντικόν, και εξέχουσα θέση ως χημικός διαλύτης για κάθε εργαστήριο).
Στην παραγωγή εκλύεται 3 φορές περισσότερο οξυγόνο από αυτό που καίει στη χρήση της, και δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακος, επιφέροντας εξισορρόπηση στην τοξική κατάσταση της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας. Ως "απόβλητον" της διεργασίας, δημιουργείται γλυκόζη που είναι φαγώσιμη. o- Το κανναβινέλαιο είναι καύσιμο πρώτης ποιότητος που δεν εκρήγνυται εύκολα (η μηχανή Diesel είναι απόγονος της μηχανής πού αρχικά είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί με κανναβινέλαιο!). Η κάνναβις είναι εξαιρετικό λίπασμα για βιο-καλλιέργειες, και καλή πηγή νιτρικού καλίου γιά ήπιες εκρηκτικές ύλες. Οι σπόροι της κάνναβης οι οποίοι δεν είναι ψυχοδραστικοί, είναι φαγώσιμο τεραστίας θρεπτικής αξίας. Η γεύση τους θεωρείται το άκρον άώτον της γαστρονομίας (όχι μόνο από τα καναρίνια!), και η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι της τάξεως της σόγιας (πού είναι τροφή εκατομμυρίων ανθρώπων). Ως φαγώσιμον, οι σπόροι της κάνναβης (το "κανναούριν") παρέχουν τη δυνατότητα να τραφεί ολόκληρη η ανθρωπότητα με τροφές ποιότητος οι οποίες συμφωνούν με το περιβάλλον, αντί να καλλιεργούνται σε αντιδιάσταση με τη φύση.
 Οι φαρμακευτικές χρήσεις του φυτού: έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει άμεσα 60% έως 70% όλων των ψυχοφαρμάκων, και δρώντας θεραπευτικά να αναιρέσει τους λόγους χρήσεως τους. Είναι το ιδανικό μη-τοξικό φάρμακο για το γλαύκωμα. Σώξει ζωές σε παθήσεις όπως η ανορεξία-βουλημία, βοηθά στην ανακούφιση από τις τοξικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας στον καρκίνο, και από τις παρενέργειες των τοξικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται γιά το ΑΙDS. Λειτουργεί κατά του άσθματος και των αναπνευστικών αλλεργιών, βοηθά στον αυτοκαθαρισμό των πνεύμονα από την πίσσα του τσιγάρου, δρα ως παυσίπονο, ήπιο αντισπασμωδικό, ευφοριακό, και σε συνδυασμό με άλλα φυτά ως ασφαλές αναισθητικόν. Είναι ήπιο αντιβιωτικό, δυνατό ανοσιογόνο, και έχει χρήση στις μέρες της ροής στην περίοδο, στον ανώδυνο τοκετό, και στην επανάκτηση της λειτουργίας των μυώνων μέσω φυσιοθεραπείας.
Στην ομοιοπαθητική, έχει χρήση στη θεραπεία της νευρασθένειας, της μανίας, επιληψίας, αμνησίας, του τραυλίσματος, στην θεραπεία της περικαρδίτιδας, οφθαλμικών και ουρολογικών παθήσεων. Η κάνναβις έχει πολύτιμη χρήση στην προετοιμασία για την συνειδητή μετάβαση προς τον θάνατο. Βοηθά στην αποτοξίνωση και απεξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες, είναι στήριγμα στη ψυχοθεραπεία (δρα ως αναστολέας και επιλύτης των νευρωτικών αναστολών) και δυνητοποιεί την ψυχική αυτοεξισορρόπηση.
  
Γιατί την φοβόμαστε; Αντικειμενική πραγματικότητα:
Η κάνναβις είναι ανανεώσιμη φυσική πηγή ενέργειας και υλικών που δυνητοποιούν την απεξάρτηση της οικονομίας-βιομηχανίας από το διεθνές κεφάλαιο και την αναδόμηση της οικονομικής αυτάρκειας του τόπου. Κάποτε η Κύπρος παρήγαγε... όλα τα προς το ζειν - ρούχα, τροφές, καύσιμα, φάρμακα - απολαμβάνοντας αυτάρκεια από τα Καννάβια Λευκωσίας έως τη Κανναβιού της Πάφου! Η Κύπρος τελεί υπό διπλήν κατοχήν: ο βορράς κατέχεται από τις στρατιωτικές δυνάμεις των εμπόρων ηρωίνης (Τουρκία, Πεντάγωνο, CIA), και ο νότος κατέχεται πολιτικά ως νεο-αποικία από τον εμπορικό κλάδο του διεθνούς κεφαλαίου με συμμετοχή των τοπικών αρχόντων.

Για την απελευθέρωση, η αυτάρκεια είναι παράγων απαραίτητος.
Η κάνναβις παρέχει τις υλικές δυνατότητες για την αυτάρκεια, όχι μόνο για την μελλοντική μας συμμετοχή στην διεθνή οικολογική οικονομία και την συνεργασία των λαών:  
Η αυτάρκεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή του απελευθερωτικού αγώνα. Χρειάζεται πάντως είδους κινητοποίηση και εφευρετικότητα για τον διπλό απελευθερωτικό αγώνα που αποβλέπει εις την αντικατάσταση του πολιτικό-οικονομικού συστήματος (της αυταρχικής εξουσίας Κεφαλαίου και Κράτους) στις δήθεν ελεύθερες περιοχές της Κύπρου με θεσμούς αυτοκυβέρνησης, οικολογικής και άμεσης δημοκρατίας, και εις την απελευθέρωση των κατεχομένων περιοχών.  

Γι' αυτό είναι παράνομη η κάνναβις.
Υποκειμενική πραγματικότητα:
Τα ψυχικά ωφελήματα της κάνναβης αποκαθιστούν τη φυσική ψυχική ισορροπία του ατόμου λύοντας το φόβο, αφανίζοντας τους μοχλούς πίεσης που χρησιμοποιεί η εξουσία για να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται τους ψυχικούς μας μηχανισμούς και την καταπιεστική συμπεριφορά ανάμεσα μας, καθαρίζουν το μυαλό του ατόμου και μας απαλλάσσουν από την τοξική επίδραση της ιδεολογίας του κοινωνικού ρατσισμού, της φαλλοκρατίας και του αυταρχισμού. Με άλλα λόγια, η κάνναβις δρα ως καταλύτης στη δημιουργία ενός ψυχισμού απελευθέρωσης, στη δημιουργία πληθυσμών και ατόμων που δεν καταπιέζονται εύκολα, που είναι ψυχικά ώριμα για να επωμιστούν τη συλλογική συνύπαρξη, την συνεργασία, την άμεση δημοκρατία και την αυτοκυβέρνηση.

Γι αυτό είναι παράνομη η κάνναβις.
Ο φόβος της κάνναβης καλλιεργείται συνειδητά με κάθε μέσον τρομοκρατίας πού διαθέτει το σύστημα, διότι έτσι προωθούνται τα συμφέροντα της ανίερης συμμαχίας του διεθνούς κεφαλαίου και των εδώ τοπικών αρχόντων.  
Αποινικοποίηση!
Η κάνναβις βλαστά παντού, σχεδόν σε όλα τα κλίματα και τα υψόμετρα. Η θέση της είναι δίπλα από την τσουκνίθα και την μολώχα στις αυλές μας, και δίπλα από το σιτάρι στους αγρούς μας. Είναι ένα μέρος της φύσης του οποίου καμμιά πράσινη συνείδηση δεν μπορεί να ανέχεται την καταπίεση και καταστολή. Υπάρχει άτομο με οικολογική, πατριωτική ή σοσιαλιστική συνείδηση που μπορεί να δικαιολογήσει το γιατί να είναι παράνομη τούτη η μορφή του πράσινου, το γιατί να διώκονται, να φυλακίζονται και βασανίζονται οι φίλοι τούτου του φυτού, και γιατί να εξαλειφθεί ένα τόσο συνειδητό μέρος της Φύσης;
  cyprusindymedia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια