Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χοχλιοί μπουμπουριστοί Κρήτης

ΥΛΙΚΑ:
• ½ κιλό χοντρούς χοχλιούς
• ½ ποτήρι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
• αλάτι
• αλεύρι
• 4-5 κουταλιές....

ξύδι
• 1 κουταλιά αρισμαρί (δεντρολίβανο)

Τρόπος Παρασκευής:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς με σκέτο νερό χωρίς να τους βράσουμε και βάζουμε τη μούρη (μπροστινό μέρος) τους στο μείγμα από το αλεύρι και το αλάτι.
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι, τοποθετούμε μέσα τους χοχλιούς αμπούμπουρα (με τη μούρη προς τα κάτω) και στην αρχή τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να βγουν λίγο από το κέλυφος.
Μόλις βγουν δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού ψηθούν για 5 λεπτά προσθέτουμε το αρισμαρί και σβήνουμε με 4-5 κουταλιές ξύδι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια