Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Για να μην γίνουν χάλια τα χαλιά σας!

the carpets
Με αφορμή την έλευση του καλοκαιριού, μάθετε τους πιο απλούς και υγιεινούς τρόπους φροντίδας και καθαρισμού των χαλιών σας για να μην γίνουν χάλια....
Περιποίηση
Πολλά από τα απορρυπαντικά χαλιών περιέχουν χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για εμάς τους ίδιους αλλά και για το περιβάλλον.
Ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα χαλιά σας ή να τα φρεσκάρετε:

*  Περνάτε την επιφάνειά τους με την ηλεκτρική σκούπα δύο φορές ...
*  Αν είναι χειροποίητα, μην τα τινάζετε. Μπορεί να σπάσουν τα στημόνια ή να χαλαρώσουν οι κόμποι, όσο σφιχτό και να είναι το χαλί.
*  Καθαρίζετε την επιφάνειά τους με νερό και αγνό σαπούνι, χωρίς προσμείξεις και αρωματικά πρόσθετα. Το σαπούνι Μασσαλίας θεωρείται ιδανικό για τη φροντίδα τους.
*  Για τους απλούς λεκέδες χρησιμοποιείτε λευκό πανί μουσκεμένο με λευκό ξίδι αραιωμένο σε νερό. Το ξίδι, διαλυμένο σε ίσο μέρος νερού, δίνει επίσης λάμψη στα χρώματα.
*  Αν οι λεκέδες επιμένουν, χτυπήστε με αναδευτήρα 1/4 της κούπας υγρό σαπούνι με βάση φυτικό έλαιο και τουλάχιστον 3 κουταλιές του γλυκού νερό, τρίψτε με τον αφρό και ξεβγάλτε καλά με νερό.
*  Για να φρεσκάρετε τα χαλιά ανακατέψτε σε μια κούπα του καφέ εκχυλίσματα βοτάνων ή αιθέρια έλαια (δεντρολίβανο,λεβάντα, σανταλόξυλο, τριαντάφυλλο, μέντα, λεμόνι), 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να δράσει επάνω στην επιφάνεια των χαλιών για περίπου δέκα λεπτά και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.
Εναλλακτικά αναμείξτε ανθρακική σόδα με ελάχιστες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, ψεκάστε το χαλί, αφήστε να "σταθεί" και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.
*  Μπορείτε να ζωντανέψετε τα χρώματα του χαλιού χρησιμοποιώντας ένα λάχανο κομμένο στη μέση, το οποίο θα περάσετε πάνω από το χαλί με τη φορά του πέλους.
 ΒΗΜΑDECO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια