Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ινδία, 1.100 νεκροί απο τη ζέστη

Εντυπωσιακές οι εικόνες από την Ινδία όπου καύσωνας των 45 και 48 βαθμών Κελσίου που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.100 ανθρώπων. Στο Νέο Δελχί οι ασφαλτένιοι δρόμοι έλιωσαν στην κυριολεξία, παραμορφώνοντας τις γραμμές των διαβάσεων.
Σύμφωνα με την...

Daily Mail η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο την ερχομενη εβδομάδα, προκαλώντας τρόμο στους χιλιάδες Ινδούς που ζουν στο δρόμο ή σε πρόχειρα καταλύμματα - χωρίς επαρκή πρόσβαση σε δροσιά και νερό.
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν εργαζόμενοι που δούλευαν σε συνθήκες ασφυκτικής ζέστης, όπως επίσης και ηλικιωμένοι και άστεγοι που δεν μπόρεσαν να βρουν προστασία και να τηρήσουν την οδηγία να μείνουν σε κλειστούς χώρους.
Σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος δέκα ωρών την ημέρα καθώς τα κλιματιστικά - όσων έχουν - δουλεύουν συνεχώς.
Η νότια Ινδία έχει πληγεί περισσότερο από τον καύσωνα. Η πολιτεία με τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι Άντρα Πράντες με 900 θύματα από τις 18 Μαίου.
Στη γειτονική Τελανγκάνα η θεροκρασία έφτασε τους 48 βαθμούς το Σαββατοκύριακο - εκεί έχουν χάσει τη ζωή τους 200 άνθρωποι.
 Aljazeera

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια