Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μήπως φοράτε λάθος νούμερο σουτιέν;

Πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, καούρα;

Το σουτιέν είναι αδιαμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι του γυναικείου ντυσίματος από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ένα, λοιπόν, σουτιέν με κακή εφαρμογή, όχι μόνο δεν προσφέρει σωστή υποστήριξη αλλά μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα υγείας.
Είχατε σκεφτεί πως η δυσκαμψία του αυχένα, οι συχνοί πονοκέφαλοι, η δυσπεψία ακόμα και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου μπορεί να οφείλονται από το σουτιέν;
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της Triumph, το 76% των γυναικών φορά λάθος νούμερο σουτιέν, παρά τις υπενθυμίσεις από τον κλάδο ένδυσης, πως οφείλουμε να μετράμε το στήθος μας.
Η πλειοψηφία των γυναικών που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε πως δεν έχει δοκιμάσει άλλο νούμερο, ενώ αρκετές αποκάλυψαν πως αγόρασαν ένα σουτιέν, χωρίς να είναι το νούμερο τους επειδή τους άρεσε το χρώμα ή το σχήμα.
Μάλιστα, ορισμένες γυναίκες αγόραζαν επίτηδες διαφορετικό μέγεθος, με την ελπίδα πως το στήθος τους θα διαμορφωνόταν εκ νέου και θα λάμβανε το σχήμα που ήθελαν.
Οι πρακτικές αυτές, ωστόσο, είχαν ως μοναδική συνέπεια προβλήματα υγείας.

Ποια όμως είναι τα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν;
Πολύ μικρό
«Εάν ένα σουτιέν είναι πολύ σφιχτό μπορεί να δημιουργήσει πίεση στα νεύρα, τους μυς και τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τους ώμους και στον πάνω μέρος της πλάτης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους», τονίζει η φυσιοθεραπεύτρια, Sammy Margo.
Με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής χρήση μικρότερου μεγέθους σουτιέν έχει ως αποτέλεσμα τον επηρεασμό της ευρύτερης κίνησης και της λειτουργίας του βραχίονα, παράλληλα με διαρκή πόνο.
Επιπλέον, μελέτες έχουν καταλήξει πως τα σφιχτά σουτιέν μπορούν να προκαλέσουν εξογκώματα ή άλλες δερματολογικές παθήσεις. Συνήθως, αίτια αυτών είναι τα «άγκιστρα» στο πίσω μέρος του σουτιέν.

Πολύ μεγάλο
Στον αντίποδα τα μεγαλύτερα νούμερα εγκυμονούν άλλους κινδύνους.
«Φορώντας ένα σουτιέν που δεν υποστηρίζει το στήθος αποτελεσματικά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στάσης, όπως καμπούρα, καθώς η γυναίκα, θα καθίσει και θα σταθεί αδέξια για να αντισταθμίσει την κακή τοποθέτηση του σουτιέν της», υποστηρίζει η Margo.
Σε περίπτωση που φοράτε cup μεγαλύτερο του C, ένα μη υποστηρικτικό σουτιέν μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς ασκείτε πίεση στο διάφραγμα.
«Το βάρος των μαστών σε συνδυασμό με την κακή στάση του σώματος και την καθιστική ζωή μπορεί να επιδεινώσει ακόμη και πεπτικά προβλήματα, όπως η καούρα», επισημαίνει η φυσιοθεραπεύτρια.
Σφιχτές τιράντες
Αν το σουτιέν είναι χαλαρό ή μη υποστηρικτικό, πολλές γυναίκες συνηθίζουν να σφίγγουν τις τιράντες, με οδυνηρά αποτελέσματα.
«Η παρανόηση με τις τιράντες είναι συχνή, καθώς οι γυναίκες δεν γνωρίζουν πως αυτό το ΄΄εξάρτημα΄΄ είναι το λιγότερο σημαντικό μέρος του σουτιέν», αναφέρει η Julia Mercer, η οποία εργάζεται στα Marks & Spencer στον τομέα της παραγωγής.
Όλη η υποστήριξη του σουτιέν γίνεται με το ύφασμα πάνω στον θώρακα. Οι σφιχτές τιράντες το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι πίεση στους ώμους, τραβώντας αυτούς και την σπονδυλική στήλη προς τα εμπρός. Αυτές οι κινήσεις πιέζουν τα νεύρα και επηρεάζουν την ευελιξία των ώμων, ενώ οι σφιχτές τιράντες είναι και αιτία πονοκεφάλων.
Κακή τοποθέτηση μπανέλας
Οι μπανέλες είναι το μέρος εκείνο του σουτιέν, που μπορεί να «σκάψει» το στήθος ή να τρίβεται επάνω στο δέρμα, προκαλώντας δυσφορία.
Ποτέ μην φοράτε σουτιέν, από τα οποία προεξέχει η μπανέλα γιατί ο κίνδυνος τραυματισμού του στήθους είναι μεγαλύτερος.

Το λάθος σχήμα
Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα είδη, που κολακεύουν κάθε σιλουέτα και ταιριάζουν σε κάθε σχήμα. Επιλέγοντας το σωστό, μπορεί να τονωθεί η αυτοπεποίθησή σας και να νιώσετε μεγαλύτερη άνεση.
Εάν έχετε φαρδείς ώμους επιλέξτε ένα σουτιέν με μεγάλο άνοιγμα ανάμεσα στο στήθος, εάν έχετε στενούς ώμους προτιμήστε μικρό κενό και push up. Σε στήθος με βαρύτητα ενδείκνυται σουτιέν με μεγάλη στήριξη.

Χρήσιμες συμβουλές
  • Φοράτε πάντα το σωστό νούμερο σουτιέν.
  • Ανανεώνετε τους στηθόδεσµούς σας τακτικά.
  • Επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα.
  • Βγάζετε πάντα το στηθόδεσμο την ώρα του ύπνου.
  • • Αν αθλείστε, φοράτε ένα σουτιέν ειδικά σχεδιασμένο που θα σας παρέχει την πρόσθετη υποστήριξη που χρειάζεστε και θα ελαχιστοποιήσει τους κραδασμούς και τις πιθανές ενοχλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια