Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παξιμαδάκια αμυγδάλου

.
Μπορείς να αποθηκεύσεις τα παξιμάδια σου σε κουτί μέχρι και ένα μήνα.

Υλικά:

  • 2,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλ. τριμμένο γλυκάνισο
  • 10 κ.σούπας βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • μισό κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 3/4 φλιτζ. αμύγδαλα με τη φλούδα, ψιλοκομμένα
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 180.Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ρηχά ταψιά.Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το σιμιδγάλι, το μπέικιν, το αλάτι και το γλυκάνισο.Χτύπα στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Πρόσθεσε τα αυγά, ένα τη φορά.Ρίξε τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Ρίξε το αλεύρι και μετά τα αμύγδαλα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα.
Αλεύρωσε ελαφρά τα χέρια σου και χώρισε τη ζύμη στα δύο, πατώντας την να γίνει σαν δίσκος.
Τύλιξε κάθε κομμάτι με πλαστική μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά τουλάχιστον.
Βγάλε από το ψυγείο και χώρισε κάθε δίσκο σε δύο κομμάτια.
Σχημάτισε με κάθε κομμάτι από ένα μακρόστενο φρατζολάκι και βάλε κάθε κομμάτι στο ταψί.
Άφησε αρκετό κενό μεταξύ τους.
Ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να δεις να ροδίζουν οι άκρες σε κάθε κομμάτι ζύμης.
Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν 20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν, κόψε κάθε φρατζολάκι διαγώνια σε χοντρά κομμάτια ώστε να σχηματίσεις παξιμάδια.
Βάλε τα παξιμάδια σου με τη φαρδιά πλευρά προς τα κάτω σε ταψί χωρίς να αφήσεις κενά μεταξύ τους και ψήσε για 5-7 λεπτά να ροδίσουν λίγο ακόμη.
Βγάλε από το φούρνο, αναποδογύρισέ τα και ψήσε άλλα 5 λεπτά.
Άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια