Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΦΡΑΟΥΛΕΣ 🍓🍓🍓

.
*  Οι φράουλες είναι ευαίσθητο φρούτο και, για τον λόγο αυτό, καλό είναι να τις καταναλώνετε το συντομότερο δυνατόν. Μην τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για πολλές ώρες.

*  Ο καλύτερος τρόπος για να τις  διατηρήσετε είναι να τις βάλετε ολόκληρες με το πράσινο φυλλαράκι τους σε γυάλινο αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για λίγες ημέρες.
*  Ακόμη και στην εμφάνιση σας θυμίζουν περισσότερο την οικογένεια των μούρων, τελικά ανήκουν στων ρόδων.

*  Μια φράουλα περιέχει, κατά μέσα όρο, 200 σπόρους!.

*  Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (άνω του 90%) και χαμηλή θερμιδική αξία (μόλις 27 θερμίδες ανά 100 γρ) Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη είναι μεγαλύτερη ακόμα και από των πορτοκαλιών (8 φράουλες παρέχουν περισσότερη βιταμίνη  απ ό τι ένα πορτοκάλι).
Πολύ απλά, χρειάζονται 6 φράουλες μετρίου μεγέθους για να υπερκαλύψουν την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη , δίνοντας μόνο 50 θερμίδες.

*  Διαθέτουν καθαρτικές ιδιότητες, αλλά καλό είναι να αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωσή τους, γιατί τα σποράκια τους είναι πιθανόν να σας προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές.
Κηπευτική
*  Φυτέψτε φράουλες στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας για να δείτε τη διαφορά σε άρωμα και νοστιμιά. Μετά, οι τεράστιες κατακόκκινες φράουλες του εμπορίου θα σας φαίνονται άνοστες.

*  Για να αποξηράνουμε τις ρίζες, τις βγάζουμε το φθινόπωρο, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να ξεραθούν κρεμασμένες σε μέρος σκιερό.
Ομορφιά
*  Αν δεν είστε αλλεργικοί στις φράουλες, βάλτε μερικές ώριμες (κόκκινες) άγριες φράουλες να πολτοποιηθούν μαζί με λίγο αποσταγμένο νερό. Στη συνέχεια, κάντε επαλείψεις αφήνοντας για λίγη ώρα και ξεπλένοντας με χλιαρό νερό, για να εξαλείψετε τις πανάδες από το πρόσωπο ή τα χέρια σας.

*  Στη Γαλλία, η καλλιέργεια της φράουλας χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, όπου και τη χρησιμοποιούσαν σαν θεραπευτικό βότανο.
Όνειρα
*  Αν δείτε στον ύπνο σας κόκκινες, ώριμες και λαχταριστές φράουλες, θα πετύχετε δύσκολους στόχους και θα ευχαριστηθείτε.

*  Αν δείτε φράουλες και είστε ελεύθεροι, γρήγορα ο έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα σας, αν είστε παντρεμένοι, η οικογενειακή ζωή σας θα είναι ευτυχισμένη.

*  Αν δείτε να μαζεύετε φράουλες, θα κερδίσετε χρήματα!
Μαίρη Παναγάκου

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ..συνταγές♥҉.

Σαρλότ με φράουλες εδω

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια