Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μυστικά οικονομίας στα καλλυντικά μας

Είναι φορές, που ένα αγαπημένο μας καλλυντικό τελειώνει και δεν είμαστε σε θέση να αγοράσουμε καινούργιο σύντομα, είτε λόγω χρημάτων, είτε λόγω χρόνου. Μιας που οι καιροί είναι δύσκολοι και όλες μας λίγο πολύ, δεν μπορούμε πάντα να αντικαθιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα καλλυντικά μας, υπάρχουν κάποια "έξυπνα κολπάκια" που θα παρατείνουν την διάρκεια τους και θα μας βγάλουν προσωρινά απ' την δύσκολη θέση.....

  • Όταν η αγαπημένη μας compact πούδρα σπάσει, υπάρχει τρόπος να την διορθώσουμε. Αρχικά, την σπάμε (π.χ. μ' ένα μεγάλο κουτάλι), πιέζοντας τα συμπαγή κομμάτια, ώστε να γίνουν όλα, σκόνη ελεύθερη. Την τοποθετούμε στην θήκη της, ξανά και λειαίνουμε την επιφάνεια, όσο γίνεται. Μετά ρίχνουμε λίγο καθαρό οινόπνευμα και "πιέζουμε" την επιφάνεια (ώστε να γίνει συμπαγής) με μια ζελατίνα. Aφήνουμε αρκετή ώρα να στεγνώσει το οινόπνευμα και... that's it' η πούδρα έγινε πάλι σαν καινούργια...
  • Το παραπάνω tip μπορούμε να κάνουμε αντίστοιχα και με μια σκιά ματιών... Μην φοβάστε δεν πρόκειται να αλλοιωθεί ούτε το χρώμα, ούτε η σύνθεση και σ' αυτό φυσικά βοηθάει το καθαρό οινόπνευμα. Αποφύγετε κάθε άλλο είδος προϊόν, τύπου λοσιόν. Μόνο το καθαρό οινόπνευμα μπορεί να επαναφέρει το compact προιόν στην αρχική του μορφή.
  • Χρησιμοποιείτε make up σε μορφή stick και ήδη βρίσκεται στα τελειώματα; Η λύση για να εκμεταλευτείτε και το τελευταίο υπόλειμμα είναι να αφαιρέσετε το ήδη υπάρχον προϊόν (που βρίσκεται στα τοιχώματα της συσκευασίας) μ' ένα πινελάκι και να το αναμειγνύετε, σε κάθε επόμενη χρήση, με την ενυδατική σας κρέμα, ώστε να πάρει την μορφή ρευστού make up. Η κάλυψη βέβαια, δεν θα είναι η ίδια, αλλά μπορείτε προσωρινά να το εκμεταλευτείτε μέχρι την αντικατάστασή του.
  • Είναι πολλά τα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε όταν έχει ξεραθεί η αγαπημένη μας μάσκαρα. Ένας δοκιμασμένος και πολύ αποτελεσματικός τρόπος, είναι να "στάξουμε" μια σταγόνα λοσιόν μέσα στο μπουκαλάκι και με κλειστό καπάκι να "τρίψουμε" την συσκευασία ανάμεσα στις παλάμες, ώστε να αναμιχθεί και να ρευστοποιηθεί το προϊόν. Προσοχή...ποτέ μην "μπαινοβγάζετε" πολλές φορές, το βουρτσάκι στην συσκευασία του, γιατί παίρνει αέρα το προιόν και στεγνώνει πιο εύκολα. Μια εναλλακτική λύση στην ρευστοποίηση της ξεραμένης μάσκαρας είναι το ελαιόλαδο. Μια πολύ μικρή σταγόνα στο βουρτσάκι του, μπορεί να μαλακώσει το υλικό της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, με extra όφελος την ενυδάτωση της βλεφαρίδας. Φυσικά, σ' όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση μην υπερβάλετε με την ποσότητα, γιατί θα καταστραφεί η σύσταση της...μια σταγόνα αρκεί.
  • Λατρεύουμε το eyeliner, αλλά μας έχει τελειώσει; Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να μας δώσει η χρήση μικρής δόσης μαύρης σκιάς με βρεγμένο πινελάκι. Σ' αυτήν την περίπτωση, συνίσταται το ειδικό στενό πινελάκι για περίγραμμα, ή ακόμα και το πινελάκι απ' το ήδη υπάρχον eyeliner, αφού βέβαια το έχουμε καθαρίσει καλά. Πολλές σκιές που μπορεί να έχουμε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και wet και μάλιστα "δίνουν" πιο έντονο αποτέλεσμα. Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείτε και που ξέρετε, μπορεί και να το καθιερώσετε...
  • Με την σειρά του το ρουζ, μπορεί εύκολα, σε ώρα ανάγκης, να αντικατασταθεί από μια μικρή ποσότητα κραγιόν. Επιλέγοντας ένα παλ και φυσικό χρώμα κραγιόν (που λίγο πολύ έχουμε όλες), μπορούμε να πάρουμε λίγο υλικό στα δάχτυλά μας και να το απλώσουμε στα ζυγωματικά, όπως απλώνουμε το make up. Αν είστε δεξιοτέχνες, μπορεί πολλές φορές να σας βγάλει ασπροπρόσωπες, χωρίς κανείς να το καταλάβει.
  • Αν νομίζετε ότι έχει τελειώσει το κραγιόν σας και θέλετε να το πετάξετε, ξανασκεφτείτε το... Το υπόλοιπο που "κάθεται" στα τοιχώματα της συσκευασίας, μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά με την σωστή εκμετάλλευση του, διαρκεί πολύ. Γι' αυτό μ' ένα πινελάκι μπορείτε να το βγάζετε και να το περνάτε στα χείλη σας, μέχρι να αγοράσετε καινούργιο.
  • Συνεχίζοντας με το κραγιόν, μπορείτε με τα χρώματα που έχετε, να δημιουργήσετε καινούργια, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε "εκείνο το συγκεκριμένο" που είδατε στο κατάστημα. Με λίγη φαντασία, μπορείτε να παίξετε με τους συνδιασμούς, κάνοντας ανάμειξη και να βγάλετε ένα χρώμα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Αυτό βέβαια μπορεί και με τα μολύβια χειλίων, τα οποία μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν το κραγιόν. Ο τρόπος είναι να γεμίσετε τα χείλη σας, με το μολύβι που έχετε για περίγραμμα και να το ενυδατώσετε με ένα gloss αποκτώντας, έτσι ένα κραγιόν που μάλιστα διαρκει περισσότερο.
  • Μιας που αναφέρθηκε το gloss, ένα πολύ καλό κόλπο για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο χρώμα, ή για να "αναβιώσουμε" το παλιό μας, είναι να χρησιμοποιήσουμε λίγη βαζελίνη και να την αναμείξουμε με μια ποσότητα σκιάς ματιών. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει και έτσι θα μπορείτε, ανά πάση στιγμή, να δημιουργήσετε μόνες σας όποιο χρώμα φανταστείτε.

Όλα τα παραπάνω tips εξοικονόμησης - εκμάλλευσης των καλλυντικών σας είναι απόλυτα εγγυημένα και δοκιμασμένα, γιατί μην νομίζετε... ακόμα και εμείς οι make up artists μέσα από την φαντασία, την χρωματολογία και την ανάγκη για δημιουργία καινούργιας χρωματικής παλέτας, ανακαλύψαμε τρόπους και μυστικά που θέλουμε να τα μοιραζόμαστε και να δίνουμε έξυπνες λύσεις για την σωστή εκμετάλλευση των αγαπημένων, αλλά και ακριβών, προιόντων...
Κείμενο: Φωτεινή Μακρίδου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια