Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδι

"Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι τα υλικά αυτά είναι επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ή και για την ίδια τη ζωή.
Ειδικότερα οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αυτών των ειδών και να μην ενδίδουν στις απαιτήσεις για την προμήθειά τους.

Αναλογιστείτε ότι:
* Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης των ειδών αυτών και άρα ότι δεν θα προκληθούν ατυχήματα κατά τη χρήση τους.
* Η κατοχή και χρήση των ειδών αυτών εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
* Πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές και καταστήματα χωρίς άδεια των αστυνομικών αρχών είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
* Η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες.
* Στις περιπτώσεις που ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη, εκτός από τους ίδιους διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.
Η υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων είναι καθοριστική για την αποφυγή ατυχημάτων από τη χρήση κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων κλπ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια