Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκασμένο δέρμα – Αιτίες και λύσεις

Το σκασμένο δέρμα είναι η δυσάρεστη κατάληξη από μια σειρά “επιθέσεων” στο δέρμα.
Το δέρμα του κάθε ανθρώπου, καθημερινά ταλαιπωρείτε από ένα σωρό διαφορετικές καταστάσεις που αφορούν είτε εξωγενείς παράγοντες είτε από εσωτερικούς λόγους.
Το σκασμένο δέρμα μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα σημεία.
Έτσι μπορεί μια γυναίκα να έχει.....

σκασμένο δέρμα στα χέρια, σκασμένο δέρμα στο πρόσωπο, σκασμένα χείλη, ή ακόμα και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος.
Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε τις αιτίες και τις λύσεις όσον αφορά το θέμα αυτό.

Οι αιτίες για το σκασμένο δέρμα:

Αφυδάτωση
Η αφυδάτωση είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν σκασμένο δέρμα. Η επιδερμίδα χρειάζεται να είναι αρκετά “υγρή” έτσι ώστε να διατηρεί την ελαστικότητά της και να μην σκάζει.

Κρύος και ξηρός αέρας
Ο κρύος και ξηρός αέρας βοηθάει πολύ στην ξηρότητα του δέρματος με αποτέλεσμα το δέρμα να σκάζει.

Ήλιος
Άλλη μια αιτία για σκασμένο δέρμα μπορεί να είναι ο ήλιος. Ο ήλιος μπορεί να σας αφυδατώσει με αποτέλεσμα να σκάζει το δέρμα σας.

Έλλειψη θρεπτικών ουσιών
Το δέρμα χρειάζεται ορισμένες θρεπτικές ουσίες έτσι ώστε να παραμένει ελαστικό. Η έλλειψη θρεπτικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο δέρμα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι και το σκάσιμο της επιδερμίδας.
Οι λύσεις για το σκασμένο δέρμα:

Ενυδάτωση με κρέμες
Η ενυδάτωση βοηθάει πολύ στο να απαλλαγεί μια γυναίκα από το σκασμένο δέρμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες του εμπορίου ή σπιτικά εντελώς φυσικά προϊόντα. Αν πρόκειται για το πρόσωπο μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας ενυδατικές κρέμες από εντελώς φυσικά υλικά. περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο: “8 καλύτερες σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου” Αν πρόκειται για τα χέρια σας, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε κάποια από τις 6 καταπληκτικές σπιτικές κρέμες χεριών από εντελώς αγνά υλικά. Αν πρόκειται για τα χείλη σας τότε μπορείτε να τα περιποιηθείτε με δύο καταπληκτικά σπιτικά βάλσαμα για τα χείλη (lip balm).

Ενυδάτωση εκ των έσω
Μπορείτε να βοηθήσετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας από μέσα προς τα έξω πίνοντας καθημερινά τις ποσότητες νερού που απαιτούνται. Περίπου 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε πολλά προβλήματα ξηρότητας της επιδερμίδας.

Αποφύγετε τον κρύο και ξηρό αέρα
Όπως είπαμε και παραπάνω, μια από τις αιτίες που προκαλούν σκασμένο δέρμα είναι ο κρύος και ξηρός αέρας. Ντυθείτε καλά και αποφύγετε να βρίσκεστε στο κρύο για πολλή ώρα. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε το δέρμα σας από την έντονη ξηρότητα και από τα σκασίματα.

Προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία
Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί επίσης να αφυδατώσει το δέρμα όταν είναι αρκετά έντονη. Η αφυδάτωση όμως προκαλεί ξηρότητα και η ξηρότητα σκασίματα στο δέρμα. Χρησιμοποιείτε αντηλιακά προσώπου ή ενυδατικές κρέμες με αντηλιακή προστασία ακόμα και τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι που η ένταση του ήλιου είναι μεγάλη προσπαθήστε να αποφεύγετε εντελώς τις ακτίνες του μεσημεριού.

Τρώτε σωστά
Φροντίστε έτσι ώστε να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Τρώτε φρούτα και λαχανικά και γρήγορα θα δείτε την επιδερμίδα σας να αποκτάει ελαστικότητα και καλύτερη “συνοχή”.

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. πολύ όμορφο το άρθρο μπράβο! έχω πρόβλημα με την επιδερμίδα, έχω πολύ κακή ποιότητα δέρματος. χρησιμοποιώ ενυδατικές κρέμες προσώπου και με βοηθάει αρκετά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή