Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγόρι με εγκεφαλική παράλυση θεραπεύεται

με δικά του βλαστικά κύτταρα ομφαλοπλακουντιακού αίματος.
Ο Όμιλος Cryo - Save N.V. (CRYO, Cryo - Save), η Μεγαλύτερη Ιδιωτική Οικογενειακή Τράπεζα Φύλαξης Βλαστικών Κυττάρων της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως παρέδωσε για θεραπεία ένα ακόμα δείγμα που φυλασσόταν στα υπερσύγχρονα εργαστήριά του.
΄Ενα αγόρι ηλικίας έξι χρόνων από την Πορτογαλία επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε μια κλινική μελέτη αντιμετώπισης εγκεφαλικής παράλυσης, εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA).
Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια μορφή εγκεφαλικού τραύματος, που προκαλεί φυσική ανικανότητα και προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία.
Πρωτοπόροι γιατροί στο Πανεπιστήμιο Duke εφαρμόζουν θεραπευτική αγωγή στους ασθενείς που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση και οι οποίοι έχουν φυλάξει τα δικά τους βλαστικά κύτταρα προερχόμενα από το αίμα του ομφάλιου λώρου.
Σε μια απλή και ασφαλή διαδικασία, τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, που έχουν φυλαχθεί στη γέννα, μεταγγίζονται πίσω στα παιδιά, με μια διαδικασία που ονομάζεται αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων (χρησιμοποιώντας τα βλαστικά κύτταρα του ίδιου ασθενούς).
Πολλοί γονείς έχουν αντιληφθεί τη σημαντική πρόοδο στα παιδιά τους, που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, μετά τη λήψη του δικού τους ομφαλοπλακουντιακού αίματος.
Αυτή, καθώς και άλλες παρόμοιες μελέτες που γίνονται σ όλο τον κόσμο, ευελπιστούν να αποφέρουν σημαντικά στοιχεία στη ιατρική επιστημονική κοινότητα.
Ο Arnoyd van Tulder, διευθύνων σύμβουλος της Cryo - Save, δήλωσε: "Η Cryo - Save με υπερηφάνεια υποστηρίζει τέτοιες κλινικές δοκιμές με το να παρέχει τα δείγματα που είναι φυλαγμένα στα εργαστήριά της στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα.
Η δέσμευσή μας σ αυτό αποδεικνύεται από την υψηλή τεχνολογία που εφαρμόζεται σε όλες τις  εγκαταστάσεις μας (που βρίσκονται σε Βέλγιο, Γερμανία, Ντουμπάι, Ινδία και - προσεχώς - σε Γαλλία), ήδη πιστοποιημένα από ISO, FAGG, AABB.
Ο αριθμός των θεραπευτικών εφαρμογών για την αυτόλογη χρήση των βλαστικών κυττάρων ομφάλιου λώρου αυξάνεται και οι υποψήφιοι γονείς καλούνται να αποφασίσουν για τη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων του παιδιού τους.
Αν η Τράπεζα έχει δώσει φυλαγμένα δείγματα για χρήση, αν αυτά έχουν γίνει αποδεκτά από τα νοσοκομεία και αν έχουν επιτυχώς μεταγγισθεί, είναι ένας ακριβής δείκτης για την ποιότητα της τράπεζας φύλαξης"
Health"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια