Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατατόπιτα νηστίσιμη

.
1 ώρα & 15 λεπτά
Για 1 ταψί
Εύκολη
Υλικά...:
1 συσκευασία σφολιάτας (Xρυσή Ζύμη)
2 κιλά πατάτες
4-5 πράσα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
λίγος δυόσμος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι
λίγη ρίγανη
ο χυμός ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες καλά ώστε να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβετε τα πράσα, τις πιπεριές και το μαϊντανό.
Αφού βράσουν οι πατάτες, όπως είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε (με προσοχή για να μην καείτε) και τις λιώνετε με το πιρούνι, ώστε να γίνουν πουρές.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε στον αραιωμένο πουρέ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πάλι.
Απλώνετε σε ένα ταψί το ένα φύλλο ζύμης, το αλείφετε με λίγο λάδι και βάζετε τη γέμιση.
Τοποθετείτε από πάνω και το δεύτερο φύλλο, επίσης αλειμμένο με λάδι, και ψήνετε την πατατόπιτα σε φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια