Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δυναμωτική ψαρόσουπα της γιαγιάς

Ψαρόσουπα
.
Τα παιδιά σου σιχαίνονται το ψάρι;
Ή μήπως στο άκουσμα και μόνο της λέξης ψαρόσουπας γίνεται πόλεμος στο σπίτι;
Κι όμως η ψαρόσουπα είναι ένα από τα πιο δυναμωτικά φαγητά για τα παιδιά, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά ιχνοστοιχεία.
Ψαρόσουπα, η παρεξηγημένη! ...:
Όσο μεγαλώνω την εκτιμώ περισσότερο, όπως όλοι μας, και με τη συνταγή της γιαγιάς Σωσώς μικρά και μεγάλα παιδιά θα τη λατρέψουν εγγυημένα.
Μην σου πως θα ζητάνε μόνα τους να τη μαγειρέψεις!
Είναι απλή, εύκολη και κυρίως πεντανόστιμη!
Χρειάζεται μια μικρή μόνο προσοχή στην ποιότητα του ψαριού, και να μην σου λασπώσει το ρύζι.

Υλικά:
  • 1 κιλό φρέσκο ψάρι – κατά προτίμηση ακέφαλος μπακαλιάρος καθαρισμένος, αν είναι κατεψυγμένος 1,5 κιλό
  • 3 ολόκληρα κρεμμύδια μεσαία χαραγμένα στη μέση
  • 1 μικρό ματσάκι σέλινο φρέσκο ολόκληρο ή κομμένο στα 2
  • 2 ώριμες ντομάτες φρέσκιες χαραγμένες στη μέση
  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα κομμένα στη μέση ή ολόκληρα αν είναι λεπτά
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 4 – 5 κολοκυθάκια μικρά προαιρετικά
  • Φλούδα από ακέρωτο λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτιπιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά, εκτός τις πατάτες. Προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει στα ¾ του σκεύους.
  2. Αφού βράσουν για περίπου 10 λεπτά, βάζουμε το ψάρι σε ένα τούλι μαζί με τη φλούδα λεμονιού-για να αποφύγουμε την ενοχλητική μυρωδιά του, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσουν όλα μαζί.
  3. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βρασμένο ψάρι σε ένα πιάτο, και τα λαχανικά σε ένα άλλο.
  4. Στο ζουμί που έχει μείνει προσθέτουμε νερό, κι αφού βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Χρειάζεται περίπου 10 με 12 λεπτά. Πρόσεχε μόνο μην το αφήσεις παραπάνω και λασπώσει.
  5. Σε ένα μίξερ πολτοποιούμε μερικά καρότα, λίγες πατάτες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σέλινο, καθώς και τα κολοκυθάκια αν θέλουμε. Τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζει η σούπα μας.
  6. Αν θέλεις μπορείς να την αυγοκόψεις, χτυπώντας 2 αυγά και ρίχνοντας σταδιακά λεμόνι και ζουμί από τη σούπα, που μετά τα ενσωματώνεις στο μείγμα της κατσαρόλας.
  7. Σερβίρεις τη σούπα με μικρά κομματάκια ψάρι μέσα ή σε ένα άλλο πιάτο δίπλα μαζί με λαχανικά στα οποία έχεις βάλει λίγο λαδολέμονο και πιπέρι.
Μυστικά
  • Όσο πιο μικρά και περίεργα είναι τα παιδιά, είναι καλύτερο να πολτοποιήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα λαχανικά της σούπας.
  • Αν δεν τρώνε το ψάρι και θέλουν μόνο τη σούπα, αφού το καθαρίσεις προσεχτικά βάλε το κι αυτό στο μίξερ με τα λαχανικά.
  • Πρόσεχε το αλάτι που θα βάλεις. Ρίξε λίγο στην αρχή καθώς βράζεις τα λαχανικά, και τέλος όταν είναι σχεδόν έτοιμη η σούπα, δοκίμασε και συμπλήρωσε όσο νομίζεις ότι χρειάζεται.
  • Αν τα παιδιά είναι πιο μεγάλα, μπορείς να μην πολτοποιήσεις τα λαχανικά αλλά να τα κόψεις σε κομμάτια μέσα ή απλά να τα σερβίρεις σε ένα πιατάκι δίπλα με το ψάρι μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια