Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε από την πολλή δουλειά !

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τον εργατικό μεσαίωνα που υπάρχει στην Ρουμανία.
Την υπόθεση του θανάτου μίας 34χρονης γυναίκας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από πολλές ώρες εργασίας, που την οδήγησαν σε εξάντληση, ερευνά η εισαγγελία.
Ταυτόχρονα, ολοένα και ....

μεγαλύτερη είναι η ανησυχία, που εκδηλώνεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις για το εργασιακό μέλλον, με αποτέλεσμα, οι Ρουμάνοι να εργάζονται για περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα, καταπονώντας τον εαυτό τους και οδηγούμενοι σε υπερκόπωση και εξάντληση. Έρευνα της διαδικτυακή πύλης απασχόλησης MyJob δείχνει ότι οι Ρουμάνοι εργάζονται για περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα, καταπονώντας τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε υπερκόπωση και εξάντληση.
Από την έρευνα προκύπτει ότι τουλάχιστον το 50% των Ρουμάνων εργάζεται περισσότερες από οκτώ ώρες, καθώς φοβάται ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα χάσει τη δουλειά του.
Ο Μπόγκνταν Χόσου επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Ρουμανία, του "Cartel Alfa", περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην αγορά, καθώς μίλησε για μια νέα μορφή σκλαβιάς των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ολοένα και πιο υπάκουοι στις απαιτήσεις των εργοδοτών.
Η τριαντατετράχρονη Ραμόνα Τσίτσιου που βρήκε τραγικό θάνατο ήταν μητέρα διδύμων 2,5 ετών και ήταν προγραμματίστρια στη πολυεθνική εταιρία διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Ipsos Interactive Services. Σύμφωνα με τους συναδέλφους της εργαζόταν για περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα και αρκετές φορές μετέφερε τη δουλειά της στο σπίτι.
Η κ. Τσίτσιου έπρεπε να καλύψει τον εργασιακό φόρτο που προκλήθηκε, έπειτα από την απόλυση υπαλλήλων της εταιρίας, δήλωσε ο σύζυγός της Μάριους Τσίτσιου στα μέσα ενημέρωσης. Η Ραμόνα Τσίτσιου κατέρρευσε, την ώρα που δούλευε στον υπολογιστή της. Υπέφερε από καρδιακή ανεπάρκεια, στη συνέχεια έπεσε σε βαθύ κώμα και δεν συνήλθε απ’ αυτό. Ο σύζυγός της επιμένει πως η σύζυγός του δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ωστόσο, υπέφερε από πολύ άγχος.
"Έκανε ιατρικές εξετάσεις και ήταν υγιής. Δεν παραπονέθηκε ποτέ για τίποτα και δεν παραπονέθηκε ποτέ ότι ήταν άρρωστη", πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια