Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ανατολίτικη πίτσα με κιμά

.
Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι απλό γιαούρτι
170 γρ.νερό για τη ζύμη
Για τη γέμιση
400 γρ κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο, αρνί ή κοτόπουλο)
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι πάπρικα
4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μπαχαρικά(μείγμα για κρέας ή κοτόπουλο)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
100 γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
120 γρ τυρί τριμμένο (κασέρι, γραβιέρα γλυκιά κτλ)
αλάτι
Δημιουργία
Πρώτα από όλα φτιάχνουμε τη γέμιση(μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη).
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι
και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά, τις πιπεριές(δεν έβαλα γιατί είμαι ξεχασιάρα) και το σκόρδο να τσιγαριστούν κι αυτά.
Ρίχνουμε την πάστα ντομάτας, χωρίς να την διαλύσουμε σε νερό και ανακατεύουμε κυκλικά να διαλυθεί και να πάει παντού.
Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, τον μαϊντανό, τις ελιές την πάπρικα, αλάτι, τα μπαχαρικά και αν χρειαστεί λίγο νερό για να βράσει το φαγητό για 10-15 λεπτά και να μείνει με το ζουμί του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί.
Φτιάχνουμε τη ζύμη: 
σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη αυτή δεν χρειάζεται να φουσκώσει, γιατί δεν έχει μαγιά. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να την αφήσουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης και μαλακή, θα την χειριστούμε απλώνοντας στον πάγκο μας και στα χέρια μας λίγο αλεύρι και θα την χωρίσουμε σε 10 μπαλάκια.
Ανοίγουμε τα ζυμαράκια, με ένα μικρό πλάστη ή ακόμη και με το χέρι μας σε πιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο.
Απλώνουμε πάνω στις πιτούλες ομοιόμορφα την γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
mari plateau

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια