Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αίγινα Aegina

Αυθεντική, ήρεμη, με χρώμα μοναδικό.
Για βόλτα, για ουζάκι αλλά και για προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, η Αίγινα θα είναι η πρώτη μας επιλογή για τις μικρές μας αποδράσεις.
Απόδραση στην πανέμορφη Αίγινα
Η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, το 1826, μας περιμένει πάντα για να μας φιλοξενήσει όπως μόνο εκείνη γνωρίζει.
Καθώς κατεβαίνουμε από το πλοίο, το εκκλησάκι, που είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόλαο τον Θαλασσινό, αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζουμε.
Καθώς βγαίνουμε από το λιμάνι, τα αλογάκια με τις άμαξες προσφέρονται στους ρομαντικούς και μη για μια βόλτα και ειδυλλιακές στιγμές.
Την ίδια στιγμή, στα νεοκλασικά κτίρια, στον παραλιακό δρόμο φιλοξενούνται παραδοσιακά καφενεδάκια, ταβέρνες και ζαχαραπλαστεία, όλα ιδανικά για καφέ ή ουζομεζέδες.
Αν πιστεύετε ότι η μαναβική δεν έχει σχέση με τα καΐκια τότε σας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.
Φτάνοντας στη μέση περίπου του δρόμου, παραδοσιακά καΐκια εμπορεύεται ....είδη μαναβικής, δημιουργώντας μοναδικό θέαμα που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.
Αξίζει να επισκεφτείτε τη στοά που φιλοξενεί τα ψαράδικα.
Εκεί θα βρείτε ολόφρεσκα αλιεύματα που γίνονται ανάρπαστα από τους ιδιοκτήτες των μεζεδοπωλείων.
Φυσικά, επιβάλλεται μία στάση σε ένα από αυτά, καθώς αποτελεί μία μικρή τόνωση για τον περίπατο που ακολουθεί.
Στην Αίγινα κάθε σημείο μαρτυρά την ένδοξη πορεία της.
Τα πλακόστρωτα σοκάκια στην καρδιά της πόλης, αλλά και τα παλιά αρχοντικά της είναι σίγουρα η επιβεβαίωση ότι η Αίγινα είναι μια πόλη διαφορετική από τις άλλες.
Μια επίσκεψη στην Ευνάρδειο Σχολή, (στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Διονυσίου) θα σας αποκαλύψει ότι εκεί τελέστηκε η ορκωμοσία της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης μετά την Επανάσταση του 1821.
Φυσικά μια επίσκεψη στο Καποδιστριακό Κυβερνείο, όπου στεγαζόταν το πρώτο Νομισματοκοπείο της Ελλάδας, επιβάλλεται, όπως αξίζει να δείτε τον Πύργο του Μαρκέλλου, ένα βενετσιάνικο κτίσμα που φιλοξενεί περιοδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις.
Πίσω στο λιμάνι ξανά, τα σημάδια της ιστορίας είναι εμφανή.
Ο λόγος για το μοναδικό σωζόμενο κομμάτι από το ναό του Απόλλωνα, η "Κολόνα", είναι από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε.
Μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο, κάποτε βρισκόταν ο "Κρυπτός Λιμένας" το παλιό πολεμικό λιμάνι.
Στη θέση του υπάρχει ένα μικρό καρνάγιο επιδιόρθωσης κατεστραμμένων καΐκιών δίνονται χρώμα στη σκαριά και τη ζωή μας
Road

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια