Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρίχες!

* Οι τρίχες του κεφαλιού σας μεγαλώνουν περίπου 1 εκατοστό το μήνα και αν δεν τις κουρέψετε μπορεί να φτάσουν σχεδόν το ένα(1) μέτρο.
Μετά, φυσιολογικά, πέφτουν.
Γι αυτό και θεωρείται θαύμα το ότι....

κάποιοι άνθρωποι μπόρεσαν να τις μακρύνουν παραπάνω.
Ας πούμε, ο Ινδός Μάτα Γιαγκντάμπα, που είχε τα μακρύτερα μαλλιά, μήκους 4.23 μέτρων!
Ή κάποιος κύριος Λανγκσεθ από τις ΗΠΑ, που είχε τη μακρύτερη γενειάδα, μήκους 533 εκατοστών! Όσο για το μακρύτερο μουστάκι, το είχε ο Καλιάν Ραμζί Σεν, πάλι από την Ινδία, που το μεγάλωνε για 17 συναπτά έτη και το είχε φτάσει στα τρεισήμισι μέτρα!!.
* Αν χρωστάτε τα μαλλιοκέφαλά σας....τη βάψατε! Λέω "τη βάψατε" επειδή τα μαλλιοκεφαλά σας είναι πάρα πάρα πολλά!. Το σώμα σας καλύπτεται από 5 εκατομμύρια μικρές τρίχες, ενώ οι πιο μακριές βρίσκονται στο κεφάλι σας, κάτι που βέβαια γνωρίζετε. Εκείνο που βάζω στοίχημα πως δε γνωρίζετε είναι ότι έχετε κατά μέσο όρο 100.000 τρίχες στο κεφάλι, κάποιοι λίγο λιγότερες, κάποιοι λίγο περισσότερες. Οι κοκκινομάλληδες, ας πούμε, λένε πως έχουν περίπου 90.000 τρίχες!, ενώ οι ξανθοί φτάνουν τις 150.000 !. Από αυτές μπορείτε να χάνετε κάθε μέρα 60 τρίχες. Το παραπάνω θα σας κάνει φαλακρούς.
* Με την τρίχα κάγκελο!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι τρίχες ανασηκωνόμαστε όταν εσείς τουρτουρίζετε; Επειδή ορισμένοι μικροί μύες που υπάρχουν στο δέρμα σας μαζεύονται από το κρύο και τραβούν τις ρίζες μας,. Με τον ίδιο τρόπο στεκόμαστε κάγκελο και όταν ανατριχιάζετε από το φόβο. Σκοπός μας, τότε, είναι να σας κάνουμε να φαινόσαστε πιο μεγάλοι και πιο ατρόμητοι. Να γιατί οι γάτες φουσκώνουν και αναμαλλιάζουν μπροστά σε έναν εχθρό!. 
Λοιπόν;
Πειστήκατε ότι εμείς κάνουμε σοβαρή δουλειά....και όχι τρίχες;; 
  ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια