Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι δεινόσαυροι έφθασαν στην Ευρώπη πηδώντας από νησί σε νησί

Ένα απρόσμενο νέο εύρημα, ηλικίας περίπου 85 εκατ. ετών, που ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη δυτική Ουγγαρία, έρχεται να ξαναγράψει την ιστορία των δεινοσαύρων με κέρατα, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο τρικεράτωψ, αγαπημένο σήμερα παιγνίδι πολλών παιδιών ανά τον κόσμο.
Οι ούγγροι ερευνητές ανακάλυψαν...

σε ένα ορυχείο βωξίτη, τρία οστά κρανίων που παρέχουν τις πρώτες ενδείξεις που έχουν ποτέ βρεθεί ότι τέτοιου είδους δεινόσαυροι δεν ζούσαν μόνο στην Ασία και στη Βόρεια Αφρική, αλλά και στην Ευρώπη, όπου, κατά τις εκτιμήσεις,είχαν φθάσει "πηδώντας", η μάλλον κολυμπώντας, από νησί σε νησί.
Οι ερευνητές, υπό τον παλαιοντολόγο Ατίλα Οέζι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ουγγαρίας, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science".
Οι δεινόσαυροι που ανακαλύφθηκαν και πήραν την επιστημονική ονομασία Ajkaceratops kozmai, ήσαν μικροί σε μέγεθος, με μήκος γύρω στο ένα μέτρο, παρόλα αυτά ανήκαν στην ίδια οικογένεια με τους τρικεράτοπες (είχαν τρία κέρατα στο κρανίο τους), που ήσαν πολύ μεγαλύτεροι, φθάνοντας τα δέκα μέτρα μήκος.
Εικάζεται ότι ακόμα και οι τρομεροί Τυρανόσαυροι δίσταζαν να τους επιτεθούν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια