Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψηλοτάκουνα χωρίς... πόνο

Εντυπωσιακά στιλέτο, λαμπερά πέδιλα, σέξι γόβες... Οσο ωραία δείχνουν τα λεγόμενα «καλά» παπούτσια, άλλο τόσο άβολα είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Αν ανήκετε στην ομολογουμένως μεγάλη κατηγορία γυναικών που έχει τύχει να επιστρέψουν σπίτι τους ξυπόλυτες προκειμένου να απαλλαγούν από τους πόνους ή με πόδια γεμάτα φουσκάλες από κάποιο στενό παπούτσι, σίγουρα θα χαρείτε μαθαίνοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να κάνετε τα βραδινά παπούτσια περισσότερο άνετα.
Μια απλή λύση για τα στενά παπούτσια είναι να τα φορέσετε πριν από την προγραμματισμένη έξοδό σας με ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες κι εν συνεχεία να τα ζεστάνετε με το σεσουάρ, τεντώνοντας -στο μέτρο του δυνατού- τα δάχτυλά σας.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να «ανοίξει» το δέρμα. Σημαντικό είναι να συνεχίσετε να τα φοράτε και αφού αρχίσουν να κρυώνουν, ενώ όταν έχουν πλέον κρυώσει εντελώς, ελέγξτε την εφαρμογή τους με το καλσόν με το οποίο σκοπεύετε να τα συνδυάσετε.
Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τα νιώσετε άνετα στα πόδια σας.
Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σουέντ και δερμάτινα παπούτσια, στα οποία μετά το τέλος της διαδικασίας καλό είναι να εφαρμόσετε ένα ειδικό προϊόν περιποίησης του δέρματος.
Προκειμένου να απαλλαγείτε από τις ραφές που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά των παπουτσιών και ευθύνονται για τον σχηματισμό ερεθισμών ή ακόμη και φουσκαλών, μπορείτε να δοκιμάσετε το τρικ της λίμας και της βαζελίνης.
Αφού λιμάρετε το εσωτερικό της ραφής για να λειάνετε την επιφάνεια, απλώστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης για έξτρα προστασία.
Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε με τη λίμα, διότι υπάρχει κίνδυνος να κόψετε τα γαζιά και να καταστρέψετε τα παπούτσια.
Για τα μυτερά παπούτσια που σας «πεθαίνουν» στα δάχτυλα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το μυστικό των μοντέλων, το οποίο -αν και ακούγεται βάρβαρο- είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Δένοντας μεταξύ τους το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο με έναν επίδεσμο, μειώνεται σημαντικά η πίεση που ασκείται στα νεύρα που βρίσκονται ανάμεσα στα δάχτυλα.
Μπορεί να συνεχίσετε να νιώθετε ένα μικρό τσίμπημα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αισθανθείτε τον έντονο πόνο που σας κάνει να θέλετε να βγάλετε τα παπούτσια σας. Ετσι θα περπατάτε με άνεση... μοντέλου και όλες θα αναρωτιούνται πώς το καταφέρνετε!
 Πετρίνα Καλαμβοκίδη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια