Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα θαλασσινά και τι να προσέξετε

.
Η Καθαρά Δευτέρα είναι "προ των πυλών" και πολλοί από εμάς θα σπεύσουμε στα διάφορα ψαράδικα και σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούμε θαλασσινά.
Εντάξει. Ψυχραιμία, όχι πανικός!
Όσον αφορά τα όστρακα δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου.
Εννοώ τα μύδια, τα κυδώνια, τα χτένια, τις καλόγνωμες, τις πετροσωλήνες, τις γυαλιστερές, τις πίνες και ό τι άλλο φέρει όστρακο.
Όλα αυτά έχουν το μέγα προσόν να μυρίζουν άσχημα αμέσως μόλις
χαλάσουν.
Επομένως, εφοδιασμένοι απλώς με τη ...μύτη σας, δεν θα διατρέξετε κανένα κίνδυνο. Τα όστρακα πρέπει να μυρίζουν ευχάριστα θάλασσα.
Όσον αφορά, τα καραβιδοειδή, τα πράγματα διαφέρουν, διότι κάποιος αισχροκερδής μπορεί να ξεγελάσει και την καλύτερη μύτη με το διάλυμα βορικού οξέος που σταματά τη σήψη. Πάνω στον πάγο είναι μια χαρά. Τις αγοράζετε και εσείς όλο χαρά και μέχρι να φτάσετε σπίτι έχουν βρομίσει ή σχεδόν βρομίσει.
Και άντε να πείσετε τη συμβία σας πως δεν είστε ούτε βλαξ ούτε κορόιδο.
Στην περίπτωση των καραβιδοειδών, λοιπόν, συνιστώ την "πεπατημένη", να έχετε, δηλαδή, καλλιεργήσει μια φιλική σχέση με τον ψαρά σας.
Καλά Κούλουμα!
Ντίνος Κιούσης - γαστρονόμος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια