Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΤΟΥΡΤΑ με ΤΥΡΙΑ

CAKE with lots of CHEESE
.
Μιά τούρτα αλλοιώτικη απ'τις άλλες...
Δεν είναι γλυκειά,αλλά πικάντικη,στολισμένη με τυριά και καβουρδισμένα αμύγδαλα...
Προσφέρετέ τη σε πάρτυ...
ΥΛΙΚΑ:
- 1 καρβέλι ψωμί στρογγυλό (...εγώ το έψησα στη φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα...)
- 300 γρ.φρέσκο βούτυρο
- 150 γρ.ροκφόρ
- 150 γρ.τυρί πάπρικας
- τρίμμα κρόκων από 4 σφιχτοβρασμένα αβγά
- 150 γρ.από ένα σκαφάκι τυρί Φιλαδέλφεια
- 5 φέτες τυρί για τόστ(..μπορείτε να βάλετε και κεφαλογραβιέρα..)
- αμύγδαλα χοντροαλεσμένα και καβουρδισμένα
CAKE with lots of CHEESE
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χωρίζουμε με κοφτερό μαχαίρι το ψωμί σε τρεις δίσκους...
Αφήνουμε να μαλακώσει το φρέσκο βούτυρο και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη...
Δουλεύουμε καλά το ένα μέρος ,με το τυρί της πάπρικας (...αν δεν βρούμε τυρί πάπρικας,μπορούμε να προσθέσουμε πάπρικα σε τυρί σωληνάριο..)και το τρίμμα των κρόκων...
Κάνουμε μία καλή στρώση με το μίγμα τους πάνω στον πρώτο δίσκο του ψωμιού...
Δουλεύουμε καλά το δεύτερο μέρος του φρέσκου βουτύρου με το ροκφόρ,στρώνουμε το μίγμα τους πάνω στον δεύτερο δίσκο και τον τοποθετούμε πάνω από τον πρώτο...
Στρώνουμε τη κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια πάνω στον τρίτο δίσκο ψωμιού και τοποθετούμε επάνω του πλαγιαστά τις φέτες τυριού του τόστ (...τις οποίες έχουμε κόψει διαγώνια σχηματίζοντας δύο τρίγωνα...),έτσι ώστε να καλύψουμε τελείως την επιφάνεια και τον τοποθετούμε και αυτόν πάνω από τον δεύτερο,πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν μεταξύ τους οι φέτες ...
Αλείφουμε τα εξωτερικά πλαινά τοιχώματα της τούρτας με λίγη κρέμα τυριού και κολλάμε πάνω της τα αμύγδαλα...
Σκορπίζουμε μερικά αμύγδαλα γύρω γύρω από τη τούρτα στη πιατέλα,διακοσμούμε το κέντρο της επιφάνειάς της με 2 μικρά φορμέ τυράκια,το ένα πάνω στο άλλο καρφωμένα με μεγάλη διακοσμητική οδοντογλυφίδα και.....
Η τούρτα μας είναι έτοιμη...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια