Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σχολείο απο παλιές εφημερίδες

Ένα ζευγάρι ακτιβιστών από την Ταΐβάν κατάφερε να χτίσει ένα μικρό σχολείο χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη χαρτοπολτό, τον οποίο έφτιαξαν οι ίδιοι από παλιές εφημερίδες.
Το "οικολογικό" σχολείο βρίσκεται στην περιοχή Pingtung στο βόρειο τμήμα της χώρας και στην....

αίθουσά του μπορεί να φιλοξενήσει 26 μαθητές. Οι τοίχοι έχουν πάχος 15 εκατοστά και είναι
καλυμμένοι από σιλικόνη για στεγανοποίηση. Για την κατασκευή του κτιρίου χρειάστηκαν περίπου 1.000 τόνοι χαρτιού εφημερίδας του οποίους συγκέντρωσαν οι μαθητές του σχολείου, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην "πράσινη" πρωτοβουλία του ζευγαριού. Ο καναδικής καταγωγής Τζον Λαμορί και η Ταιβανέζα σύζυγός του Σέλι Γου αποφάσισαν πριν από έναν χρόνο να χτίσουν το - 75 τετραγωνικών μέτρων - σχολείο χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες. Οι μαθητές τους συγκέντρωσαν μέσα σε λίγους μήνες 1.000 τόνους εφημερίδων και τους παράδωσαν στο ζευγάρι. Ο 59χρονος Λαμορί κατασκεύασε στο σπίτι του έναν αυτοσχέδιο πολτοποιητή χρησιμοποιώντας ένα αγροτικό όχημα με μεγάλη καρότσα και χλοοκοπτικό κύλινδρο από μηχανή γκαζόν. Σε αυτό το "μπλέντερ-γίγαντα" ο Λαμορί έριχνε εφημερίδες, νερό και τσιμέντο, φτιάχνοντας τελικά ένα ανθεκτικό οικοδομικό υλικό.
Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι νέα ανακάλυψη, αλλά επινοήθηκε το 1928 και έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε οικοδομικές κατασκευές. Το ζευγάρι, μετά την επιτυχία του έργου του, σκοπεύει να ανοίξει μια δική του πιτσαρία, την οποία ήδη έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει πάλι με τον ίδιο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια