Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρωτοχρονι​άτικο πάρτι

Πολλοί από εμάς θα γιορτάσουμε τον καινούργιο χρόνο στο σπίτι μας, με ένα μεγάλο ή μικρό πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Όπως και να χει, το σπίτι θα πρέπει να είναι λαμπερό και χαρούμενο ώστε να υποδεχθείτε το νέο έτος με γιορτινή διάθεση!
Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για τον τέλειο στολισμό! Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, δανειστείτε έθιμα και παραδόσεις από άλλες χώρες, σκεφτείτε πως η Πρωτοχρονιά είναι ένα μεγάλο πάρτι και ...διαβάστε τις παρακάτω γραμμές!

*  Μην αλλάξετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, παρά μόνο στο τραπέζι, που θα πρέπει να είναι λιγότερο χριστουγεννιάτικο και περισσότερο λαμπερό. Βγάλτε τα καλύτερα σερβίτσια σας, ανάψτε κεριά, διακοσμήσετε το κέντρο του τραπεζιού με μία εντυπωσιακή σύνθεση από λουλούδια, γκι, κλαριά, κουκουνάρια ή ό τι άλλο ταιριάζει με το θέμα σας.
Προσοχή: αν κάνετε καθιστό δείπνο και όχι μπουφέ, δεν θα πρέπει η σύνθεση να εμποδίζει τη συζήτηση, άρα να είναι χαμηλή για να βλέπει ο κάθε καλεσμένος  τον άλλον! Στρώστε το πιο επίσημο τραπεζομάντιλο, δέστε με όμορφες κορδέλες τις πετσέτες και τοποθετήστε από ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο - π.χ. ένα λουλούδι ή ένα φλουρί. Ρίξτε άφθονο γκλίτερ γύρω από τα σερβίτσια και τα κηροπήγιά σας.
Όσο πιο πολύ λαμπυρίζει το τραπέζι τόσο το καλύτερο - αφήστε που με μερικές έξυπνες πινελιές τα σερβίτσια σας θα δείχνουν πιο γιορτινά!

*  Στολίστε με πολλά αρωματικά κεριά διάφορες γωνιές. Εκτός από λάμψη, θα δώσουν και πιο ευχάριστη γιορτινή μυρωδιά. Στολίστε και το μπάνιο σας με μερικά από τα διακοσμητικά στοιχεία που θα επιλέξετε για το υπόλοιπο σπίτι.
Από το να έχετε κλειστή την τηλεόρασή σας ή να την ανοίξετε για να δείτε τα ίδια βαρετά πρωτοχρονιάτικα προγράμματα, βάλτε στο DVD player σας δύο ταινίες παλιές, αγαπημένες και γιορτινές, με χιόνια και Χριστούγεννα και αφήστε τις να παίζουν χωρίς ήχο.
Σε δύο με τρία σημεία του σπιτιού και κυρίως επάνω στις κάσες από τις πόρτες, κρεμάστε ματσάκια με γκι. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όσοι βρεθούν κάτω από ένα γκι τα μεσάνυχτα πρέπει απαραιτήτως να φιληθούν για να έχουν καλή τύχη όλη τη χρονιά! Καταλαβαίνετε τα πειράγματα που θα ακολουθήσουν!

* Υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας με ένα εντυπωσιακό στεφάνι στην είσοδο ή με πολλά μπαλόνια, γυαλιστερά, χρυσά, ασημένια και άσπρα. Δέστε τα σε ομάδες με πολλές μακριές σατέν κορδέλες και κρεμάστε τα σε διάφορα σημεία. Αν θέλετε να είστε πραγματικά πρωτότυποι, κόψτε μικρά χαρτάκια με ευχές ή κομφετί και ρίξτε τα μέσα σε μπαλόνια πριν τα φουσκώσετε. Βάλτε τους καλεσμένους σας να τα σπάσουν τα μεσάνυχτα για ένα άκρως θορυβώδες και φαντασμαγορικό αποτέλεσμα!

* Ο θόρυβος την ώρα της αλλαγής του χρόνου είναι must. Αγοράστε καραμούζες, σφυρίχτρες και ροκάνες και μοιράσετε τες στους καλεσμένους δεκαπέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Στην αλλαγή του χρόνου, κάντε όσο πιο πολύ θόρυβο μπορείτε, σπάσετε μπαλόνια, φιληθείτε, τραγουδήσετε και το πάρτι θα ανάψει για τα καλά!
του Σπύρου Σούλη

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Να ευχηθώ από καρδιάς μία όμορφη, εύκολη και δημιουργική χρονιά με αγάπη και ότι λείπει στο καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή