Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η γατούλα σας και το ζώδιό της

Your kitty and her zodiac sign
Κριός
Μια γάτα Κριός θα είναι πιθανότατα «κοκκινομάλλα», αφού μιλάμε για ένα ζώδιο της φωτιάς. Έχει μια φλογερή προσωπικότητά και είναι πάντα έτοιμη για κυνήγι. Όταν τη βλέπετε σκυμμένη κάτω, έτοιμη να επιτεθεί αστραπιαία στο θήραμά της, παρατηρήσετε τη στρατηγική που ακολουθεί.
Είναι από τη φύση της επιθετική και της αρέσει να παίζει παιχνίδια του μυαλού και πολεμικά παιχνίδια που της επιτρέπουν να πιάνει στα νύχια της το θήραμα. Γι΄αυτή τη γάτα, όλα είναι στρατηγική και υπολογισμός, έτσι γίνεται πετυχημένη ποντικοκυνηγός. Μην εκπλαγείτε αν στρίβοντας το κεφάλι σας τη δείτε να βγαίνει από την πίσω πόρτα κρατώντας το θήραμά της στο στόμα. Η σύλληψη του εχθρού, η ομηρία του και η καταβρόχθισή του είναι όλα υπόθεση μιας μέρας.
Η γάτα Κριός είναι κτητική και προστατεύει την επικράτειά της ξεκάθαρα. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι είστε και σεις μέρος της επικράτειάς της. Πολλές φορές μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε πως έχετε σκύλο αντί για γάτα, έτσι λειτουργεί. Της παίρνει λίγο χρόνο να εξοικειωθεί με τους φίλους ή το σύντροφό σας, και πάντα θεωρεί πως η σχέση σας μαζί της είναι η κορυφαία στη ζωή σας.
Τι να κάνετε για μια γάτα Κριό
Δώστε της κάτι να κατακτήσει, να επικρατήσει πάνω του, να το νικήσει. Η γάτα Κριός είναι στρατιώτης, οπότε αφήστε την να σας υπηρετεί και να σας προστατεύει. 
Βαφτίστε την:
Στρατηγό, Ράμπο, Τίγρη, Αστραπή

Ταύρος
Για τη γάτα Ταύρο είναι όλα σχετικά με την ευχαρίστηση, που δίνει η τροφή και το γεμάτο στομάχι. Δείτε τον Γκάρφιλντ. Είναι τόφαλος και σπάνια θα παρατήσει το μπολ της, χωρίς να το γλείψει πατόκορφα. Οι περισσότερες γάτες Ταύροι είναι υπέρβαρες, επειδή δεν μπορούν να αρνηθούν ένα ακόμη νόστιμο μεζεδάκι. Ακόμα κι αν το φαγητό φαίνεται χάλια, μυρίζει άσχημα, ή έχει άθλια γεύση, η γάτα Ταύρος θα το φάει, δεν έχει στεγανά.
Η μοναδική άσκηση στην οποία επιδίδεται μια γάτα Ταύρος είναι όταν σηκώνεται από τον καναπέ για να περπατήσει μέχρι την άλλη άκρη του δωματίου, κι αυτό μόνο και μόνο επειδή εκεί βρίσκεται το φαγητό της ή ένα πιο άνετο μέρος για να στρογγυλοκαθήσει. Η γάτα αυτή σπάνια τρέχει. Μοιάζει με τις αγελάδες που στέκονται αραχτές όλη μέρα στο χορτάρι… όταν δεν τρώνε. Ακριβώς, η πραγματική περιγραφή για μια γάτα Ταύρο δεν είναι ο Ταύρος, αλλά η αγελάδα που βόσκει κάτω στη λιακάδα, κάνοντας μουυυ…. Ως εκ τούτου, η γάτα Ταύρος συνηθίζει να ροχαλίζει με ένα νωχελικό, μελωδικό ρυθμό.
Η γάτα Ταύρος ενδιαφέρεται πέρα και πάνω απ΄όλα για την άνεσή της. Ένα αναπαυτικό μαξιλάρι, ένα ζεστό τζάκι και ένα γεμάτο μπολ με φαγητό είναι όλα όσα χρειάζεται στη ζωή της. Έτσι, δεν είναι και πολυδάπανες, αφού περιορίζονται στις μικρές, καθημερινές απολαύσεις.
Τι να κάνετε για μια γάτα Ταύρο
Μην την παραφορτώνετε με περιττά παιχνίδια. Της φτάνει να της ξαναγεμίζετε το μπολ του φαγητού για να ξέρει ότι την αγαπάτε.
Βαφτίστε την
Μένιο, Στέλλα, Γκάρφιλντ, Μπουμπού, Βρασίδα

Δίδυμοι
Με μια γάτα Δίδυμο, είναι σα να έχετε δύο γάτες σε μία. Ό,τι ίσχυε για τη γάτα αυτή μία ώρα πριν, δεν σημαίνει πως ισχύει και τώρα, αφού τα πράγματα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι μια επικοινωνιακή γατούλα και σας νιαουρίζει κοιτώντας σας κατευθείαν στα μάτια, σα να σας μιλάει. Και είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε τι θέλει να σας πει. Απλά ακούστε την και σκεφθείτε τι είναι αυτό που νομίζετε ότι σας λέει. Μόλις αντιληφθεί ότι το καταλάβατε, θα σας «πει» ακόμη περισσότερα. Μια γάτα Δίδυμος χρειάζεται το δικό της ραδιόφωνο ή το δικό της κανάλι Animal Planet, γιατί μπορεί να τα παρακολουθήσει άνετα.
Έτσι, καλύτερα να κρύψετε το τηλεχειριστήριο, επειδή αν το βρει, δεν θα παίξει απλώς μαζί του στο χαλί, αλλά θα προσπαθήσει να αλλάξει κανάλι. Αν της αφήσετε ραδιόφωνο ή τηλεόραση ανοιχτά, φεύγοντας από το σπίτι, θα είναι απόλυτα ευχαριστημένη.
Η γάτα Δίδυμος είναι νευρική και αεικίνητη. Είναι ευφυής, απότομη, αλλά στην καθημερινή της συμπεριφορά μέσα στο σπίτι είναι λίγο χαώδης. Αυτό που περιμένει από σας, είναι να γίνετε ο καλύτερος φίλος και συμπαίκτης της.
Τι να κάνετε για μια γάτα Δίδυμο
Αλλάζετε τηλεοπτικό κανάλι συχνότερα, γιατί βαριέται γρήγορα.
Βαφτίστε την:
Μπάστερ, Σπάρκι, Λουκρητία, Τζίνι

Καρκίνος
Η γάτα Καρκίνος στην πραγματικότητα είναι μια γάτα που «ακροβατεί» ανάμεσα στο ζώδιο του Καρκίνου και το υ Λέοντα. Απαιτεί απεριόριστη προσοχή κι ενδιαφέρον. Μοιάζει με τον ερωτευμένο που δεν μπορεί να ξεκολλήσει τα μάτια του από το αντικείμενο της αγάπης του. Μ΄αυτό τον τρόπο ακριβώς σας κοιτάζει κι έτσι αισθάνεται για σας.  Μπορεί να κάνει πως κοιμάται, αλλά μόλις γυρίσετε την πλάτη σας, θα γυρίσει και θα σας καρφώσει επίμονα τα μάτια της επάνω σας με λατρεία. Όταν η γάτα Καρκίνος αποφασίσει να ακουμπήσει το κεφαλάκι της πάνω σας, θα έχει σιγουρευτεί ότι την αγαπάτε το ίδιο.
Μοιάζει με τους ανθρώπους Καρκίνους, έχει την τάση να σας φροντίζει και της αρέσει να τη φροντίζετε, είναι γλυκούλα, χαδιάρα και με ανεπτυγμένα μητρικά αισθήματα. Θέλει να βρίσκεται συνέχεια κοντά σας για να σας φροντίζει και να καλύπτει τις ανάγκες σας. Σας δίνει το ενδιαφέρον της, αλλά περιμένει και να της το ανταποδώσετε. Αυτή η γάτα χρειάζεται τόση πολλή αγάπη, στοργή και προσοχή, ώστε αν δεν ανταποκριθείτε στο βαθμό που θέλει, κατά πάσα πιθανότητα θα στραβομουτσουνιάσει και θα ψυχραθεί μαζί σας. Κοινώς, θα σας κάνει μούτρα!
Η γάτα Καρκίνος έχει συνήθως δύο αγαπημένες θέσεις για να χουχουλιάζει. Η μία είναι απομονωμένο, για να μπορεί να κρύβεται και να κάνει παρέα με τη μοναξιά της, ειδικά αν σας έχει μουτρώσει, και η άλλη είναι κάπου απ΄όπου μπορεί να έχει το ένα μάτι της επάνω σας. Αν η γάτα Καρκίνος νιαουρίσει ξαφνικά δυνατά κοιτάζοντάς σας, αυτό που σας λέει είναι «Σ΄ αγαπώ!».
Τι να κάνετε για μια γάτα Καρκίνο
Μιλήστε μαζί της και δείξτε της πολλή αγάπη και στοργή.
Βαφτίστε την:
Αγκαλίτσα, Ιουλιέτα, Αγαπούλη, Χάιδω

Λέων
Η γάτα Λέων ως…βασιλική γάτα έχει τις απαιτήσεις της. Όταν της αγοράζετε κολάρο, φροντίστε να έχει πάνω του στρας και πολύτιμους λίθους. Έχει ισχυρό «εγώ» και το δείχνει με τον τρόπο της. Η στάση του σώματός της είναι όμορφη κι αρχοντική, και θα τη δείτε να στέκεται όπως τα λιοντάρια της ζούγκλας, στητή και περήφανη.
Όταν ξεκουράζεται και χαλαρώνει, απολαμβάνει να γλείφεται, να γουργουρίζει και να τρίβεται. Είναι μια πολύ ρομαντική και σέξι γατούλα, με άφθονη γοητεία, αρκετή για να γοητεύει και να υπνωτίζει το «αφεντικό» της. Στο θέμα της διατροφής, φροντίζει ιδιαίτερα τον εαυτό της. Μάχες, αντιπαραθέσεις και εχθρική συμπεριφορά είναι συνηθισμένη, ειδικά με τον ενήλικα αρσενικό γάτο Λέοντα, διότι και στη ζούγκλα οι άνδρες τρώνε πρώτοι, και τα θηλυκά έπονται. Είναι μια εγωίστρια γάτα και θα σας το δείχνει με το παραμικρό.
Όπως ακριβώς και τα λιοντάρια, τις περισσότερες ώρες της ημέρας τεμπελιάζει και ξεκουράζεται. Αφήνει τους άλλους να την περιμένουν, γιατί το θεωρεί «βασιλικό» της δικαίωμα. Μιλάμε για ένα τεράστιο «εγώ»! Της αρέσει να τη θαυμάζουν, να τη λατρεύουν και να τη χαϊδεύουν. Περπατά καμαρωτά, ψάχνοντας μέσα στο σπίτι τον άνθρωπο που θα τη θαυμάσει και θα την επαινέσει. Είναι ερωτευμένη με το είδωλό της στον καθρέφτη. Κοιτάξτε τον τρόπο με τον οποίο γλείφει τα πόδια της ή φροντίζει το σώμα της. Αν την αγνοήσετε, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αποσπάσει την προσοχή σας, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να κάνει πιπί της στο αγαπημένο σας χαλί. Κι αν δει τα σκούρα, θα μελαγχολήσει, θα μουτρώσει και θα στραφεί σε κάποιον άλλο για να πάρει την αγάπη και τη στοργή που γυρεύει.
Τι να κάνετε για μια γάτα Λέοντα
Ταΐστε το «εγώ» της , δίνοντάς της τον έπαινο και το θαυμασμό σας.
Βαφτίστε την:
Ρήγα, Ρεξ, Πρίγκιπα, Φοίβο, Σίμπα

Παρθένος
Είναι η πιο σχολαστική, γκρινιάρα και ιδιότροπη γάτα που θα συναντήσετε ποτέ. Η διακόσμηση του χώρου γύρω από τη φωλίτσα της, την κάνει πολύ χαρούμενη, κι αν ο χώρος αυτός μοιάζει με γιαπωνέζικο κήπο, ακόμη καλύτερα. Τοποθετήστε τα πάντα στο ύψος των ματιών της, μικρά δεντράκια μπονσάι και αντικείμενα από ριζόχαρτο, και βάλτε της μουσική διαλογισμού.
Η γάτα Παρθένος είναι πεντακάθαρη και σπάνια χύνει την τροφή της ή πιτσιλά το νερό της. Δεν διανοείται να λερώσει το καθαρό περιβάλλον της! Κι αν πλησιάσει σε νερό, θα απολαύσει πραγματικά ένα χαλαρωτικό μπανάκι. Όταν μαδάει, αποκλείεται να βρείτε ίχνη φανερά μέσα στο σπίτι. Θα έχει τα μαλλάκια που της πέφτουν κρυμμένα κάπου ωραία, και τακτοποιημένα σε ένα μικρό σωρό.
Τι να κάνετε για μια γάτα Παρθένο
Αν έχετε μια μακρύτριχη γάτα Παρθένο, βεβαιωθείτε ότι τη βοηθάτε να μένει καλλωπισμένη και πεντακάθαρη. Επίσης, φροντίστε και το σπίτι σας να είναι οργανωμένο και περιποιημένο.
Βαφτίστε την:
Φέλιξ, Περφέτο, Ριρή, Πέρσα

Ζυγός
Η γάτα Ζυγός είναι γοητευτική, διασκεδαστική, κοινωνική και κατάφωρα πανέμορφη. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια γάτα Ζυγό που να μην έχει ελκυστική προσωπικότητα. Ξέρει ακριβώς πώς να χρησιμοποιεί τους όμορφους τρόπους της, και αναμφίβολα φλερτάρει σε κάποιο βαθμό.
Η γάτα Ζυγός χρειάζεται τη συντροφικότητα. Με άλλα λόγια, θα περνά πολύ καλύτερα αν έχει μια άλλη γατούλα για παρέα, κατά προτίμηση σε ζώδιο του αέρα (Δίδυμο ή Υδροχόο). Ειδικά τότε, θα βλέπει το περιβάλλον της πιο διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο και θα έχει περισσότερη θετική ενέργεια.
Αν αφήνετε τη γάτα Ζυγό να σουλατσάρει έξω, όταν επιστρέψει θα κουβαλήσει και τις «φίλες» της στο σπίτι για δείπνο και πριν το καταλάβετε, θα ταΐζετε τις γάτες όλης της γειτονιάς. Της αρέσει πολύ να κυκλοφορεί, να κάνει φιλίες και να «κόβει κίνηση». Με λίγα λόγια, της αρέσει η παρέα. Αυτή η γάτα μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες, στην προσπάθειά της να καλοπεράσει. Δεν της αρέσει η αδικία με κανέναν τρόπο, και θα τρέξει να σας συμπαρασταθεί, όταν το κρίνει αναγκαίο.
Τι να κάνετε για μια γάτα Ζυγό
Βεβαιωθείτε ότι έχει συντροφιά, αλλιώς η γατούλα σας θα είναι εξαιρετικά μοναχική και δυστυχισμένη. Θέλει να έχει οπωσδήποτε κάποιον να παλεύει και να παίζει κυνηγητό.
Βαφτίστε την:
Κάθι, Κίρκη, Μπάρνι, Λέλο

Σκορπιός
Είναι η πιο πονηρή και σκανδαλιάρικη γάτα. Της αρέσει να κρύβεται, να εξαφανίζεται εντελώς από τα μάτια σας, και να τρέχει αστραπιαία από το ένα μέρος στο άλλο. Μοιάζει σαν να έχει μυστικά να κρύψει και είναι δύσκολο να καταλάβεις τι έχει στο μυαλό της. Μπορεί να της αρέσει να τη χαϊδεύετε, αλλά δεν πρόκειται να μοιραστεί τα μυστικά της μαζί σας.
Μερικές φορές, τη χαρακτηρίζει μνησικακία, ιδιαίτερα αν έχει στο παρελθόν τραυματιστεί κυριολεκτικά ή μεταφορικά, κι ας μην ξεχνάμε πως η μνησικακία είναι κι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα του Σκορπιού. Η αγάπη και το μίσος νιώθονται με την ίδια θέρμη από έναν Σκορπιό, άρα και από το κατοικίδιό σας.
Η γάτα Σκορπιός έχει μυστικές κρυψώνες όπου θα θάψει ή θα κρύψει τα παιχνίδια της ή ακόμα και τα παπούτσια ή τις κάλτσες σας. Της αρέσει να ορίζει το χώρο της, την επικράτειά της.  Ντετεκτιβίζει λιγάκι, γι΄ αυτό θα «σκανάρει» με προσοχή τους επισκέπτες που μπαίνουν στο σπίτι σας. Είναι επίσης πολύ ζηλιάρα. Θα τσιρίξει και θα ρίξει πράγματα, όταν κάποιος άλλος κερδίσει την προσοχή σας και θα σας τιμωρήσει γι΄ αυτό. Εννοείτα πως από κει κι έπειτα, το εν λόγω πρόσωπο θα κηρυχθεί από τη γάτα σας ανεπιθύμητο.
Μια γάτα Σκορπιός δεν είναι ιδανική επιλογή όταν υπάρχουν στο σπίτι παιδιά, γιατί είναι πολύ νευρική, ζηλιάρα και απρόβλεπτη. Θα προστατεύσει ένα παιδί, μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο, κατά βάθος όμως δεν τα συμπαθεί καθόλου, γιατί τα βλέπει ανταγωνιστικά. Αν δεν θέλετε ουλές και σημάδια από τις νυχιές της στα παιδιά σας, καλύτερα να πάρετε γάτα διαφορετικού ζωδίου.  Η ίδια συμβουλή ισχύει αν είστε Σκορπιός, γιατί τότε ούτε σας θα σας συμπαθεί, αφού θα σας βλέπει το ίδιο ανταγωνιστικά. Η γάτα Σκορπιός κάθεται ήσυχα στο μαξιλαράκι της και σχεδιάζει πώς θα σας γρατζουνίσει με την πρώτη ευκαιρία.
Τι να κάνετε για μια γάτα Σκορπιό
Κρατήστε τις αποστάσεις σας. Θα σας πει τι θέλει από σας, όταν κρίνει ότι πρέπει να το μάθετε. Εν ολίγοις, η δουλειά σας δουλειά της και η δουλειά της… καθόλου δική σας.
Βαφτίστε την:
Μούργο, Κότζακ, Σέρλοκ, Σκιά

Τοξότης
Η γάτα Τοξότης είναι συχνά αδέσποτη επειδή της αρέσει να περιπλανιέται. Είναι συνήθως ένας πολύχρωμος χαρακτήρας με ιδιόμορφη προσωπικότητα και εμφάνιση. Είναι η εξερευνήτρια και η τσιγγάνα του ζωδιακού, μια ταξιδιάρα που δεν παθαίνει ποτέ ναυτία. Της αρέσουν τα κοσμήματα πάνω στο κολάρο της, έτσι ώστε να κάνουν θόρυβο και να μοιάζει πραγματικά με τσιγγάνα που τα βραχιόλια της βροντούν. Αν δείτε ποτέ μια γάτα πίσω από ένα τιμόνι, να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για Τοξότη.
Για την περίπτωσή της, είναι καλύτερα οι πόρτες να μένουν ανοιχτές, ώστε να μπορεί να εξερευνήσει την περιοχή και να δει ποιος και τι βρίσκεται…εκεί έξω. Θέλει να επισκεφθεί τοποθεσίες, να συναντήσει ανθρώπους και να δει διάφορα. Έχει μεγάλη περιέργεια. Δεν είναι τόσο τακτοποιημένη και καθαρή σαν τη γάτα Παρθένο. Τουναντίον, είναι η πιο τσαπατσούλα, ακατάστατη και βρώμικη γάτα από όλα τα άλλα ζώδια. Έχει τόσα πολλά να κάνει, που δεν βρίσκει χρόνο να διατηρήσει την περιοχή της καθαρή. Τα παιχνίδια της είναι διάσπαρτα παντού και το δοχείο της άμμου της πρέπει να καθαρίζεται πιο συχνά από ό,τι χρειάζονται οι περισσότερες γάτες, αφού η ίδια δεν έχει χρόνο για χάσιμο.
Η γάτα Τοξότης είναι τυχερή, ευτυχισμένη, έξυπνη και συνήθως βγαίνει νικήτρια από τις μάχες της με άλλες. Η υπερβολική της αυτοπεποίθηση όμως, μπορεί καμιά φορά να της βγει σε κακό. Παρόλα αυτά λέγεται πως είναι η πιο τυχερή γάτα, αφού φαίνεται να έχει περισσότερες από τις συνήθεις 7 ζωές.
Τι να κάνετε για μια γάτα Τοξότη
Πάρτε την μαζί σας σε ένα ταξίδι ή αφήστε την να εξερευνεί μόνη της.
Βαφτίστε την:
Λάκι, Κλοσάρ, Λέρα, Μπίχλα

Αιγόκερως
Η γάτα Αιγόκερως είναι ντροπαλή, επιφυλακτική και όχι πολύ κοινωνική. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή είναι πρακτική και εργατική. Και, πάντως, είναι εκείνη το αφεντικό του σπιτιού, δείχνοντας απίστευτη αφοσίωση στον άνθρωπο που τη φροντίζει, όσο αυτός είναι καλός κι ευγενικός μαζί της. Αν υποστεί κακομεταχείριση, σκεφτείτε ότι έχετε ένα σκύλο στα χέρια σας, αντί για μια γάτα, οπότε η αντίδρασή της θα είναι ανάλογη.
Η γάτα Αιγόκερως δεν θα διστάσει να κάνει μεγάλες θυσίες για το «αφεντικό» της. Τη διακρίνει επιμονή και επιμέλεια, απίστευτο ένστικτο και θάρρος. Αν χρειαστεί, θα αποδείξει στην πράξη, αυτό που ισχύει για τις 7ψυχες γάτες.
Έχει ανάγκη την αναγνώριση, γι΄αυτό επιζητά το θαυμασμό, την προσοχή και την αγάπη, καθώς ο Αιγόκερως κυβερνά τον 10ο οίκο της καριέρας, την αναγνώριση, το στάτους και τη φήμη. Μια τέτοια γάτα είναι δημοφιλής και μπορεί ακόμη και να κάνει σόου στην τηλεόραση κάποια μέρα.
Είναι όμως επίσης και πολύ υλίστρια. Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ που της πήρατε, είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν, αν θέλετε να την κάνετε ευτυχισμένη.
Τι να κάνετε για μια γάτα Αιγόκερω
Αγοράστε της κάτι εκλεκτό και θα είστε φίλοι για μια ζωή. Πολλά γλυκόλογα και τρυφερότητες μετατρέπουν αυτή τη γατούλα, στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.
Βαφτίστε την:
Μπος, Μπάστερ, Σοπέν, Δία

Υδροχόος
Η γάτα Υδροχόος είναι μια ιδιόμορφη και περίεργη γάτα που λατρεύει την περιπέτεια και την εξερεύνηση. Θα τη βρείτε να τυλίγεται σε καλώδια τηλεφώνου, κορδόνια και σχοινιά, ενώ είναι πολύ κοινωνική με τις άλλες γάτες κι έχει ένα τελείως ακανόνιστο πρόγραμμα αλλά και περιβάλλον. Ο Υδροχόος κυβερνά την τεχνολογία, οπότε αν χάσετε το τηλεκοντρόλ, ακολουθήστε τη γάτα σας!
Είναι μια χαρούμενη, φιλική, περίεργη και εφευρετική γατούλα, που τη χαρακτηρίζει η ιδιόμορφη προσωπικότητα του Υδροχόου. Της αρέσει να παίζει με κορδόνια, μπάλες, φτερά, και μπορεί να κυνηγάει ή ακόμη και να σας φέρνει πράγματα με το στόμα της όπως ο σκύλος. Δεν αποκλείεται να σας δίνει την αίσθηση ότι έρχεται από άλλο πλανήτη, επειδή ο Υδροχόος κυβερνά το μέλλον, τις εφευρέσεις και την τεχνολογία.
Απαιτεί σίγουρα την επίβλεψη ενηλίκου, εκτός φυσικά αν δεν σας νοιάζει να βρείτε το σπίτι σας χάρβαλο. Ο περίεργος και αδιάκριτος χαρακτήρας της είναι βέβαιο ότι θα φέρει προβλήματα και χάος. Μερικές φορές το μόνο που μπορείτε να κάνετε σ΄αυτή  την περίπτωση, είναι να κουνήσετε το κεφάλι σας στωικά και να βάλετε τα γέλια, επειδή είναι αδύνατο να κρατήσετε κακία σ΄ αυτή τη φαινομενικά αθώα, αλλά χαοτική γάτα.
Τι να κάνετε για μια γάτα Υδροχόο
Ένα ψεύτικο τηλέφωνο για παιχνίδι, ένα ψεύτικο τηλεχειριστήριο, ίσως ακόμη και το αυτοκίνητό της Barbie θα κρατήσουν αυτή τη γάτα απασχολημένη για τουλάχιστον μία εβδομάδα, πριν σας βάλει σε καινούργιους μπελάδες.
Βαφτίστε την:
Άστρο, Σπέισι, Αλφ, Γκρέμλιν, Τσάρλι, Πάρη

Ιχθείς
Η γάτα Ιχθείς έχει μεγάλη φαντασία που τη βοηθά συνήθως να δει αυτό που κανένας άλλος δεν μπορεί. Είναι πολύ διασκεδαστική και της αρέσει να βρίσκεται «στη σκηνή» ή να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα «δράματος» όπου και όποτε μπορεί.
Βρίσκεται κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα, κι αυτό αντανακλά την ονειρική και παράξενη φύση της. Η γάτα Ιχθείς απελευθερώνει εύκολα τις αισθήσεις της και εξασκεί τη φαντασία της. Μη σας φανεί παράξενο, αλλά μπορεί ακόμα και να ζωγραφίσει! Θα τη δείτε συχνά να κυνηγά σκιές…αόρατες στους άλλους, αλλά είναι σίγουρο πως εκείνη ξέρει ακριβώς τι κάνει.
Αυτή η γάτα είναι ονειροπόλα, κι έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το χορό. Απλά παρακολουθήστε την να χορεύει παιχνιδιάρικα κυνηγώντας έντομα, σκιές στον τοίχο ή διάφορες φανταστικές εικόνες. Είναι μια απίστευτα ευτυχισμένη γάτα, έρμαιο των ενστίκτων και του παιχνιδιάρικου χαρακτήρα της.
Η γάτα Ιχθείς είναι επίσης πολύ στοργική, ευγενική με απίστευτους κοινωνικούς τρόπους. Θέλει να την αγαπούν και θα το πάρει προσωπικά αν νιώσει ότι δεν ενδιαφέρεστε για εκείνη. Ένας από τους λόγους που η γατούλα αυτή είναι τόσο διασκεδαστική, είναι επειδή ακριβώς θέλει να αγαπηθεί, κι αν της δώσετε αυτό που ζητά, θα σας είναι αιώνια ευγνώμων. Είναι, επίσης, πολύ πνευματική και μπορεί να σας δώσει την αίσθηση ότι καταλαβαίνει απολύτως και ακολουθεί τον κανόνα «κάνε στους άλλους αυτό που θα ήθελες να σου κάνουν».
Τι να κάνετε για μια γάτα Ιχθείς
Αυτή η γάτα λειτουργεί με καλοσύνη και απολαμβάνει την αγάπη, τον έπαινο και ένα ακροατήριο. Αν γελάτε ή τη χειροκροτάτε κατά καιρούς, αυτό θα την τονώσει πολύ, γιατί θα νιώθει ότι βρίσκεται «στη σκηνή».
Βαφτίστε την:
Ονειροπόλα, Χορεύτρια, Εύα, Αίσωπο, Ζουζούνα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια