Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αποτυχημέν​ες προβλέψεις​

Στη σημερινή εποχή, που ακούμε συνεχώς απαισιόδοξα σενάρια για την οικονομία, το παγκόσμιο κλίμα και τόσα άλλα, ας κάτσουμε να σκεφτούμε πως οι προβλέψεις μπορούν πάντα ν ανατραπούν.
Η αισιοδοξία, η προσπάθεια για το καλύτερο και η θετική σκέψη έβγαλαν την ανθρωπότητα από καταστάσεις πολύ χειρότερες όπως πολέμους, φυσικές καταστροφές και άλλα δεινά και την οδήγησαν ξανά στην πρόοδο.
Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες προβλέψεις που ....έπεσαν στο κενό!.

* Το 1492, ένα διάσημος λόγιος ο Τζιοβάνι Τριτέμο, έγραφε:
"Ποτέ τα τυπωμένα βιβλία δεν θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα χειρόγραφα γιατί υστερούν πάντα σε ποιότητα"
Μια βόλτα σε σημερινό βιβλιοπωλείο, ασφαλώς θα του άλλαζε τη γνώμη....

* Ο Γάλλος γιατρός Πιερ Πασέ, καθηγητής στην Τουλούζη, έλεγε το 1872:
"Τα μικρόβια είναι απλά γελοίες φαντασίες του Παστέρ"!
Τα μικροσκόπια, όμως, μας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο...

* Ο υπεύθυνος τύπου της εταιρείας Μερτσέντες δήλωνε το 1928:
"Ποτέ δε θα κυκλοφορήσουν περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη γιατί δε θα υπάρχουν τόσοι που να μπορούν να τα οδηγήσουν"!..

* Το 1940, όταν ξεκίνησε η κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων του Λος Άντζελες, ο συγκοινωνιολόγος Τσάρλς Σκοτ έλεγε:
"Ποτέ δε θα υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα για να γεμίσουν αυτούς τους δρόμους". Τι θα έλεγε άραγε σήμερα, κολλημένος στην κίνηση των μεγαλουπόλεων;.

* Ο πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερης τράπεζες της Αμερικής, συμβούλευε τους πελάτες του να μην επενδύσουν σε μετοχές της Φορντ, γιατί "Το αυτοκίνητο είναι απλά μια περαστική μόδα, το άλογο θα υπάρχει πάντα"..

* Ο Ντάρυλ Ζανούκ, διευθυντής κινηματογραφικής εταιρείας στο Χόλιγουντ, έλεγε για την τηλεόραση:
"Οι άνθρωποι θα βαρεθούν να κοιτούν ένα κουτί κι έτσι αυτή η εφεύρεση θα εξαφανιστεί σε 6 μήνες!".

Και για τους αθεράπευτα απαισιόδοξους, να πούμε πως το τέλος του κόσμου έχει...προβλεφθεί πάρα πολλές φορές, αλλά η Γη ακόμα γυρίζει κουβαλώντας κι εμάς μαζί της.
* Για παράδειγμα, μόλις το 250 μ.Χ. ο Άγιος Κυπριανός θεωρούσε πως το τέλος του κόσμου απείχε μόλις λίγα χρόνια. Οι Γνωστικοί, δίδασκαν πως το τέλος θα είναι το 1000 μ.Χ. Τέτοιες διαστάσεις είχε πάρει το φαινόμενο των προβλέψεων από διαφόρους, ώστε το 1516 μ.Χ. ο Πάπας Λέων ο Ι΄, απαγορεύει επίσημα σε οποιονδήποτε Καθολικό να προβλέπει πότε θα έρθει το τέλος και ο αντίχριστος.

* Σε επιστολή του Νεύτωνα το 1704, ο μεγάλος φυσικός που ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του ήταν και η Θεολογία, έχει προβλέψει την καταστροφή για το έτος 2060.

* Στις δυσνόητες προφητείες του Νοστράδαμου, υπάρχουν πολλές αναφορές στο τέλος του κόσμου. Μια ημερομηνία ήταν το 1732 και σε μια άλλη αναφέρεται:
"Το έτος 1999, τον έβδομο μήνα, από τον ουρανό θα έρθει ο μεγάλος βασιλιάς του τρόμου".

* Ένας Αμερικανός αγρότης, ο Γουίλιαμ Μίλερ που είχε πάθος με την Αγία Γραφή, συμπέρανε πως το τέλος θα ερχόταν στις 23 Απριλίου 1843. Χιλιάδες κόσμου που πίστεψαν τη θεωρία του, πούλησαν τις περιουσίες τους και τον ακολούθησαν. Όταν ο κόσμος συνέχισε να υπάρχει μετά την ημερομηνία αυτή, οι οπαδοί του διασπάστηκαν και αυτοί που συνέχισαν να τον πιστεύουν σχημάτισαν την εκκλησία των Αντιβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας.

* Όταν ο κομήτης του Χάλεϊ επρόκειτο να περάσει το 1910, πολλοί πανικοβλήθηκαν γιατί πίστεψαν πως η ουρά του που είχε υδροκυάνιο θα ακουμπούσε τη Γη.

* Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν γίνει πασίγνωστοι για τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες προφητείες του που αφορούν τη συντέλεια του κόσμου.
Σύμφωνα με αυτούς, το τέλος έπρεπε να έρθει το 1914, 1918, το 1925, το 1975, το 1994, το 2012 κλπ.
Η επόμενη ημερομηνία για την Δευτέρα Παρουσία δίνει λίγο μεγαλύτερο περιθώριο και τοποθετείται το 4000 μ.Χ.!

Μια λοιπόν και έχουμε καιρό μπροστά μας, ας προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή και τον πλανήτη μας και να μη δίνουμε σημασία στις φήμες που ακούγονται κατά καιρούς και που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να αναστατώνουν τη ζωή και την ψυχική μας υγεία.
Ο υδρόγειος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια