Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρόληψη παιδικού ατυχήματος

Όταν αγοράζουμε παιχνίδια, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτά πρέπει να φέρουν ευανάγνωστες προειδοποιήσεις ώστε να αποτρέπονται διάφοροι κίνδυνοι.
Οι προειδοποιήσεις πρέπει να βασίζονται σε αξιολόγηση των κινδύνων και να επισημαίνουν:

τα όρια της ηλικίας, το μέγιστο και ελάχιστο βάρος, την αναγκαιότητα χρήσης του παιχνιδιού υπό την επίβλεψη του ενηλίκου και τις φυσικές ιδιότητες του παιχνιδιού, όπως την ευφλεκτότητα. Η σήμανση CE, η οποία βεβαιώνει τη συμμόρφωση του παιχνιδιού με τις απαιτήσεις που εφαρμόζονται, πρέπει να τοποθετείται με τρόπο ευδιάκριτο, ευανάγνωστο και ανεξίτηλο πάνω στη συσκευασία. Τα παιχνίδια που φέρουν αυτό το σήμα, κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα: * Ασφάλεια Παιχνιδιών: Μηχανικές και Φυσικές ιδιότητες, ευφλεκτικότητα, μετανάστευση ορισμένων στοιχείων, ασφάλεια ηλεκτρικών παιχνιδιών.

Σοφές επιλογές
* Τα επιτραπέζια που παίζονται ομαδικά.
* Τα ομαδικά που παίζονται σε ανοιχτούς χώρους.
* Τα παιχνίδια κατασκευές.
* Τα παιχνίδια γνώσεων που μας μαθαίνουν τον κόσμο, το σώμα και τους ρόλους που θα κληθούμε να ενστερνιστούμε στη ζωή μας (π.χ. επιτραπέζια, ειδικά interactive βιβλία με ήχους και cd).
* Τα παιχνίδια που αναπτύσσουν τη φαντασία και επιτρέπουν στο παιδί να εκφράσει τις δικές του απόψεις και πλευρές (π.χ. παντομίμα, ζωγραφική).

Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Δεν μπορούμε να τα απαγορεύσουμε σε ένα παιδί, καθώς αυτό θα συνιστούσε την αποκοπή από τη γενιά και την εποχή του. Αξίζει όμως να:
* Επιλέγουμε μαζί τους το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού και των γραφικών του (το σενάριο πάνω στο οποίο κινείται το παιχνίδι).
* Του εξηγούμε ότι δεν πρέπει να παίζει περισσότερο από 1 ώρα την ημέρα.
* Επιλέγουμε παιχνίδια που παίζονται από δύο τουλάχιστον παίκτες, ώστε να μην απομονώνεται το παιδί.
* Αν δεν υπάρχει μεγαλύτερο αδελφάκι να το παρασύρει, να εισαγάγουμε το παιδί σε αυτά τα παιχνίδια μετά τα 6 χρόνια και αφού πρώτα έχει παίξει με όλα τα άλλα παιχνίδια.
IN VITRO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια