Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Προβλέψεις του 2015 για μικρούς

Ένα παιδί έχει όλη τη ζωή μπροστά του ξεκινάει όμως με τόσες λίγες αποσκευές. Η αστρολογία αναλύοντας τους πλανήτες και τις περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκές επιρροές τους δίνει ιδέες για να κατανοήσετε καλύτερα τους αγαπημένους σας μπόμπιρες και να τους βοηθήσετε να περάσουν αυτό το χρόνο όσο πιο ανώδυνα γίνεται...:

Κριαράκι 2015
Ο μικρός Κριός σαν ζώδιο της φωτιάς έχει μια δυναμική προσωπικότητα και δεν θέλει αφεντικό στο κεφάλι του
Εφευρετικότητα και σκανταλιές
Ο μικρός Κριός θυμίζει μια διασταύρωση Λέοντα και Αιγόκερου. Έχει την ανάγκη του Λέοντα για επίδειξη και την εργασιομανή φύση του Αιγόκερου. Σαν ζώδιο της φωτιάς έχει μια δυναμική προσωπικότητα και δεν θέλει αφεντικό στο κεφάλι του.
Το 2015 η παρουσία του Ουρανού στο ζώδιο του χαρίζει απίστευτη εφευρετικότητα. Νέες ιδέες για σκανταλιές του έρχονται τόσο φυσικά όσο ένας άνθρωπος αναπνέει. Εισπνέει, εκπνέει και τσουπ μια νέα ιδέα εμφανίζεται. Με τον κυβερνήτη του τον Άρη να κόβει βόλτες στο ζώδιο του (21/1- 31/3) δύσκολα θα ακούει κάποιον να του λέει «όχι».
Δώστε του να καταλάβει ό,τι υπάρχουν λόγοι που λέτε όχι και δεν το κάνετε για να παίξετε τους κακούς. Δώστε προσοχή στις συναισθηματικές του ανάγκες, τους μήνες Απρίλιο και Σεπτέμβριο που πραγματοποιούνται οι Σεληνιακές Εκλείψεις στον άξονα Κριού- Ζυγού. Πληγώνεται εύκολα όταν δεν το ακούτε. Δείξτε του ό,τι πιστεύετε σε αυτό και τις ιδέες του.

Ταυράκι 2015
Αν θέλετε να συμμετέχει σε κάτι καινούργιο δώστε του χρόνο να το επεξεργαστεί στο μυαλό του...
Χουζούρι και λιχουδιές
Ο μικρός Ταύρος προτιμά να κάθεται ειρηνικά σε ένα ωραίο λιβάδι μασουλώντας ράθυμα τη χλόη και δραπετεύοντας από το χρόνο. Όταν όμως κάποιος του κουνήσει την κόκκινη σημαία, αγριεύει και με κατεβασμένα τα κέρατα τρέχει με ταχύτητα πύραυλου.
Σαν σταθερό ζώδιο που είναι, αρνείται πεισματικά τις αλλαγές, γι αυτό αν θέλετε να συμμετέχει σε κάτι καινούργιο που σχεδιάζετε, δώστε του χρόνο να το επεξεργαστεί στο μυαλό του. Με το Δία στο τέταρτο ηλιακό του σπίτι μέχρι τις 10/8 δύσκολα θα ξεκουνήσετε το μικρό σας από το αγαπημένο του δωμάτιο – το χουζούρι είναι πιο σημαντικό από μια κουραστική βόλτα. Ένας άλλος αγαπημένος χώρος του σπιτιού είναι η κουζίνα όταν η μαμά ψήνει τα πεντανόστιμα κουλουράκια της.
Τα μάτια σας δεκατέσσερα όταν ο Άρης θα διελαύνει από το ζώδιο του (31/3 – 11/5). Προστατεύστε το από κρυολογήματα ιδίως στην περιοχή του λαιμού και φροντίστε να ξεκουράζεται αρκετά γιατί οι καθημερινές δραστηριότητες το έχουν εξουθενώσει.

Διδυμάκι 2015
Σαν τη μέλισσα που πηγαίνει από λουλούδι σε λουλούδι, το Διδυμάκι σας απορροφά κομμάτια πληροφοριών όπου κι αν βρεθεί
Πάρτι γνώσης και πληροφορίας
Από την κούνια το μικρό Διδυμάκι σας αρχίζει την αναζήτηση της γνώσης. Όλα το συναρπάζουν. Σαν τη μέλισσα που πηγαίνει από λουλούδι σε λουλούδι και απομυζά το νέκταρ, το βλαστάρι σας απορροφά κομμάτια πληροφοριών όπου κι αν βρεθεί.
Με το Δία στο τρίτο ηλιακό του σπίτι (μέχρι 10/8) το ενδιαφέρον του για μάθηση θα απογειωθεί. Προτρέψτε το να μάθει μια ξένη γλώσσα ή ένα μουσικό όργανο – αν έχει καλλιτεχνικές κλίσεις. Εμπλουτίστε την καθημερινότητα του με νέα ενδιαφέροντα και εξωσχολικές δραστηριότητες. Πηγαίνετε σε πάρτι, θεατρικές παραστάσεις, μουσεία. Ταΐστε το μυαλό του και θα ταΐσετε την ψυχή του.
Αν λόγω των γνώσεων και του γρήγορου μυαλού του αρχίσει να αισθάνεται υπεροχή έναντι των άλλων, μάθετέ το πως να επικοινωνεί με τα παιδιά που είναι πιο αργά από εκείνο ή δεν μπορούν να το συναγωνιστούν στο λόγο.

Καρκινάκι 2015
Με τον Ουρανό στο μεσουράνημα του όλη τη χρονιά δεν θα διστάσει να εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη του αν πιστεύει ό,τι αυτό είναι το καλύτερο.
Διεκδικεί το συναίσθημα
Ο μικρός Καρκίνος δεν είναι ούτε τόσο συνεσταλμένος ούτε τόσο ιδιότροπος όπως τον παρουσιάζουν. Δεν είναι τόσο ευαίσθητος όπως τα Ψάρια, ούτε τόσο αδιάφορος για τα αισθήματα των άλλων όπως ένας Τοξότης. Δεν είναι βραχυπρόθεσμα ευέξαπτος όπως ένας Κριός ούτε μακροπρόθεσμα ευέξαπτος όπως ένας Ταύρος. Βρίσκεται στο μέσον όλων των ακραίων συναισθημάτων.
Αυτό που κάνει τους άλλους να προσέχουν για το τι αισθάνεται είναι η κοφτερή του γλώσσα. Με τον Ουρανό στο μεσουράνημα του όλη τη χρονιά δεν θα διστάσει να εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη του αν πιστεύει ό,τι αυτό είναι το καλύτερο. Αν πληγώσετε τα αισθήματα του θα σας το πει, δεν θα το κρύψει ούτε θα τ' αφήσει να μαζευτούν μέχρι να εκραγεί. Αφήνει να φύγει τόσος ατμός, όσος ακριβώς χρειάζεται. Αν διαφωνεί μαζί σας θα σας το πει, αν σας αγαπάει θα σας το πει.
Με τον Άρη να διελαύνει στο ζώδιο του (24/6 – 8/8) αν διαπιστώστε ότι έχει τρύπες στ' αυτιά και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τίποτε, δείτε το σαν άσκηση υπομονής.

Λιονταράκι 2015
Του αρέσουν οι δημιουργικές τέχνες και πράγματα που μπορεί ν' αγγίξει. Προτρέψτε το να εκφράσει τις σκέψεις του μέσα από τις τέχνες και τις κατασκευές...
Η γνώση είναι παιχνίδι
Η συνταγή για να μεγαλώσετε σωστά το αξιαγάπητο Λιονταράκι σας είναι ενθάρρυνση με μέτρο. Θα πρέπει κάθε στιγμή να δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Μην το ενθαρρύνετε τόσο πολύ ώστε να γίνει εγωιστής και μην το αποθαρρύνετε πολύ ώστε να αισθανθεί άχρηστο.
Με τον Ουρανό στο ένατο ηλιακό του σπίτι είναι μια καλή περίοδος ν΄ ανοίξει το μυαλό του και να εξερευνήσει τα μυστήρια του σύμπαντος. Κάντε το σαν παιχνίδι και κάντε το μαζί. Δώστε του μια πιο επιστημονική προσέγγιση για να μάθει, γιατί πιθανόν ό,τι είναι εσωτερικό, πνευματικό ή μυστηριώδες να μην το ενδιαφέρει.
Του αρέσουν οι δημιουργικές τέχνες και πράγματα που μπορεί ν' αγγίξει. Προτρέψτε το να εκφράσει τις σκέψεις του μέσα από τις τέχνες και τις κατασκευές και θα το βοηθήσετε να έρθει σε επαφή με την πιο πνευματική πλευρά του εαυτού του.

Παρθενάκι 2015
Είναι νοικοκυρεμένο, οργανωμένο παιδί και έχει αίσθηση του χιούμορ. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές όπου υπάρχει πρόγραμμα.
Εξαιρετικές επιδόσεις και ανάγκη για προσοχή
Ο μικρός Παρθένος συνήθως συμπεριφέρεται τόσο καλά που δίνει την αίσθηση ενός ενήλικα σε μινιατούρα. Είναι νοικοκυρεμένο, οργανωμένο παιδί και έχει αίσθηση του χιούμορ. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές όπου υπάρχει πρόγραμμα.
Επειδή είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων και δεν ξέρει πώς να δείχνει τα αισθήματα του οι άνθρωποι που είναι γύρω του επαναπαύονται και συχνά αγνοούν τις συναισθηματικές του ανάγκες. Ενισχύστε την αυτοεκτίμηση του τους μήνες Απρίλιο και Σεπτέμβριο κατά την διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνται δύο ηλιακές εκλείψεις στον άξονα Παρθένου / Ιχθύων. Αποφύγετε να συζητάτε μπροστά του οικονομικά θέματα
Με την είσοδο του Δία στο ζώδιο του (11/8) οι εντάσεις υποχωρούν και η παιχνιδιάρικη φύση του ψάχνει ερεθίσματα για να εκφραστεί. Προτρέψτε ν' ασχοληθεί με το τραγούδι και το χορό και διδάξτε του τρόπους να μοιράζεται την καρδιά του.

Ζυγός 2015
Η αυτοεκτίμηση του καθορίζεται από την πειθώ και την ικανότητά του για διαπραγμάτευση...
Ένας διπλωματικός δικτάτορας
Το παιδί Ζυγός ίσως να χρειάζεται πολλές αγκαλιές και φιλιά, ίσως και όχι, αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποιον να μιλήσει. Με το να μοιράζεται τις ιδέες του είναι σαν να μοιράζεται την ψυχή του.
Όλοι νομίζουν ό,τι τα παιδιά αυτά είναι τρυφερές ευγενικές, αξιαγάπητες ψυχές. Η αλήθεια όμως είναι ό,τι η παρουσία του Ουρανού στο έβδομο ηλιακό του σπίτι, έχει μετατρέψει το τρυφερό σας αγγελούδι στον πιο διπλωματικό δικτάτορα που έχετε συναντήσει ποτέ σας. Θα φέρει τον κόσμο τούμπα προκειμένου στη μικρή γωνία του –στο σπίτι του– να ζει σύμφωνα με αυτό που θεωρεί σωστό.
Το νου σας κατά την περίοδο των Εκλείψεων της Σελήνης, που πραγματοποιούνται στον άξονα Κριού/ Ζυγού κατά τους μήνες Απρίλιο και Σεπτέμβριο. Αν υπάρχουν διαφωνίες και καυγάδες στην οικογένεια και το μικρό σας δεν καταφέρει ν' αποκαταστήσει την ειρήνη μπορεί να ταραχτεί συναισθηματικά μέχρι του σημείου ν' αρρωστήσει σωματικά.
Η αυτοεκτίμηση του καθορίζεται από την πειθώ και την ικανότητά του για διαπραγμάτευση.

Σκορπιούλης 2015
Με τον κυβερνήτη του τον Πλούτωνα στο τρίτο ηλιακό του οίκο, το ενδιαφέρον του είναι στραμμένο σε ό,τι εκπέμπει μυστήριο ή είναι κρυμμένο...
Χρονιά ερευνών και διακρίσεων
Όλα τα παιδιά αναμφίβολα χρειάζονται αγάπη, αλλά ο μικρός Σκορπιός έχει ανάγκη ν' αγαπηθεί σ' ένα πιο βαθύ προσωπικό επίπεδο. Θέλει να το κοιτάτε στα μάτια όταν του μιλάτε και να μοιράζεστε ανοιχτά τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας.
Με την παρουσία του Δία στο μεσουράνημά του αυτή τη σχολική χρονιά, αν έχει βάλει στόχο να διακριθεί, θα δουλέψει σκληρά και θα διαπρέψει. Αν έρθει σε ρήξη με τη δασκάλα, ακούστε το με προσοχή και συμπαρασταθείτε του. Είναι σημαντικό να σας νοιώθει δίπλα του και όχι απέναντι του.
Με τον κυβερνήτη του τον Πλούτωνα στο τρίτο ηλιακό του οίκο, το ενδιαφέρον του είναι στραμμένο σε ό,τι εκπέμπει μυστήριο ή είναι κρυμμένο. Θα λατρέψει τα περίεργα μαγικά τρικ, τα εικονογραφημένα βιβλία που περιγράφουν «πως γεννιούνται τα παιδιά» και θα ξετρελαθεί μ' ένα ημερολόγιο που κλειδώνει. Θα το συναρπάσουν επίσης οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία ή σ΄ ένα πάρκο με ζώα ιδίως την περίοδο που γεννούν τα μικρά τους.

Τοξοτάκι 2015
Όπως οι περιπλανώμενοι ραψωδοί, ταξιδεύει ανά τον κόσμο μαζεύοντας ιστορίες για άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς...
Ονειροπόληση και σκαμπανεβάσματα
Όταν μεγαλώνετε ένα παιδί Τοξότη θα πρέπει να θυμάστε ό,τι είναι ο μαθητής της ζωής. Η απορρόφηση πληροφοριών για τις διεργασίες της ζωής είναι για το μικρό σας μπόμπιρα ένα είδος παιχνιδιού. Είναι όπως οι περιπλανώμενοι ραψωδοί που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο μαζεύοντας ιστορίες για άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς.
Με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων οι επιδόσεις του στο σχολείο θα έχουν σκαμπανεβάσματα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το τιθασεύσετε. Στο μυαλό του έχει πότε θα βρεθεί στον παιδότοπο, ενώ χαρακτηριστική είναι και η παρουσία του στα πάρτι.
Από τον Αύγουστο του 2015 με την είσοδο του Δία στο μεσουράνημα του θα ξεκινήσει ένα νέο σπορ στο οποίο θα διοχετεύσει όλη την ενεργητικότητά του. Εκτός από τις σωματικές δραστηριότητες, τις βόλτεςκαι τις μικροαποδράσεις στη φύση, επενδύστε και στη γνώση με εκπαιδευτικά βιβλία και DVD.

Αιγοκεράκι 2015
Λόγω της ώριμης συμπεριφοράς του, τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι του, εύκολα παραβλέπουν τις συναισθηματικές του ανάγκες...
Ενίσχυση ασφάλειας και εμπιστοσύνης
Ο μικρός Αιγόκερως είναι σαν να είναι ένας πανέξυπνος ενήλικας που έχει πάθει μερική αμνησία. Ξέρει ό,τι ξέρει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να τα θυμηθεί αυτή τη στιγμή. Έχει μια εσωτερική αίσθηση του σωστού και του λάθους και γνωρίζει ό,τι είναι έξυπνο και ικανό. Λόγω της ώριμης συμπεριφοράς του, τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι του, εύκολα παραβλέπουν τις συναισθηματικές του ανάγκες. Από εκεί ξεκινάνε και τα θέματα αυτοεκτίμησης του.
Με την παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιο του μπορείτε να ενισχύστε τη ζώνη ασφαλείας του και να δημιουργήσετε μαζί του μια σχέση καρδιάς. Κοιτάξετε κατ' ευθείαν στα μάτια του και πείτε του πόσο υπερήφανοι είστε γι αυτό – τόσο απλά!
Από τον Αύγουστο του 2015 το σκηνικό αλλάζει. Με την είσοδο του Δία στο ζώδιο της Παρθένου το μικρό σας βγαίνει από το καβούκι του. Με τα γέλια και τ' αστεία του γίνεται η ψυχή της παρέας και η δημοτικότητα του απογειώνεται.

Υδροχοάκι 2015
Για να του τραβήξετε την προσοχή και να ενστερνιστεί τις απόψεις σας υπάρχει μια συνταγή που ταιριάζει στην περίπτωση του...
Περιέργεια και εξερεύνηση
Ο μικρός Υδροχόος είναι ένα πακέτο δράσης και περιπέτειας. Τον τραβάει οτιδήποτε είναι περίεργο και πρωτότυπο.
Με τον κυβερνήτη του τον Ουρανό στο τρίτο ηλιακό του σπίτι το 2015, βάλτε τις ηλεκτρικές συσκευές σας στο πιο ψηλό ράφι του σπιτιού. Αν τις πιάσει στα χέρια του το μόνο σίγουρο είναι ό,τι θα τις διαλύσει. Αυτό δεν το κάνει για να τις καταστρέψει αλλά για να δει πως δουλεύουν.
Όταν εξερευνήσει το εσωτερικό τους και ικανοποιήσει την περιέργεια του, μην εκπλαγείτε αν όχι μόνο τις συναρμολογήσει αλλά δουλεύουν και καλύτερα από πρώτα. Είναι ο αντιρρησίας του ζωδιακού, αντιπαθεί να του κάνετε υποδείξεις και βγάζει σπυράκια κάθε φορά που νοιώθει ό,τι το πιέζετε
Για να του τραβήξετε την προσοχή και να ενστερνιστεί τις απόψεις σας υπάρχει μια συνταγή που ταιριάζει στην περίπτωση του. Εξηγείστε του με έξυπνα τρόπο ό,τι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και όπως όλα τα παιχνίδια έχει τους κανόνες και της προκλήσεις της. Συνήθως φέρνει αποτέλεσμα.

Ψαράκι 2015
Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο παιδί ένα σπίτι που να βασιλεύει η ειρήνη, η αρμονία και να υπάρχει το στοιχείο της αποδοχής.
Ένας θαυμαστός, ονειρεμένος κόσμος
Το ευαίσθητο Ψαράκι σας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο παιδί ένα σπίτι που να βασιλεύει η ειρήνη, η αρμονία και να υπάρχει το στοιχείο της αποδοχής. Μπορεί να αρρωστήσει σωματικά αν περιστοιχίζεται από ανθρώπους σκληρούς ή με αρνητικά συναισθήματα.
Με την παρουσία του κυβερνήτη του Ποσειδώνα στο ζώδιο του μπορεί να το τσακώσετε κάποιες φορές να σας λέει ψεματάκια αλλά να ξέρετε ό,τι υπάρχουν αιτίες γι αυτό. Μία από αυτές είναι η απίστευτη φαντασία που το σπρώχνει να σκηνοθετεί θαυμάσια μυθιστορήματα.
Με τις υπέροχες ιστορίες του όμως δεν έχει σκοπό να σας κοροϊδέψει, αλλά να μοιραστεί μαζί σας την εικόνα που έχει για τη ζωή στο μυαλό του. Ο άλλος λόγος είναι ό,τι δεν του αρέσει να του φωνάζουν ή να αισθάνεται το θυμό των άλλων και για να προστατεύσει τα αυτάκια του, απλά αλλάζει την αλήθεια για να πάνε τα πράγματα καλύτερα.
Προτρέψτε το να ασχοληθεί με την τέχνη για να κάνει τα όνειρα του για έναν όμορφο κόσμο πραγματικότητα.
astrology.gr/Νία Θεοφανίδου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια