Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς φοράμε το καλσόν

Το καλσόν είναι ένα βολικό ρούχο ωστόσο είναι δύσκολο να φορεθεί χωρίς να σκιστεί, να τρυπηθεί ή να ξηλωθεί το λεπτό νάιλον υλικό του.
Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές για να φορέσετε το καλσόν σας, θα πετύχετε την καλύτερη εφαρμογή του, την μέγιστη αντοχή του και άριστη ελευθερία κινήσεων:
1. Προετοιμάστε τα νύχια, τα χέρια και πόδια σας. Φροντίστε τα νύχια των χεριών και των ποδιών ώστε να μην είναι αιχμηρά. Ξυρίσετε τα πόδια σας και να ενυδατώνετε τα χέρια και τα πόδια σας. Το τραχύ δέρμα, τα αιχμηρά νύχια και οι τρίχες στα πόδια μπορεί να σχίσουν το καλσόν. Τα λεία πόδια θα σας διευκολύνουν να φορέσετε το καλσόν σας.
Αφαιρέστε τα κοσμήματα (δαχτυλίδια και βραχιόλια) από τα χέρια σας γιατί μπορεί να πιαστεί το νάιλον υλικό και να καταστρέψετε το καλσόν.
2. Βρέξτε τα χέρια σας και σκουπίστε τα ελαφρά ώστε να παραμείνουν νωπά. Μπορείτε να απλώσετε μια λοσιόν στα χέρια σας πριν αγγίξετε το καλσόν. Για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την πιθανότητα σκαλώματος μπορείτε να φορέσετε βαμβακερά ή νάιλον γάντια.

3. Μαζέψτε το ένα πόδι του καλσόν ως το ακροδάχτυλο του ποδιού. Ξεκινώντας από το λάστιχο της μέσης, συνεχίστετε προς τα κάτω μέχρι το ακροδάχτυλο. Περάστε τους αντίχειρές σας κατά μήκος του εσωτερικού του ενός ποδιού και τυλίξτε με τα δάχτυλα του δείκτη κατά μήκος του εξωτερικού. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει όλο το μήκος του κάθε ποδιού να είναι μαζεμένο και να χωράει (πιάνεται) στα δάχτυλά σας.

4. Τεντώστε τη ραφή στα ακροδάχτυλα. Από το εσωτερικό του ποδιού του καλσόν, πιέστε ελαφρά τους αντίχειρές σας οριζοντίως, προς τα εξωτερικά άκρα της ραφής.
5. Τοποθετήστε το πόδι σας στο ακροδάχτυλο του ποδιού του καλσόν. Τα δάχτυλα των ποδιών σας θα πρέπει να αγγίξουν μόνο τον θύλακα στο ακροδάχτυλο του καλσόν. Μαζέψτε όσο μπορείτε τα δάχτυλά του ποδιού σας όταν το βάλετε στο καλσόν ώστε να μην σκαλώνουν στο νάιλον ύφασμα. Ταιριάξτε τις ραφές του ακροδάχτυλου ώστε να είναι οριζόντια στα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι θα αποφύγετε να στραβώσει το καλσόν καθώς θα το τραβάτε πάνω στα πόδια σας.

6. Τραβήξτε το καλσόν απαλά πάνω από τη φτέρνα σας. Για να αποφύγετε κάποιο σκίσιμο της ραφής, βάλτε το πόδι σας στο πάτωμα, αγγίζοντάς το με μόνο τα δάχτυλα των ποδιών σας, καθώς τραβάτε το καλσόν πάνω από τη φτέρνα σας.

7. Με μια ομοιόμορφη και ταυτόχρονη κίνηση των δύο χεριών ξετυλίξτε το καλσόν προς τα πάνω, επιμηκύνοντας το λίγο πάνω από το γόνατο. Τραβήξτε το απαλά. Μην τραβάτε με δύναμη προς τα πάνω γιατί μπορεί να σκιστεί το ύφασμα.

8. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για το άλλο πόδι και βάλτε το καλσόν σας μέχρι τη μέση του μηρού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε να αποφευχθεί το μάζεμα και η συμπύκνωση του καλσόν σε συγκεκριμένα σημεία και ιδιαίτερα σε περιοχές του αστραγάλου, της γάμπας και του γόνατου.

9. Συνεχίστε να ξετυλίγετε και να επιμηκύνετε το καλσόν απαλά και βαθμιαία κατά μήκος των μηρών, μέχρι τους γλουτούς και κατόπιν μέχρι την μέση. Σηκώστε και τεντώστε το καλσόν εναλλάξ στα πόδια σας για να φτάσετε μέχρι τη μέση του σώματός σας. Να προσέχετε να μην τραβάτε πάρα πολύ δυνατά και να μην χώνετε τα δάχτυλά σας μέσα στο καλσόν στην περιοχή της λεκάνης. Όταν φτάσετε μέχρι τη μέση, βεβαιωθείτε ότι το τμήμα της λεκάνης του καλτσόν δεν είναι στραβό ή μπόσικο.

10. Φορέστε γάντια λάτεξ στα χέρια σας για να στρώσετε το καλσόν στο σώμα σας. Αν φορούσατε βαμβακερά ή νάιλον γάντια για να φορέσετε το καλσόν τώρα θα πρέπει να φορέσετε ελαστικά ή λάτεξ γάντια για να το στρώσετε. Εάν δεν φορούσατε γάντια όταν βάζατε το καλσόν τώρα θα πρέπει να βάλετε. Ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών σας, πιάνετε το καλσόν με τις παλάμες των γαντιών σας και δουλεύετε τραβώντας το ύφασμα προς τα πάνω. Ταξιδέψτε σε όλο το μήκος των ποδιών σας μέχρι να φτάσετε τη μέση σας. Σε αυτό το σημείο, το καλσόν πρέπει να είναι λείο και τέλεια εφαρμοσμένο.
Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα επιτύχετε την καλύτερη εφαρμογή, την μέγιστη αντοχή του καλσόν και άριστη ελευθερία κινήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια