Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να χτενιστώ μόνη μου

Τα μαλλιά μας θέλουμε να δείχνουν πάντα περιποιημένα , σαν να βγήκαμε μόλις από το κομμωτήριο. Όμως, αυτό δεν γίνεται πάντα είτε λόγω χρόνου είτε λόγω χρημάτων. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές οδηγίες για το πώς να χτενίζουμε τα μαλλιά μας μόνες μας χωρίς να τα ταλαιπωρούμε & στη συνέχεια κάποιες ιδέες για εύκολα χτενίσματα.

Ξεκινάμε με τις εξής οδηγίες :


Αν χρησιμοποιείς ψαλίδι για μπούκλες ή πρέσα ισιώματος, τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι απολύτως στεγνά (το ιδανικό είναι να έχεις λουστεί την προηγούμενη ημέρα). Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, άπλωσε μια κρέμα για ίσιωμα που θα τα προστατεύσει από τη θερμότητα.
Αν προτιμάς να ισιώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, θα πρέπει να μην είναι εντελώς στεγνά, αλλά να διατηρούν την υγρασία τους. Δούλεψέ τα τούφα-τούφα με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα από φυσική τρίχα, ξεκινώντας από το πίσω μέρος. Θα πρέπει να κατεβάζεις το πιστολάκι παράλληλα προς τις τρίχες για να εξομαλύνεις την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν leave in πριν το στέγνωμα και ένα serum αμέσως μετά για να λειάνεις τις άκρες και να αποφύγεις το φριζάρισμα.
Αν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά και θέλεις να δώσεις όγκο και σχήμα στις μπούκλες σου, άπλωσε αμέσως μετά το λούσιμο έναν αφρό ή ένα σπρέι για μπούκλες και στέγνωσέ τα με τη φυσούνα. Ψέκασε στο τέλος με το κατάλληλο σπρέι φιξαρίσματος.
● Αν προτιμάς έναν ανάλαφρο κυματισμό στα μαλλιά σου, είτε είναι σγουρά είτε ίσια, στέγνωσε κάθε τούφα με μια μέτρια στρογγυλή βούρτσα και στη συνέχεια τύλιξε την σε ένα αυτοκόλλητο ρόλεϊ. Όταν ολοκληρώσεις με όλες τις τούφες, ψέκασε με ένα σπρέι φιξαρίσματος. Άφησε τα μαλλιά σου έτσι 20-25 λεπτά και ξετύλιξέ τα. Άνοιξε τις μπούκλες με τα δάχτυλά σου.
Αν θέλεις να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, θα βοηθήσει κάποιο ειδικό σαμπουάν για λεπτά μαλλιά. Στέγνωσέ τα με το πιστολάκι, σκύβοντας προς τα κάτω, και ψέκασε τα μαλλιά σου στο τέλος με κάποιο ειδικό σπρέι για όγκο στη ρίζα, έχοντας πάντα στραμμένο το κεφάλι προς τα κάτω. Τίναξε προς τα πίσω τα μαλλιά σου και ψέκασε στη συνέχεια κάθε τούφα στη ρίζα της, κρατώντας τη ψηλά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει. Για ακόμη περισσότερο όγκο, πέρασε πριν το στέγνωμα έναν αφρό για όγκο κατά μήκος των μαλλιών σου, χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια, και τύλιξε τα μαλλιά σου με αυτοκόλλητα ρόλεϊ μόνο στις ρίζες. Περίμενε 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξετύλιξέ τα.

Ιδέες για χτενίσματα :
  • Αλογοουρά
Η αλογοουρά, είναι ένα βολικό χτένισμα. Δεν απαιτεί χρόνο και η δημιουργία της είναι αρκετά εύκολη υπόθεση. Μπορεί να υιοθετηθεί από όλες τις ηλικίες και τύπους μαλλιών με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει κάποιο ελάχιστο μήκος. Η αλογοουρά ταιριάζει σε οποιαδήποτε περίσταση, μπορεί να είναι ατημέλητη και σέξι, κομψή και λεία, ανέμελη, σπορτιφ, ή και συντηρητική. Η βασική αλογοουρά γίνεται εύκολα με τράβηγμα των μαλλιών σας πίσω και πιάσιμο με κάποιο λάστιχο ή κοκαλάκι. Η θέση της αλογοουράς σας, μπορεί να είναι ψηλά, χαμηλά ή στα πλάγια. Το κλειδί είναι να επιλέξουμε την κατάλληλη αλογοουρά ώστε να τονιστούν τα χαρακτηριστικά μας με βάση το σχήμα προσώπου, στυλ και περίσταση.
  • Ιδιαίτερος κότσος:
Αφού τα ισιώσεις, βούρτσισέ πιάνοντάς τα σε ψηλή αλογοουρά με ένα λαστιχάκι. Πάρε μία μικρή τούφα από την αλογοουρά και σιγά σιγά στρίψε την με δύο δάχτυλα φέρνοντάς την στην κορυφή του κεφαλιού. Στερέωσε με ένα τσιμπιδάκι. Κάνε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μαλλιά με διαφορετικές κατευθύνσεις για να έχει όγκο ο κότσος. Χρησιμοποίησε όσα τσιμπιδάκια χρειάζονται για να μην πέσουν οι τούφες! Ψέκασέ τα με πολύ δυνατή λακ για να είσαι σίγουρη και αν θες βάλε και λίγη κρέμα για να γυαλίζουν αλλά με μέτρο. Δεν θες να δείχνουν λαδωμένα!
  • Μακρύ, κομψό ίσιωμα:
 Στέγνωσε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα για να κρατάς σφιχτά τα μαλλιά και ίσιωσέ τα κατεβάζοντας το πιστολάκι από τη ρίζα προς τα κάτω. Κάνε χωρίστρα είτε στη μέση είτε σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ και πέρασε τα πάνω μαλλιά με σίδερο ισιώματος για να σιγουρευτείς ότι δεν ‘πετάει’ τίποτα. Τέλος, βάλε κάποιο προϊόν για να διατηρηθεί το ίσιωμα, όπως λακ σε μορφή υγρή ή σπρέι. Έχεις ένα αυστηρό αλλά κομψότατο χτένισμα!
pesmoupws.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια