Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρύο, καιρός για ...κάστανα 🌰🌰🌰

Τα κάστανα τα συνδυάζουμε με τα Χριστούγεννα.
Στις χριστουγεννιάτικες βόλτες μας πάντα υπάρχει ένας κουκουλωμένος κύριος που ψήνει κάστανα σε κάποια γωνία του δρόμου.
Ακόμα και τα καθημερινά πιάτα εμπλουτίζονται με αυτόν τον υψηλής θρεπτικής αξίας καρπό, τον οποίο γευόμαστε επί το πλείστον κατά τους χειμερινούς μήνες.
Τα κάστανα και είναι ένας καρπός υψηλής θρεπτικής αξίας.
Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς, περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες λιπαρών και ελαίων και έχουν υψηλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων, που τους προσδίδει και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωσή τους ανεβάζει σταδιακά τα επίπεδα της γλυκόζης. για αυτό και είναι μια τροφή που προτείνεται σε όσους πάσχουν από διαβήτη.
Υπέρ και κατά
Στα θετικά της κατανάλωσης κάστανων είναι το γεγονός πως αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων.
Πέρα από αυτά, είναι πλούσια σε περιεκτικότητα βιταμινών C, B1 και Β2, φιλικού οξέος και ιχνοστοιχείων ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου νατρίου και καλίου. Αποτελούν πλήρη τροφή με υψηλή διατροφική αξία, ιδανική για παιδιά στην ανάπτυξη, για αθλητές και για όσους αναρρώνουν από διάφορες ασθένειες.
Τέλος, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες και της κόπωσης, καθώς και στη μείωση της κακής LDL χοληστερόλης.
Το μόνο αρνητικό;
Η υπερβολική κατανάλωσή τους συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.
Υπέροχες συνταγές με κάστανα υπάρχουν πολλές.
Με κρέας, σε σαλάτες, σε γλυκά, βραστά και ψητά.
Απολαύστε τα όπως επιθυμείτε!!!

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα Φωτεινή! Κάθε τέτοια εποχη φτιάχνω τρουφάκια με τα κάστνα! Αλλα δεν ήξερα τι βιταμίνες εχουν! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή