Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το γλυκό του Διαβόλου

.
Συχνά θα αναρωτιέστε όπως και εγώ, γιατί δε μπορούμε ποτέ να αρκεστούμε στο να φάμε ένα μπισκότο ή ένα γλυκό, αλλά αντίθετα με λύσσα τελειώνουμε όλο το κουτί.
Οι επιστήμονες λοιπόν υποστηρίζουν ότι....

εκτός από την έλλειψη θέλησης, ευθύνεται και ένα είδος σακχάρου που εμπεριέχεται σε προϊόντα όπως τα μπισκότα, το παγωτό, τα αναψυκτικά ακόμα και τα δημητριακά.
Και δεν είναι άλλο από το σιρόπι γλυκόζης - φρουκτόζης, που παράγεται από άμυλο καλαμποκιού και το οποίο είναι επεξεργασμένο με κάποια ένζυμα ώστε να μετατραπεί η γλυκόζη που περιέχει σε φρουκτόζη.
Το σιρόπι αυτό χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο στη βιομηχανία τροφίμων γιατί είναι φθηνότερο, επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους και κάνει πιο μαλακά τόσο τα δημητριακά όσο και τα μπισκότα.
Το συγκεκριμένο συστατικό αναγράφεται συνήθως στις συσκευασίες τροφίμων ως σιρόπι γλυκόζης - φρουκτόζης ή ως σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη (HFCS).
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το σιρόπι αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα το άτομο να συνεχίζει το φαγητό.
Επιπλέον, φαίνεται ότι προκαλεί την ανάπτυξη λιποκυττάρων γύρω από την καρδιά, το ήπαρ και άλλα ζωτικά όργανα, και μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.
Για αυτό στις ΗΠΑ,το τελευταίο διάστημα ονομάζεται "γλυκό του Διαβόλου" ενώ προσπαθούν κάποιοι παρασκευαστές τροφίμων να μειώσουν τη χρήση του.
ΑΠΟΨΗ του νότου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια