Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι άνδρες με μορφωμένες γυναίκες ζουν περισσότερο

Μελέτη που έγινε σε 1,5 εκατομμύρια άτομα βρήκε ότι το μορφωτικό επίπεδο της συζύγου ήταν πιο σημαντικό από το μορφωτικό επίπεδο του άντρα, όσον αφορά τις πιθανότητες του συζύγου να μαρκοημερεύσει.
Οι συγγραφείς το εξηγούν λέγοντας ότι οι μορφωμένες γυναίκες μπορεί να είναι πιο ενημερωμένες σχετικά με....

την υγιεινή διατροφή και τις θεραπείες, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του άνδρα τους.  
"Οι γυναίκες συνήθως έχουν περισσότερες ευθύνες μέσα στο σπίτι από ότι οι άνδρες, και επομένως, η μόρφωση των γυναικών μπορεί να είναι πιο σημαντική για τον τρόπο ζωής της οικογένειας, για παράδειγμα, για τις συνήθειες διατροφής¨.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και εξέτασε δεδομένα από τη Σουηδική Απογραφή τους 1990, τα οποία αφορούσαν σε 1.5 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 30 έως 59 ετών, τα οποία εργάζονταν.
Στη συνέχεια, εξετάστηκαν πληροφορίες για τα αίτια θανάτου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως η καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό επεισόδιο, για μια περίοδο 13 ετών.
Οι συγγραφείς βρήκαν ότι το εισόδημα του άνδρα επηρέαζε τη θνητότητα και των δύο φύλων, ίσως επειδή οι άνδρες είναι συνήθως υπεύθυνοι για το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος.
 Feel Good

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια