Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η μαγεία της χειρομαντείας

Το χέρι σου αποκαλύπτει τα μυστικά του μέλλοντός σου!
Ακούς συχνά την έκφραση «Το μέλλον είναι στα χέρια σου».
Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Για την ακρίβεια πρόκειται για κυριολεξία.
Οι γραμμές που βλέπουμε στις παλάμες των χεριών μας σχετίζονται απόλυτα με τη ζωή μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.
Η σχέση των γραμμών αυτών με το χαρακτήρα και το μέλλον ενός προσώπου ήταν κάτι που οι αρχαίοι πρόγονοί μας πρόσεξαν πολύ νωρίς. Αλλά και ερευνητές της σημερινής εποχής έχουν παρουσιάσει σημαντικά πειστήρια ότι η σχέση αυτή υφίσταται: εκατοντάδες νευρικές απολήξεις πάνω στις παλάμες ανταλλάσσουν ακατάπαυστα πληροφορίες με τον εγκέφαλό μας και αφήνουν ξεκάθαρα συγκεκριμένα ίχνη.
Η ανάγνωση της παλάμης (ή αλλιώς χειρομαντεία) το 17ο αιώνα διδασκόταν σε πανεπιστήμια της Γερμανίας και την ίδια εποχή στην Αγγλία τιμωρούνταν ως μορφή μαγείας.
Στη σύγχρονη εποχή η μελέτη της παλάμης του χεριού είναι αντικείμενο ενασχόλησης τόσο στο χώρο της γενετικής όσο και της ψυχιατρικής σα μια υπολογίσιμη μέθοδος διαγνωστικής έρευνας.
Πέρα από την έρευνα σε επιστημονικά πεδία, στην καθημερινή ζωή η χειρομαντεία, όταν εξασκείται από ειδικούς, επιτρέπει την κατανόηση των ανθρώπων και ακόμη και την παράκαμψη και αποφυγή δύσκολων στιγμών και γεγονότων.
Αν για παράδειγμα το χέρι του παιδιού σας παρουσιάζει προδιάθεση για πιθανό κίνδυνο από μελλοντικό τραύμα στο κεφάλι, μπορείτε να αυξήσετε την προστασία του έτσι που σταδιακά η γραμμή που προειδοποιεί για τον κίνδυνο σταδιακά θα αλλάξει.
Η χειρομαντεία, παρέχοντας σου βαθύτερη γνώση και κατανόηση του εαυτού σου και των κοντινών σου προσώπων, σου παρέχει κατ επέκταση και προστασία από διάφορες πηγές κινδύνου και προβλήματα που μπορείς να αποφύγεις. Σε κάθε τομέα της ζωής σου.
Κυριολεκτικά ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!

Τι μας λέει η παλάμη;
Ποιο είναι το χέρι που θα κοιτάξεις, το δεξί ή το αριστερό; Φυσικά και τα δύο. Η κύρια διαφορά έγκειται στο ότι το αριστερό χέρι δείχνει τα χαρακτηριστικά με τα οποία γεννήθηκε κάποιος ενώ το δεξί δείχνει τι είδους άνθρωπος έχει γίνει μέχρι την παρούσα στιγμή. Επίσης η αριστερή παλάμη συνδέεται περισσότερο με το παρελθόν και η δεξιά με το μέλλον.Το αντίστροφο εννοείται πως ισχύει για τους αριστερόχειρες.
Αν κάποιος εμφανίζει μεγάλες διαφορές στα δυο χέρια, στη χειρομαντεία, σημαίνει ότι έχει κάνει ή θα κάνει μεγάλη πορεία προσωπικής εξέλιξης στη ζωή του.Τίποτα δεν είναι οριστικά και αμετάκλητα γραφτό. Οι γραμμές στο χέρι σου μπορεί να σε προειδοποιήσουν για πιθανά προβλήματα σε πολύ πρώιμο στάδιο, όταν είναι εύκολο να τα διορθώσεις. Θα πρέπει να παρακολουθείς με προσοχή τις γραμμές αυτές και τις αλλαγές τους με το χρόνο.

Δεν είναι όμως μόνο οι γραμμές σημαντικές για το διάβασμα και την ερμηνεία του χεριού και την χειρομαντεία. Το μέγεθος και το σχήμα της παλάμης δίνουν πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα. Αν κάποιος έχει μεγάλα χέρια σε σχέση με το σώμα του, συνήθως είναι άτομο που περισσότερο σκέφτεται παρά ενεργεί. Κάποιος με μικρά χέρια, πάντα αναλογικά με το σώμα του, είναι άνθρωπος περισσότερο της δράσης, που δεν... πολυψειρίζει τα πράγματα.

Ορισμένες παλάμες είναι τετράγωνες και άλλες επιμήκεις. Τετράγωνη θεωρείται μια παλάμη που έχει το ίδιο μήκος με πλάτος, σε αντίθεση με τη μακριά παλάμη, που έχει μεγαλύτερο μήκος από πλάτος.
Μήκος Δαχτύλων

Μικρά δάχτυλα
Άνθρωποι με μικρά δάχτυλα είναι γεμάτοι ενέργεια και δεν αντέχουν τους ανθρώπους που είναι αργοί. Έχουν τη διάθεση να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά και καταφέρνουν να την κάνουν γρήγορα και στην ώρα της. Ωστόσο, δεν αντέχουν να αναζητούν την ουσία, προτιμούν απλά να "γλιστρούν στην επιφάνεια", δεν τους ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες.

Μακριά δάχτυλα
Άνθρωποι με μακριά δάχτυλα έχουν τη διάθεση να κάνουν ακόμη και βαρετή δουλειά. Ψάχνουν για την ουσία σε βάθος. Αν ξέρουν ποιος είναι ο λόγος πίσω από καθετί είναι έτοιμοι να δουλέψουν όσο πιο σκληρά γίνεται για να πετύχουν το καλύτερο.

Δάχτυλα μεσαίου μήκους
Πολλοί άνθρωποι έχουν δάχτυλα που δεν είναι ούτε μακριά ούτε κοντά. Αυτοί συνδυάζουν χαρακτηριστικά και των δύο παραπάνω κατηγοριών ανθρώπων. Μπορεί να είναι υπομονετικοί ή ανυπόμονοι, ανάλογα με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν. Αν και μπορεί να είναι αξιόπιστοι και συνεπείς, μπορεί να μην είναι αποτελεσματικοί αν η δουλειά τους δεν τους ενδιαφέρει.
Ο αντίχειρας μπορεί να δώσει ενδιαφέρουσες ενδείξεις για την προσωπικότητα. Αν έχει ευκινησία, δείχνει άτομο ευέλικτο και ευπροσάρμοστο. Αν είναι δύσκαμπτος, προδίδει έναν κάπως στενοκέφαλο και πεισματάρη χαρακτήρα. Αν ο αντίχειρας λεπταίνει στη βάση του, το άτομο χαρακτηρίζεται από τακτ και διπλωματικότητα. Ο μακρύς αντίχειρας δείχνει πίστη στον έρωτα και δυνατό χαρακτήρα.
Χέρια Αέρα, Γης, Φωτιάς και Νερού
Με βάση όλα αυτά, τα χέρια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, αντίστοιχες με τα τέσσερα στοιχεία της αστρολογίας: χέρια Αέρα, Γης, Φωτιάς και Νερού.
Το χέρι του Αέρα χαρακτηρίζεται από τετράγωνη παλάμη με μακριά δάχτυλα και λεπτές, καθαρές γραμμές. Τα άτομα με τέτοια χέρια είναι διανοούμενα, κοινωνικά και αεικίνητα και κυνηγούν διαρκώς την εναλλαγή στη ζωή τους. Στον έρωτα θεωρούν σημαντικό να έχουν πνευματική επαφή με τον σύντροφό τους
Το χέρι της Γης χαρακτηρίζεται από τετράγωνη παλάμη με κοντά δάχτυλα και έντονες, βαθιές γραμμές. Οι άνθρωποι που έχουν αυτά τα χέρια είναι πρακτικοί, προσγειωμένοι και γεμάτοι ζωντάνια. Συχνά αγαπούν τη φύση και τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Στον έρωτα είναι άμεσοι και δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης.
Το χέρι της Φωτιάς έχει μακριά παλάμη με κοντά δάχτυλα και πολλές, έντονες γραμμές. Τα άτομα με τέτοια χέρια είναι άνθρωποι της δράσης που δεν διστάζουν να ρισκάρουν. Στον έρωτα έχουν αυτοπεποίθηση και θέλουν να παίρνουν την πρωτοβουλία.
Το χέρι του Νερού χαρακτηρίζεται από μακριά παλάμη με μακριά δάχτυλα, και έχει πολλές λεπτές γραμμές που δεν είναι πάντα ευκρινείς. Τα άτομα με αυτό το είδος χεριών είναι δημιουργικά και συναισθηματικά. Στον έρωτα είναι ευαίσθητα, ευάλωτα, κάπως αφελή και δίνουν μεγάλη σημασία στο να φροντίζουν τον άλλο και να τους φροντίζει.

Οι γραμμές του πεπρωμένου
Στην παλάμη υπάρχουν οι βασικές και οι δευτερεύουσες γραμμές, συν πολλές ακόμα μικρότερες γραμμούλες. Αν κάποιος, εκτός από τις βασικές γραμμές έχει την παλάμη του «χαραγμένη» με αρκετές άλλες γραμμές, πιθανόν έχει μια σύνθετη προσωπικότητα, ευαίσθητη και ευάλωτη στις εξωτερικές επιδράσεις. Όσο πιο λίγες είναι οι γραμμές στην παλάμη, τόσο πιο απλά και άμεσα ζει τη ζωή του το άτομο.
Οι βασικές γραμμές είναι της Καρδιάς, του Κεφαλιού και της Ζωής.
Η γραμμή της Καρδιάς είναι η πρώτη έντονη οριζόντια γραμμή κάτω από τα δάχτυλα. Συνδέεται με τα συναισθήματα, οπότε έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τα ερωτικά ζητήματα. Όσο πιο κοντά στα δάχτυλα είναι, τόσο περισσότερο το άτομο χαρακτηρίζεται από έντονα πάθη και μια τάση για ζηλοτυπία. Αν διασχίζει σε ευθεία ολόκληρη την παλάμη δείχνει ένα χαρακτήρα που ελέγχει τα συναισθήματά του. Αν πλησιάζοντας τον δείκτη καμπυλώνει και ανεβαίνει, φανερώνει κάποιον που είναι τρυφερός και ζεστός στις σχέσεις του. Όταν τη διασχίζουν κάθετες γραμμούλες που σχηματίζουν σταυρουδάκια ή η πορεία της είναι διακεκομμένη, μπορεί να σημαίνει περιόδους θλίψης και μοναξιάς στη ζωή. Αν μοιάζει να αποτελείται από κρικάκια σαν αλυσίδα, ίσως δείχνει ένα άτομο που ζει παράλληλους έρωτες και δεν είναι ιδιαίτερα σταθερό στα αισθήματά του.

Η γραμμή του Κεφαλιού είναι η δεύτερη έντονη οριζόντια γραμμή της παλάμης και δείχνει τον τύπο της νοημοσύνης που έχει κάποιος.

Η γραμμή της Ζωής ξεκινά ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη και αγκαλιάζει με μια καμπύλη τη βάση του αντίχειρα, με κατεύθυνση προς τον καρπό. Είναι αρκετά… παρεξηγημένη, καθώς παλιά πίστευαν ότι το βάθος και το μήκος της έδειχνε πόσο θα ζήσει κανείς. Αυτό που δείχνει στην ουσία είναι η ζωτικότητα του ανθρώπου και το κατά πόσον διάφορα γεγονότα μπορεί να την κάμψουν. Αν είναι μακριά και βαθιά, φανερώνει μια ζωή γεμάτη υγεία και ζωντάνια. Αν είναι ρηχή και κοντή, δίνει μια ένδειξη ότι το άτομο μπορεί στη ζωή του να αφεθεί και να ελέγχεται από τους άλλους. Αν είναι κοντή αλλά έντονη, δείχνει και πάλι μια όμορφη ζωή και την ικανότητα του ατόμου να ξεπερνά κάθε είδους προβλήματα υγείας. Αν συνοδεύεται και από άλλες γραμμές, σημαίνει ότι θα έχει κανείς ενισχυμένη ζωτικότητα. Αν έχει μικρή καμπύλη και πλησιάζει προς τον αντίχειρα, φανερώνει έναν επιφυλακτικό χαρακτήρα.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις, αν η γραμμή της Ζωής είναι μεγάλη και αφήνει απόσταση από τη βάση του αντίχειρα, δείχνει έναν άνθρωπο δοτικό στον έρωτα. Όσο πιο κοντά στον αντίχειρα βρίσκεται, τόσο λιγότερο από τον χρόνο και την ενέργειά του αφιερώνει αυτό το άτομο στον άλλο.

Αν η γραμμή του Κεφαλιού ενώνεται με τη γραμμή της Ζωής στην αρχή της, δείχνει άνθρωπο μάλλον επιφυλακτικό και φοβισμένο. Όσο πιο μεγάλη απόσταση έχουν μεταξύ τους αυτές οι δυο γραμμές, τόσο πιο άνετος είναι κανείς, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δεν φοβάται να ρισκάρει.
Γάμος και σεξουαλικότητα
Μια «δευτερεύουσα» γραμμή που έχει σημασία για τις σχέσεις είναι η γραμμή του Γάμου. Αυτή είναι μια κοντή γραμμούλα ανάμεσα στη γραμμή της Καρδιάς και τη βάση του μικρού δακτύλου, στην κόψη της παλάμης. Πολλές φορές είναι παραπάνω από μία. Συχνά, για να τις διακρίνει κανείς πρέπει να κλείσει ελαφρά την παλάμη του. Αυτές οι γραμμές, αν είναι λεπτές, δείχνουν ερωτικούς δεσμούς που όμως δεν ήταν σοβαροί. Μια βαθιά καθαρή γραμμή δείχνει μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση ή γάμο. Αν υπάρχουν περισσότερες από μια έντονες γραμμές, δείχνουν ισάριθμους σοβαρούς έρωτες ή και γάμους. Όσο για τη χρονολογική τους σειρά, εκείνη που είναι χαμηλότερα δείχνει τη σχέση που έρχεται νωρίτερα στη ζωή.

Στη χειρομαντεία σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τα «μαξιλαράκια» της παλάμης που ονομάζονται Όρη. Εκείνο που έχει σημασία για τις ερωτικές υποθέσεις είναι το Όρος της Αφροδίτης, που βρίσκεται στη βάση του αντίχειρα και περικλείεται από τη γραμμή της Ζωής. Αν είναι σαρκώδες και σφριγηλό δείχνει μια έντονη σεξουαλικότητα. Αν είναι λιπόσαρκο και πλαδαρό, φανερώνει χαμηλή σεξουαλική ενέργεια.

Οι έντονες οριζόντιες γραμμές πάνω στο Όρος της Αφροδίτης, φανερώνουν άτομο που γοητεύει ιδιαίτερα τους άλλους. Αν υπάρχουν λεπτές οριζόντιες και κάθετες γραμμούλες που σχηματίζουν κάτι σαν δικτυωτό, το πρόσωπό αυτό μπορεί να είναι αρκετά πολύπλοκο στα ερωτικά του, ασταθές και γενικά να απογοητεύει τους άλλους. Ένας σχηματισμός σαν τριγωνάκι πάνω στο Όρος της Αφροδίτης δείχνει άτομο με τάση για εξωσυζυγικές περιπέτειες, ενώ ένα σχήμα μισοφέγγαρου φανερώνει μια ακαταμάχητη γοητεία.

Τώρα λοιπόν που τα έμαθες όλα αυτά, μπορείς από δω και μπρος να κοιτάζεις μια καινούργια γνωριμία που σου τράβηξε το ενδιαφέρον όχι στα μάτια (ή οπουδήποτε αλλού) αλλά κατευθείαν στα χέρια! Επίσης, μην ξεχάσεις πως αν θες να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για την προσωπικότητα και το πεπρωμένο σου, να ρίξεις μια ματιά στον αστρολογικό χάρτη μας. Επιπρόσθετα, μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες για το ζώδιό σου ή το ζώδιο του προσώπου που σε ενδιαφέρει, κάνοντας κλικ στα χαρακτηριστικά ζωδίων.
astrologos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια