Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι χρώμα μου πηγαίνει;

ΜΟΔΑ για ΑΝΤΡΕΣ
Το ντύσιμό μας υπαγορεύεται από τα χρώματα και την τονικότητα του προσώπου μας.
Από εκεί ξεκινάμε για να βρούμε το συνδυασμό που μας ταιριάζει.
Δυστυχώς, πολλοί, ίσως οι περισσότεροι άνδρες σήμερα, όχι μόνο δεν τολμούν να....

 διαλέξουν τα χρώματα που τους ταιριάζουν, αλλά συχνά δεν τολμούν ούτε τα ρούχα τους να διαλέξουν.
Έλλειψη αυτοπεποίθησης;
Έλλειψη γούστου και παιδείας;
Αγοραφοβία;
Αχρωματοψία;
Όλα αυτά.
Τα πράγματα είναι απλά.
Το πιο διακεκριμένο μέρος του σώματος που είναι ορατό και αναγνωρίσιμο, όταν είμαστε ντυμένοι, είναι το πρόσωπο: αυτό μένει ακάλυπτο.
Άρα, διαλέγουμε το ντύσιμο ανάλογα με τα χρώματα και την τονικότητα του προσώπου.
Τα πρόσωπα διακρίνονται σε πρόσωπα με έντονο κοντράστ, όπου το χρώμα των μαλλιών και των ματιών βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με το χρώμα της επιδερμίδας, και σε πρόσωπα χαμηλής τονικότητας, όπου τα μαλλιά ή και τα μάτια δεν αφίστανται σημαντικά από το χρώμα της επιδερμίδας.
Στην πρώτη περίπτωση ανήκει, λ.χ. ένα συνηθισμένο μεσογειακό πρόσωπο.
Εδώ το ντύσιμο μπορεί να είναι έντονο και κοντράστ, τέτοιο που να αναδεικνύει το έντονο πρόσωπο του άνδρα.
Ένα τέτοιο πρόσωπο σηκώνει ωστόσο και ένα ντύσιμο τονάλ, αρκεί ένα στοιχείο, π.χ. η γραβάτα, να είναι έντονο, ώστε να οδηγεί το βλέμμα προς το πρόσωπο.
Στη δεύτερη περίπτωση, του κάπως "ξεθωριασμένου" και φλατ προσώπου, το ντύσιμο επιλέγεται αναλόγως του τονάλ, χωρίς έντονες αντιθέσεις, έτσι ώστε να μη θάβεται το πρόσωπο από μια έντονη γραβάτα ή να μην καδράρεται αποπνικτικά από ένα μπλε - μαύρο κοστούμι.
Εδώ τα ρούχα και τα αξεσουάρ μοντάρονται έτσι ώστε να οδηγούν το βλέμμα αβίαστα προς το πρόσωπο του άνδρα, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα στοιχεία του: λ.χ., ένα βαθυγάλαζο πουκάμισο κολακεύει τον γαλανομάτη, ένα γκρι κοστούμι ταιριάζει σε έναν γκριζομάλλη, τα θερμά καφέ σακάκια μαζί με γαλάζια πουκάμισα ταιριάζουν στον ξανθοκάστανο κ.ο.κ.
Τα μέσα για να φτάσουμε στο επιθυμητό χρωματικό αποτέλεσμα είναι πολλά.
Δοκιμάζουμε το ύφασμα του κοστουμιού ή το έτοιμο κοστούμι, για να δούμε πώς φωτίζει το πρόσωπο.
Συνταιριάζουμαι πουκάμισο: το κλασικό λευκό δεν πάει σε όλα τα πρόσωπα, τα ποικίλα γαλάζια έχουν πολύ περισσότερες εφαρμογές.
Μη λησμονήσετε επίσης το ροζ, το κρεμ - ιβουάρ, το μενεξεδί - λεβάντα, από μονόχρωμα.
Και τα απειράριθμα ριγέ και καρό πουκάμισα, με μια πρόνοια διαρκώς: να μην είναι υπερβολικά έντονα και πολύπλοκα, διότι αφενός αποσπούν την προσοχή από το πρόσωπο του φέροντος, αφετέρου δυσκολεύουν τους περαιτέρω συνδυασμούς με τη γραβάτα και το κοστούμι.
Η γραβάτα είναι κομβικό εξάρτημα: μπορεί να απογειώσει ένα ντύσιμο και να αναδείξει το πρόσωπο ή να τραβήξει εγωιστικά όλη την προσοχή.
Προσοχή, λοιπόν: τη διαλέγουμε όχι επειδή "μας αρέσει" έτσι όπως την είδαμε στο σταντ, αλλά επειδή τη βάλαμε πλάι στα μάτια μας, στο πρόσωπό μας, σκοπός της είναι να μας υπηρετήσει.
Τέλος δοκιμάστε κοστούμια έξω από τα συνηθισμένα μονόχρωμα γκρι και μπλε: καφέ, πράσινα, ανάμεικτα, καρό, πικ -α -πικ, και αλατοπίπερο.
Προσοχή στο μαύρο!
Δεν είναι για όλες τις ώρες.
Στο φως της ηλιόλουστης μέρας το μαύρο σκοτώνει!
Δείχνει τον φέροντα απέραντα χλωμό, σαν πτώμα...
Αντιθέτως τη νύχτα το δραματικό κοντράστ μειώνεται και το μαύρο ξεδιπλώνει τις αρετές του. Ανάλογη προσοχή χρειάζεται και για το σκούρο μπλε νυκτός.
Και ποτέ, μα ποτέ, μαύρη κάλτσα χωρίς μαύρο κοστούμι!
Η κάλτσα πρέπει να ενώνει αρμονικά το παντελόνι με το παπούτσι, όχι να τα χωρίζει.
gk

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια