Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκό με σαβουαγιάρ και πραλίνα φουντουκιού

.
Απολαυστικό γλυκό με σαβουαγιάρ και πραλίνα φουντουκιού!!!

Υλικά:

•300-400γρ σαβουαγιάρ
•400γρ πραλίνα φουντουκιού
•500ml φρέσκο γάλα
•2 συσκευασίες morfat ή 500ml κρέμα γάλακτος
•λίγο κονιάκ
•4 κ.σ κακάο
•4 κ.σ ζάχαρη
•4 κ.σ ζάχαρη άχνη
•200γρ καβουρντισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
•τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το κακάο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε λιγο κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει
  3. Σε μπεν μαρί αραιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα
  4. Χτυπάμε την morfat ή την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει
  5. Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και το κακάο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή τσέρκι περίπου 26 εκ
  6. Απλώνουμε απο πάνω την μισή ποσότητα απο την πραλίνα φουντουκιού,την μισή σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
  7. Με την ίδια ακριβώς σειρά ετοιμάζουμε και την 2η στρώση σαβουαγιάρ-πραλίνα φουντουκιού-σαντιγύ-τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα-καβουρντισμένα αμύγδαλα
  8. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και σερβίρουμε
olgascuisine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια