Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποτό Manhattan, όπως λέμε Νέα Υόρκη

Ένα από τα σπάνια κοκτέιλ, όπου το ουίσκι "παντρεύεται" αρμονικά με ένα άλλο αλκοόλ, δεν μπορεί παρά να έχει το όνομα της διασημότερης περιοχής της πόλης, στην οποία δικαιωματικά ανήκει ο τίτλος "Η πόλη των κοκτέιλ".
Νέα Υόρκη, λοιπόν, και Manhattan, το κοκτέιλ - αστέρι στο πάνθεον των .....

κλασικών αναμίξεων.
Κάπου ανάμεσα στο 1885 και το 1890, ένας ευφάνταστος μπάρμαν στο "Μanhattan Club" δημιουργεί ένα κοκτέιλ και του δίνει το όνομα του μαγαζιού. Αυτό είναι όλο!.
Κατέκτησε τον κόσμο σερβιρισμένο σε χαμηλά old fashioned ποτήρια, με ένα κερασάκι μαρασκίνο στον πάτο του ποτηριού.
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, το Manhattan έγινε για τους Νεοϋορκέζους το κοκτέιλ της μνήμης. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, οι μπάρμαν το τοποθέτησαν στην κορυφή της λίστας τους, για να θυμούνται πάντα το μεγαλύτερο δράμα που έζησε η πόλη τους.

Η συνταγή:
4 cl whisky ή bourbon (η αυθεντική συνταγή είναι με rye ουίσκι σίκαλης, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ουίσκι σας αρέσει).
2 cl κόκκινο βερμούτ.
0,5 cl angostura bitter.
1 κερασάκι μαρασκίνο.
Σε ένα ποτήρι ανάδευσης βάλτε τα ποτά και άφθονο σκληρό πάγο. Ανακατέψτε με προσοχή, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και όχι κυκλικές (γιατί έτσι δεν λιώνει εύκολα ο πάγος), και σερβίρετε σε παγωμένα old fashioned ποτήρια, χωρίς πάγο, με ένα κερασάκι μαρασκίνο στον πάτο του ποτηριού.
Για πιο ξερή εκδοχή, αντικαταστήστε το κόκκινο βερμούτ με λευκό extra dry.
GK

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια