Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Facalulita...και τα φασόλια έγιναν πουρές

.
Καθόλου γοητευτικό και εξωτικό όνομα για ένα πεντανόστιμο πιάτο!
Παραδοσιακή συνταγή της Ρουμανίας.
Πρόκειται για βρασμένα φασόλια που γίνονται πουρές και σερβίρονται συνοδεία καραμελωμένων κρεμμυδιών....
Γλύκα απερίγραπτη,νοστιμιά μοναδική...συνοδεία φρέσκου χωριάτικου,προζυμένιου ψωμιού,απλά αναστενάζεις
Στη συνταγή της Ελεάννας ,εγώ πρόσθεσα,λεμονόξιδο και μαϊντανό,για να το φέρω περισσότερο στα μέτρα μου και παρέλειψα τον κύβο λαχανικών,βάζοντας απλά ένα φύλλο δάφνης

ΥΛΙΚΑ
(για 1 μέτριο μπολ)
250 γρ. φασόλια ξερά
4 κρεμμύδια ξερά
1 μικρό καρότο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
χυμό 1+1/2 λεμονιών
2 κ.σούπας ξύδι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Βράζουμε 25 λ. τα φασόλια στη χύτρα και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό,προσθέτουμε το 1 κρεμμύδι ολόκληρο,το καρότο σε φέτες και το φύλλο δάφνης.
Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 45 λ. σε σφραγισμένη χύτρα.
Στο μεταξύ σε τηγανάκι βάζουμε 4 κ.σούπας από το λάδι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε φέτες.
Αλατίζουμε ,και σε μέτρια φωτιά,τα αφήνουμε να μελώσουν 15-20 λ.
Ρίχνουμε πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το κρεμμύδι με τη δάφνη.
Τα τοποθετούμε σε μπολ,ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι,το λεμόνι και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το ξύδι,το υπόλοιπο ελαιόλαδο,μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Προσθ'ετουμε από πάνω τα κρεμμύδια και σερβίρουμε

Ζεστό ή κρύο ,δε χάνει τη νοστιμιά του.
Εξαιρετική γαρνιτούρα σε πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο.
foodaki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια