Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

«Εφυγε» ο Λουκάνικος

«Εφυγε» ο Λουκάνικος, ο τετράποδος διαδηλωτής - σύμβολο
Εγινε σύμβολο των διαδηλώσεων της Αθήνας ενώ ασχολήθηκαν μαζί του τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη, με κορυφαίο το περιοδικό Time, το οποίο τον ενέταξε στις 100....

προσωπικότητες της χρονιάς του 2011. Ο Λουκάνικος, όπως έγινε διάσημος ο τετράποδος επαναστάτης, παρότι ο άνθρωπος που τον φρόντιζε από κουτάβι τον είχε βαφτίσει «Θόδωρο», δεν είναι πια ανάμεσά μας.
Η είδηση για το θάνατο του τετράποδου επαναστάτη, ο οποίος ήταν περίπου δέκα χρόνων προκάλεσε θλίψη σε όσους τον είχαν συναντήσει στις πορείες της Αθήνας, και όχι μόνο.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που τον παρακολουθούσε, η υγεία του ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.
Η ιστορία του Λουκάνικου, τον οποίο είχε βαφτίσει Θεόδωρο ο άνθρωπος που τον είχε εντοπίσει σε μικρή ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, είχε περάσει τα σύνορα της χώρας αφού είχε φιλοξενηθεί σε ρεπορτάζ του BBC, του CNN, της Washington Post, του Al Jazeera και άλλων μέσων ενώ ενώ το περιοδικό ΤIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς.
Το 2011 ένας animator από την Νορβηγία είχε φτιάξει ένα εντυπωσιακό βίντεο γι' αυτόν (δείτε παρακάτω). Παράλληλα, η σελίδα του στο Facebookέχει περισσότερους από 44.000 «φίλους».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια