Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χριστόδουλος, Ούρσουλα, Σωκράτης

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (Χριστόδουλος)

ΕΥΚΡΑΤΗΣ (Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ευκρασία)
ΟΡΣΑΛΙΑ (Ορσαλία)
ΟΥΡΣΟΥΛΑ (Ούρσουλα)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ(Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία)

Χριστόδουλος
Δούλος-υπηρέτης του Χριστού.
Του αρέσει να βάζει τον εαυτό του σε δοκιμασία για να δει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις του.
Ο κίνδυνος δεν τον τρομάζει και συχνά έχει κανείς την εντύπωση πως παίζει με τη φωτιά.
Σωκράτης
Σωκράτη, το όνομά σου προέρχεται από τις λέξεις σώζω + κράτος, που σημαίνει ο σωτήρας του κόσμου! Ο Σωκράτης ήταν Αθηναίος φιλόσοφος, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες, του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού. Δεν είναι τυχαίο που οι φιλόσοφοι που υπήρξαν πριν τον Σωκράτη ονομάστηκαν «Προσωκρατικοί». Έχεις λοιπόν ένα όνομα που σου χαρίζει σοφία αλλά και σοβαρότητα! Σύμφωνα με την αριθμολογία, ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 5 και αυτό υποδηλώνει ότι έχεις τον τρόπο να απολαμβάνεις και να χαίρεσαι ακόμα και τις πιο απλές, μικρές στιγμές της ζωής. Είσαι ένας κεφάτος, γελαστός και δημιουργικός άνθρωπος, που δεν αφήνεις τις στεναχώριες και τα προβλήματα της ζωής να σε καταβάλουν. Έχεις γρήγορο και πρωτοποριακό μυαλό, οι ιδέες σου είναι μοναδικές και ξεχωρίζεις πάντα με τον ιδιαίτερο τρόπο που εκφράζεσαι και αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις!
Ούρσουλα
Όνομα που στα λατινικά σημαίνει αρκούδα. Πειθαρχημένη, λατρεύει την υγιεινή ζωή και προτιμάει συχνά να ζει στην εξοχή. Η μητρότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία γι' αυτήν και υποφέρει αν δεν μπορεί να κάνει παιδιά.
Σωκράτης
(σώζω + κράτος), ο σωτήρ του κράτους. Μια από τις μεγαλύτερες ηθικές μορφές της αρχαιότητας και κατά τον Πλάτωνα «ο άριστος, δικαιότατος και σωφρονέστατος των Ελλήνων». Ιδανικός σαν δημόσιος λειτουργός, έχει πάθος με τη δικαιοσύνη και μπορεί να θυσιάσει πολλά πράγματα για τα ιδανικά του. Έχει θεωρητικό μυαλό κι οι πρακτικές όψεις της ζωής του είναι αδιάφορες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια