Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ωροσκόπιο της Ελλάδας/Οικονομικές Προβλέψεις 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ
Το Ελληνικό κράτος ιδρύθηκε σύμφωνα με την συνθήκη του Λονδίνου  στις 3 Φεβρουαρίου 1830 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Από εκείνη την στιγμή οι μεγάλες δυνάμεις αναγνώρισαν την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια του κράτους μας. Η χώρα μας ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου, έχει ωροσκόπο στους Διδύμους και Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, στους Διδύμους. Το τρίπτυχο της προσωπικότητας του Ελληνικού κράτους χαρακτηρίζεται επικοινωνιακό, ευέλικτο, διπλωματικό. Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος και ειδικότερα με έναν λαό που απευθύνονται στο μέλλον, αγαπούν την πρόοδο, την καινοτομία, τις εφευρέσεις. Ως λαός είμαστε αρκετά επικοινωνιακός, επινοητικός, εφευρετικός, αγαπάμε την επιστήμη και την τεχνολογία. Το Ελληνικό κράτος μαχόταν για τα ανθρώπινα ιδανικά και ιδεώδη ήδη από τα πρώτα στάδια της ενσάρκωσής του. Εμείς, ως λαός έχουμε μία εικόνα άκρως επικοινωνιακή, είμαστε διπλωμάτες αν και ελαφρά τι καρδία. Μας διακατέχει ένα αίσθημα επιπολαιότητας αλλά και νεανικότητας.
Απέναντι από τον Ήλιο της Ελλάδας (στον Υδροχόο) βρίσκεται ο Κρόνος (στον Λέοντα). Η όψη αυτή δρα κάπως συσταλτικά ή περιοριστικά. Το κράτος μας κατά καιρούς αντιμετωπίζει εμπόδια, δυσκολίες, προκλήσεις και δυσκολεύεται να ανακάμψει. Οι Έλληνες ως έθνος αγωνίζονται σκληρά, καταβάλλουν μεγάλα ποσά ενέργειας ώστε να ευοδώσουν τους στόχους τους. Η εν λόγω όψη δημιουργεί προβλήματα στην ψυχολογία του Ελληνικού έθνους. Η εν λόγω αντίθεση λαμβάνει χώρα στον άξονα 4ου-10ου κάτι που δείχνει πως το κράτος μας τραβάνε προς τα πίσω κυβέρνηση και αντιπολίτευση ή αντιπολιτευτικά κόμματα. Τα παιχνίδια εξουσίας στην πολιτική εξουσία είναι έντονα, κυριαρχούν ίντριγκες, σκάνδαλα ενώ οι Έλληνες πολιτικοί προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους επιθυμίες αδιαφορούν για την εξέλιξη του κράτους, αφήνοντάς το στην στασιμότητα. Ο Ήλιος στον 10ο οίκο (σε στενή σύνοδο με το μεσουράνημα) σημαίνει πως είμαστε ένας εργατικός λαός, ο οποίος έχει την ικανότητα να λάμψει, να προβληθεί και να διακριθεί. Ωστόσο, πολλές φορές αυτό περιορίζεται σημαντικά (λόγω αντίθεσης με τον Κρόνο). Ο δε Κρόνος στον 4ο οίκο δείχνει πως είμαστε ένας λαός με ήθος, προσκόλληση στην πατρίδα μας, στα ήθη, στα έθιμα και στις αξίες μας.

Ο Άρης στον Τοξότη και σε στενή σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου σημαίνει ως είμαστε ένας λαός δραστήριος, υπερκινητικός, που έχει βλέψεις στις σπουδές και αναζητά τις πνευματικές αναζητήσεις. Ωστόσο, η ανοχής αντίθεση με την Σελήνη φανερώνει πως σαν λαός είμαστε νευρικός, αψύς, τραχύς πολλές φορές, κυκλοθυμικός και καθόλου ανεκτικός. Η οικοθεσία του δείχνει πως το Ελληνικό κράτος έχει πολλούς φανερούς εχθρούς και τεταμένες σχέσεις με πολλές χώρες και δη με γειτονικές χώρες. Η δε Σελήνη στους Διδύμους μας κάνει light hearted και επιπόλαιους ενώ δείχνουμε ένας λαός ευαίσθητος και συναισθηματικός.

Κυβερνήτες από άποψη ζωδίου και ωροσκόπου είναι ο Ουρανός και ο Ερμής. Και οι δύο σχετίζονται κάπως μεταξύ τους, είναι πλανήτες της διανόησης ή της επινόησης (Ουρανός ανώτερη οκτάβα του Ερμή). Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις πως είμαστε άκρως λογικοί, διπλωμάτες και στοχεύουμε στην εκπαίδευση, στις σπουδές και στην ανώτερη μόρφωση. Μάλιστα, ο Ουρανός στον 9ο οίκο σημαίνει κάτι αντίστοιχο ενώ ο Ερμής στην αναιρετική μοίρα του Υδροχόου και μάλιστα ανάδρομος δείχνει πως έχουμε τον δικό μας τρόπο σκέψης και αντίληψης, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Κυβερνήτης 2ου; Των οικονομικών, του μισθού είναι η Σελήνη, η οποία από τους Διδύμους δείχνει ρευστότητα στα εισοδήματα των πολιτών ενώ παράλληλα σημαίνει πως και εμείς με την σειρά μας είμαστε επιπόλαιοι στους οικονομικούς χειρισμούς μας.
Κυβερνήτης 8ου; Του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των δανείων, της εφορίας είναι ο Κρόνος, ο οποίος σχηματίζει αντίθεση ακριβείας με τον Ήλιο. Όλα αυτά δείχνουν πως υπάρχει λιτότητα, υπάρχουν διάφορα προβλήματα και δυστροπίες στον οικονομικό τομέα. Παίζονται πολλά παιχνίδια γύρω από τα οικονομικά συμφέροντα ενώ οι αδικίες, οι κλοπές και οι παρανομίες πολλές φορές τιμωρούνται αφού έχουν καταδικάσει πρωτίστως την άνοδο του Ελληνικού κράτους και την πρόοδο μας. Ευτυχώς, ο Δίας βρίσκεται στον 8ο οίκο και προσφέρει κάποια ευκολία ή προστασία, ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να διογκώσει τις ελλείψεις και την οικονομική ανεπάρκεια. Μάλιστα, το ακριβείας τετράγωνο με τον Πλούτωνα (από τον Κριό) μπορεί να δείχνει πως υπάρχουν διακυμάνσεις. Το Ελληνικό κράτος μπορεί να διανύσει περιόδους οικονομικής δύναμης και ευρωστίας η πλήρους αποδυνάμωσης και αποσύνθεσης. Άλλη μία όψη παιχνιδιών εξουσίας.

Άξια λόγου είναι η θέση του Άρη, ο οποίος από τον Τοξότη στηρίζει αρμονικά τους Ήλιο και Κρόνο, καταπραΰνοντας την γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου. Το κράτος μας, εμείς ως έθνος διαθέτουμε όλη την δυναμική ώστε να αναδειχτούμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο μας. Αργά αλλά σταθερά ξεπερνιούνται οι ατυχείς συγκυρίες, μέσα από σκληρή δουλειά καταφέρνουμε να ανακάμψουμε και να διακριθούμε. Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχουν και χώρες σύμμαχοι που μπορούν να ενθαρρύνουν τις όλες προσπάθειές μας.
Τέλος, το τετράγωνο Αφροδίτης-Σελήνης δείχνει πως υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ λογικής και συναισθήματος. Μας απασχολούν πάρα πολύ θέματα προσωπικά, φιλίας και έρωτα. Εξάλλου, ως λαός είμαστε ιδιαίτερα εξωστρεφής και δίνουμε μεγάλη έμφαση στον τομέα σχέσεις-συνεργασίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Οριστική έξοδος από την κρίση αναμένεται το 2019 όπου η χώρα μας θα αποτελέσει ξανά πώλο έλξης, η οικονομία της θα ισχυροποιηθεί σημαντικά, το χρηματοπιστωτικό της σύστημα θα υποστεί πλήρη αναδιάρθρωση ενώ και οι δημόσιες υπηρεσίες ή καλύτερα ο δημόσιος τομέας θα ανακάμψει σημαντικά. Οι τράπεζες θα βγουν από την κρίση και η ανεργία θα ελαττωθεί σημαντικά. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως τα χειρότερα για την Ελληνική οικονομία αποτελούν παρελθόν. Οι μισθοί αναμένεται να παραμείνουν παγιωμένοι στα τρέχοντα επίπεδα ενώ οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν σταδιακά μειώνοντας το επίπεδο ανέργων. Πολλοί θα απασχολούνται μερικώς ή εποχιακά με προγράμματα στήριξης ενώ η οριστική έξοδος από την κρίση αναμένεται το 2019, όπου η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει πλήρως.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια