Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρασί σοκολάτας ✿

Για όσους αγαπούν το κόκκινο κρασί ο Βρετανός σεφ Heston Blumenthal έχει αναπτύξει τη συνταγή για ζεστό κρασί σοκολάτας στο εστιατόριό του, το Fat Duck (επί δύο συνεχόμενα χρόνια καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο).
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συνταγή των αρχών του 1700, που παρουσιαζόταν συχνά στα αριστοκρατικά σπίτια του Λονδίνου.
Yλικά:

* 1 μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί
* 150 γρ. σοκολάτα μαύρη
* 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
* 2 φλιτζάνια γάλα

Eκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι.
Μόλις ζεσταθεί, ανάβουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί στο 1/4 περίπου της αρχικής ποσότητάς του.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις ζεσταθεί, περιχύνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας και γάλακτος το κρασί που έχουμε ήδη προετοιμάσει.
Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσει.
Σερβίρουμε αμέσως με κουτάλι σε ποτήρια κόκκινου κρασιού και φροντίζουμε να υπάρχει λίγος αφρός σε όλα τα ποτήρια.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια