Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

«Ντύνω κούκλες» γδύνοντας παιδάκια

Χωρίς όρια είναι η δράση των παιδόφιλων, οι οποίοι καθημερινά απλώνουν τα δίχτυα τους στον αχανή κυβερνοχώρο στήνοντας παγίδες σε αθώα αγγελούδια.
 Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης επιβεβαίωσε ενώπιον....

της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» στις 8 Μαΐου για την αθρόα εισβολή παιδόφιλων στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες» και αποκάλυψε ότι μόνο στην Αθήνα αποπλανήθηκαν δέκα παιδιά!
Οσα αποκάλυψε ο επικεφαλής των «λαγωνικών» του διαδικτύου αποτελούν γροθιά στο στομάχι, καθώς καταδεικνύουν ότι ο εφιάλτης ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή. Οι δράστες μπαίνουν στο σάιτ με ψεύτικα προφίλ προσποιούμενοι ότι είναι ανήλικες και «ψαρεύουν» κοριτσάκια προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους.
Ο κ. Σφακιανάκης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της « Espresso », που είχε αποκαλύψει ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξαπολύσει σαρωτικές έρευνες για το δημοφιλές «Ντύνω κούκλες», στο οποίο παίζουν παιδιά από 8 έως και 15 ετών, καθώς υπήρχαν βάσιμες υποψίες για παιδόφιλους που τα πείθουν να ανεβάζουν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες. Μάλιστα, τα δέκα παιδιά που έπεσαν στα νύχια αδίστακτου παιδόφιλου βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται στις τουαλέτες!
Η ενημέρωση έγινε παρουσία του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κ. Σφακιανάκης γνωστοποίησε ότι την τελευταία τριετία η υπηρεσία του εντόπισε και «έστειλε» 271 κατηγορουμένους για παιδική πορνογραφία κι επιπλέον τα τελευταία οκτώ χρόνια απετράπησαν 1.060 αυτοκτονίες. Ο υπουργός εστίασε στα γραφειοκρατικά προβλήματα, αναφέροντας ότι η καθηγήτρια που κατηγορείται για αποπλάνηση μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού στα Χανιά διορίσθηκε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, επειδή ο φάκελός της έγραφε μόνο ότι επέδειξε ανάρμοστη -κατά την υπηρεσία- συμπεριφορά.
Γιούλη Σταρίδα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια