Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα παιδιά της νέας εποχής

Tα παιδιά της νέας εποχής

Νέες, προηγμένες γενιές συνθέτουν το μέλλον της Ανθρωπότητας
Στις εποχές που ζούμε, μεγάλες ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα, σε ποικίλα επίπεδα, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, σε επίπεδα αξιών και αρχών.

Οι αλλαγές δημιουργούν πάντα ανασφάλεια και ανησυχία για το μέλλον, ακόμη κι όταν είναι για καλό, πράγμα που δύσκολα αναγνωρίζεται στη φάση της αλλαγής.
Η αγωνία αυτή εστιάζεται ιδιαίτερα στο μέλλον των παιδιών μας. Ακούγονται συχνά οι φράσεις: «Τι θα γίνουν τα παιδιά μας; Τι μέλλον θα έχουν; Τι κόσμο τους παραδίδουμε; Πώς θα προχωρήσουν επωμιζόμενα τα βάρη που εμείς τους κληρονομούμε;»

Εδώ μπορούμε να αναλογιστούμε το θέμα λίγο διαφορετικά. Τα παιδιά τώρα, ΕΙΝΑΙ εικόνα από το μέλλον. Αυτά διαμορφώνουν τις νέες συνθήκες, τα νέα δεδομένα. Και το αποτέλεσμα καθορίζεται από τις ζυμώσεις του παρελθόντος, σε συνδυασμό με τα νέα χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Όποια κι αν είναι τα συστατικά της ζύμωσης, το καινούργιο είναι πάντα κάτι διαφορετικό, κάτι νέο και συνήθως πιο εξελιγμένο.

Ας αφήσουμε για λίγο τα προβλήματα που τους κληρονομούμε, και ας εστιάσουμε στα θετικά της εποχής μας σε σχέση με τα παιδιά.

Πότε πριν τα δικαιώματα των παιδιών ήταν τόσο αδιαπραγμάτευτα και ξεκάθαρα;

Πότε πριν είχε μελετηθεί τόσο διεξοδικά η παιδική ψυχολογία(μιλώ χονδρικά για την τελευταία πεντηκονταετία), και πότε πριν ήταν τόσο εύκολη η πρόσβαση των απλών ανθρώπων σε πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη ανατροφή των παιδιών τους;

Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να αναδείξει στα επόμενα χρόνια, άτομα πιο ολοκληρωμένα, σε ψυχικό και διανοητικό επίπεδο, και να μετατρέψει τα προβλήματα σε δημιουργικές προκλήσεις και εφαλτήρια για τις γενιές που μεγαλώνουν, ώστε να διαμορφώσουν καλύτερες κοινωνίες και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.

Μικρές αλλαγές που γίνονται σταδιακά στις κοινωνίες, περνούν στο DNA των νέων γεννήσεων. Ίσως έτσι να εξηγούνται αυτά που γράφονται από ενορατικούς για προηγμένες γεννήσεις και για τον ερχομό παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες.
Η Νάνσυ Αν Ταπ [Κατανοώντας τη ζωή σου μέσα από τα χρώματα(1982)], ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε με τις ιδιότητες των νέων αυτών παιδιών.

Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό που αναφέρει είναι το βλέμμα τους, ευθύ και διαπεραστικό. Είναι άφοβα γιατί ξέρουν υποσυνείδητα ποιά είναι, πιστεύουν στον εαυτό τους, εκφράζονται με αμεσότητα, αγαπούν την αλήθεια και απεχθάνονται την χειραγώγηση. Αντιδρούν έντονα στην καταπίεση, θέλουν γρήγορα να παίρνουν πρωτοβουλίες και να διευθετούν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Έχουν έντονη διαίσθηση και συχνά τηλεπαθητικές ικανότητες.

Η συμπεριφορά τους, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο βλέμμα τους, τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα από την ηλικία τους, πιο ώριμα, πιο σοφά, και συζητώντας μαζί τους, αντιλαμβάνεσαι γρήγορα ότι έχεις απέναντί σου ολοκληρωμένες υπάρξεις, διαυγείς και ισορροπημένες.

Η Vianna Stibal [Theta Healing(2010)], παρουσιάζει τέσσερις τύπους παιδιών της νέας εποχής, με κοινά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και με κάποια ιδιαίτερα στοιχεία ο κάθε τύπος. Τα ονόματά τους προκύπτουν από το χρώμα της αύρας που τους αποδίδεται. Έτσι έχουμε τα Indigo (μπλε-μωβ), τα χάλκινα, τα χρυσά και τα κρυστάλλινα παιδιά.
1. Τα παιδιά Indigo
Η εμφάνισή τους δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Παιδιά Indigo γεννιούνται τουλάχιστον 45 χρόνια τώρα, αλλά μετά το 1985, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε βαθμό να αποτελούν πλέον χαρακτηριστικό γενιάς.
Είναι υπερευαίσθητα και με πολλά χαρίσματα. Έχουν πολύπλευρες ικανότητες, ισχυρή διαίσθηση και τη δύναμη της υλοποίησης. Είναι ανεξάρτητα, φιλαλήθη και δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους. Έχουν καλή επαφή με τον βαθύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε οι επιλογές και οι πράξεις τους να πηγάζουν και να καθοδηγούνται από αυτή την εσωτερική σχέση.
Αντιλαμβάνονται τα κρυφά κίνητρα των άλλων και αντιδρούν στις πλάγιες τεχνικές, ενώ έχουν την έμφυτη ικανότητα να τα στρέφουν ενάντια σε κείνους που τα χρησιμοποιούν.
Τείνουν να καταλύουν παλιές συνθήκες με ιδιαίτερη μαχητικότητα και ανατρεπτικότητα. Έχουν έρθει για να αλλάξουν κοινωνικές δομές και απαρχαιωμένες ιδέες, αλλά αυτό δεν γίνεται εύκολα χωρίς συγκρούσεις. Έτσι, ο εκρηκτικός τους χαρακτήρας παρεξηγείται πολλές φορές, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν ανταπόκριση, να απογοητεύονται και συχνά να οδηγούνται σε καταστάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Τότε γίνονται επιρρεπή στην αρνητικότητα, και μπορεί να εμφανίσουν προβληματικές συμπεριφορές.
Γενικά όμως, δείχνουν αγάπη και συμπόνια για τους συνανθρώπους τους, και αποζητούν ομόνοια και σύμπνοια.
Tα παιδιά της νέας εποχής
 2. Χάλκινα παιδιά
Τα χάλκινα παιδιά είναι οι επιστήμονες  του μέλλοντος, βιολόγοι, κβαντικοί φυσικοί, μαθηματικοί κ.α. Αρέσκονται να ρωτάνε «Γιατί» και «Πως», και είναι εστιασμένα στο να βρίσκουν  τις απαντήσεις. Ασχολούνται με την έρευνα και βρίσκουν λύσεις σε θέματα που αφορούν την Ανθρωπότητα.  Κατανοούν τους νόμους της Ενέργειας και πώς να την μελετήσουν και ενδιαφέρονται να γεφυρώσουν τη μεταφυσική με την επιστήμη.
Tα παιδιά της νέας εποχής
3. Χρυσά παιδιά
Τα χρυσά παιδιά
γεννιούνται θεραπευτές. Είναι κάτι που επιλέγουν από μικρή ηλικία. Έχουν  έμφυτη την ικανότητα  να κάνουν διάγνωση και να θεραπεύουν σε επίπεδο σωματικό, ψυχικό, ακόμη και γενετικό. Έχουν κι αυτά έντονη την ικανότητα υλοποίησης, την οποία και πάλι εστιάζουν στον χώρο της θεραπείας.
Όπως και τα Indigo, έχουν και οι δύο αυτοί τύποι εξελιγμένο DNA  με ισχυρό αμυντικό σύστημα, που τα προστατεύει από ασθένειες.  Εκπέμπουν αγάπη στο περιβάλλον τους και επιδιώκουν αρμονία και σύμπνοια για όλους.
Tα παιδιά της νέας εποχής
4. Παιδιά του ουράνιου τόξου ή κρυστάλλινα
Το χρώμα της αύρας αυτών των παιδιών είναι διάφανο ιριδίζον, και εμφανίζονται όλο και συχνότερα από το 2000 και μετά. Είναι παιδιά με έμφυτη σοφία και καλοσύνη. Είναι αξιαγάπητα και πολύ προσαρμοστικά και ακτινοβολούν αυτή την αγάπη και την κατανόηση στους γύρω τους. Είναι ιδιαίτερα διαισθητικά και φέρουν μνήμες από άλλες ζωές. Έχουν πολύ καθαρό κριτήριο για το σωστό και το λάθος, και μπορούν να μεταστρέφουν την αρνητική ενέργεια σε θετική. Σε αντίθεση με τα Indigo, τα οποία μπορεί να επηρεάζονται από αρνητικότητα και εντάσεις, τα κρυστάλλινα παιδιά μεταμορφώνουν την αρνητικότητα σε αγάπη, αρμονία και ομορφιά. Είναι έμφυτοι θεραπευτές. Και μόνο με την παρουσία τους ασκούν θεραπευτική δράση στους συνανθρώπους τους. Έχουν ιδιαίτερο δέσιμο με την φύση, τα ζώα και τους κρυστάλλους. Το διαπεραστικό τους βλέμμα μαγνητίζει και μπορεί να διαβάσει σε βάθος τις ψυχές των ανθρώπων.
Tα παιδιά της νέας εποχής
Η Doreen Virtue (Ph.D στη Συμβουλευτική Ψυχολογία), μελετώντας πολλές περιπτώσεις κρυστάλλινων παιδιών, τα περιγράφει γλαφυρά στο βιβλίο της «Μετά τα Indigo, τα κρυστάλλινα παιδιά». Το πρώτο χαρακτηριστικό που τονίζει είναι το έντονο, διαπεραστικό βλέμμα τους.

«Μοιάζουν να βλέπουν τα πάντα. Μερικές φορές το βλέμμα τους προκαλεί νευρικότητα ή φόβο. Είναι σαν να αποκαλύπτουν τα μυστικά της ψυχής μας. Καθηλώνουν το βλέμμα μας και νιώθουμε σαν να μας σκανάρει ένα ανώτερο ον.
Βλέπουν πέρα από την εξωτερική όψη των ανθρώπων. Διακρίνουν το εσωτερικό Θείο φως, τα μάτια τους ανοίγουν με δέος και προσλαμβάνουν τα πάντα. Η αγάπη που εκπέμπουν είναι ακαταμάχητη. Προσφέρουν στους ανθρώπους θεραπευτικές δόσεις αγάπης, όπου κι αν βρίσκονται, Μοιάζουν με περιπλανώμενους ενεργειακούς θεραπευτές. Γνωρίζουν ενστικτωδώς πως  να κατευθύνουν την ενέργεια με τα χέρια, με τη σκέψη τους, ακόμη και με κρυστάλλους, για να φέρουν βαθιά θεραπευτικά αποτελέσματα.
Βασίζονται στη διαίσθησή τους για να διακρίνουν την αλήθεια σε ανθρώπους και καταστάσεις. Η διαίσθησή τους μοιάζει με ραντάρ που σαρώνει συνεχώς το περιβάλλον. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει  τις αληθινές του σκέψεις, τα συναισθήματα ή τις προθέσεις του από τη βαθειά επίγνωση των κρυστάλλινων παιδιών.
Επιδεικνύουν  ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, κάτι που οφείλεται στην υψηλή ευφυΐα τους, στην επίγνωση των συναισθημάτων τους, την πλούσια διαίσθηση, τις προχωρημένες κινητικές τους ικανότητες και τη φιλοσοφική τους διάθεση.
Έχουν έμφυτη γνώση της πνευματικότητας και θίγουν βαθιά θέματα εσωτερισμού. Είναι μικροί φιλόσοφοι, αρχιερείς και αρχιέρειες, και είναι σαφώς συντονισμένα με το Θείο.Διαθέτουν εκ γενετής ενορατικές ικανότητες. Σε πολλές γενιές υπήρξαν παιδιά με ψυχικές ικανότητες. Όμως η γενιά των κρυστάλλινων παιδιών είναι ικανή να διατηρήσει τα πνευματικά της χαρίσματα και μετά την ενηλικίωση. Ένας από τους λόγους είναι ότι στη νέα τούτη εποχή πνευματικού ανοίγματος, οι γονείς στηρίζουν περισσότερο τις ψυχικές ικανότητες των παιδιών τους.»

Η Μαρία Ζαβού, στο βιβλίο της «Ταξίδι στην Πέμπτη Διάσταση», αναφέρει ότι τα παιδιά της Νέας Εποχής, Indigo και κρυστάλλινα, έχουν προηγμένο  DNA,  που τα κάνει πιο ανθεκτικά στις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη Γη, όπως γεωλογικές και κλιματολογικές, μετατοπίσεις ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, ακόμη και αλλαγές στη διατροφή.

Τα Indigo είναι ψυχές με πολλές ενσαρκώσεις, που τώρα έχουν φτάσει στην ανώτερη βαθμίδα συνειδητότητας. Επιλέγουν γονείς  με σχετική ψυχική εξέλιξη, διατηρούν καρμικούς δεσμούς  μαζί τους, αλλά έχουν λίγα καρμικά θέματα να διευθετήσουν, σε αντίθεση με άλλες ψυχές που έχουν ακόμη αρκετό βάρος καρμικών οφειλών.
Tα παιδιά της νέας εποχής
Τα κρυστάλλινα παιδιά είναι ακόμη πιο εξελιγμένα. Έρχονται οικιοθελώς, χωρίς καρμικές οφειλές.  Γεννιούνται συνήθως από Indigo μητέρες, οι οποίες, μέσα από διαδικασίες καθάρσεων ολοκληρώνουν τα καρμικά τους υπολείμματα. Έτσι τα παιδιά αυτά δεν έχουν να επιλύσουν με τους γονείς τους καρμικά θέματα και η πορεία τους δεν επηρεάζεται από συναισθηματικές αδυναμίες των γονιών τους. Δεν είναι στιγματισμένα από καρμικές ασθένειες, ούτε μεταφέρονται σε αυτά προγονικά χαρακτηριστικά ή τάσεις. Είναι αφυπνισμένες ψυχές με συνείδηση του πλάνου ζωής και της αποστολής τους. Με την ηρεμία, τη γλυκύτητα και την ανώτερη ευφυία που τα διακρίνει, επιδρούν στους άλλους ανθρώπους γύρω τους, ενεργοποιώντας τους και αφυπνίζοντάς τους πνευματικά. Είναι  οι προπομποί μιας προηγμένης ανθρωπότητας.

Στις ομιλίες της, η Μαρία Ζαβού, επαναλαμβάνει χαρακτηριστικά, ότι τα παιδιά αυτά θα είναι Δάσκαλοι για όλους εμάς, τις παλαιότερες γενιές, και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το μέλλον τους ,αλλά μόνο για το πώς θα είμαστε αντάξιοι γονείς και εκπαιδευτές τους, ώστε να τα διευκολύνουμε να αναπτύξουν τις υπέροχες ιδιότητές τους.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες, μπορούν να μας βοηθήσουν  να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες των παιδιών μας, χωρίς να τις “χρωματίζουμε”. Κρυστάλλινα ή όχι, τα παιδιά της νέας εποχής είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και είναι εδώ. Ας τα αντιμετωπίσουμε όλα με σεβασμό και υπευθυνότητα και κυρίως με αγάπη χωρίς όρους, ώστε να ανθίσουν και να δομήσουν την κοινωνία του μέλλοντος, υγιή και αναβαθμισμένη.
γράφει η Θάλεια Κωστοπούλου
Πηγές:«Theta Healing», Vianna Stibal(Hay House-2010)
«Μετά τα Indigo, Τα Κρυστάλλινα παιδιά», Doreen Virtue,Ph.D(Εσοπτρον,2007)
«Ταξίδι στην  Πέμπτη διάσταση», Μαρία Ζαβού(Ζηρίων, 2008)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια