Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τσιπάκι και χειριστήριο αντικαθιστούν τα αντισυλληπτικά

Θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και θα λειτουργεί με τηλεκοντρόλ!
Μπορεί να φαντάζει ουτοπικό και να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως αλήθεια. Ο λόγος για το νέο μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα της γυναίκας και....

συγκεκριμένα κάτω από το μπράτσο ή τη κοιλιά και θα ελέγχεται εξ αποστάσεως με τηλεκοντρόλ!

Αμερικανοί ερευνητές αισιοδοξούν ότι το τσιπ αυτό θα είναι διαθέσιμο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι διαστάσεις του θα είναι 20x20x7 χιλιοστά και θα απελευθερώνει μια μικρή ποσότητα ορμόνης καθημερινά, γεγονός που μπορεί η γυναίκα να σταματήσει μέσω του χειριστηρίου, σε περίπτωση που δεν επιθυμεί να συνεχίσει την αντισύλληψη.

Οι ορμόνες είναι αποθηκεμένες μέσα στο τσιπάκι σε ξεχωριστές μικροσκοπικές θήκες. Μια ασθενής ηλεκτρική εκκένωση που προέρχεται από μια μικρή εσωτερική μπαταρία, λιώνει ένα λεπτό, προστατευτικό περίβλημα που συγκρατεί κάθε θήκη, απελευθερώνοντας έτσι κάθε 30 μικρογραμμάρια της ορμόνης προγεστίνης. Το τσιπ μπορεί να λειτουργεί έως και 16 χρόνια.

Η νέα αυτή τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά από το Πανεπιστήμιο MIT και πλέον αναπτύσσεται από την εταιρία MicroCHIPS της Μασαχουσέτης.

Όσο για τη χρηματοδότηση; Αυτήν, την έχει αναλάβει η εταιρία Microsoft.

Κλινικά, το μικροτσιπ θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ εντός του επόμενου δωδεκάμηνου και αν στεφθεί από επιτυχία, αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το 2018 σε «ανταγωνιστική»-σύμφωνα με τους δημιουργούς της-τιμή.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια