Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να σιδερώσετε ρούχα χωρίς σίδερο

Όσο και αν θεωρούμε το σιδέρωμα απαραίτητη δουλειά του νοικοκυριού, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και η πιο ευχάριστη!
Τα καλά νέα πως το σιδέρωμα μπορεί να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα… χωρίς την ηλεκτρική συσκευή.
Δείτε παρακάτω.....

πέντε εναλλακτικές μεθόδους που παρουσιάζουν το ίδιο (ή σχεδόν το ίδιο) αποτέλεσμα.

Πιστολάκι μαλλιών
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να διώξετε τα τσαλακώματα από τα ρούχα! Απλά βάλτε το πιστολάκι στην πρίζα και φυσήξτε με αυτό το τσαλακωμένο ρούχο, στην μεσαία όμως ταχύτητα. Κρατήστε το σε μια σταθερή απόσταση για λίγα λεπτά και θα παρατηρήσετε ότι το ρούχο σας θα μοιάζει σύντομα με σιδερωμένο!

Αυτοσχέδιο υγρό
Μπορείτε να φτιάξετε ένα τέτοιο υγρό ανακατεύοντας ένα φλιτζάνι νερό με 1 κ.γ. μαλακτικό και 1 κ.γ. οινόπνευμα. Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε καλά, ώστε ν’ανακατευτεί το μείγμα. Ψεκάστε το ρούχο και αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα να στεγνώσει. Το ρούχο δεν θα είναι πλέον τσαλακωμένο!

Υγρή πετσέτα
Τοποθετήστε το τσαλακωμένο σας ρούχο σε μια επιφάνεια και βάλτε από πάνω μια υγρή (και βέβαια καθαρή) πετσέτα. Πατήστε ελαφρώς με το χέρι πάνω από τις τσάκες και επαναλάβετε για δυο-τρεις φορές. Θα δείτε πως το ρούχο θα αποκτήσει άμεσα την “σιδερωμένη” του υφή.

Ρολό κάτω από βάρος
Μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικός από τους υπόλοιπους, ωστόσο και αυτός ο τρόπος μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Απλά πάρτε το τσαλακωμένο ρούχο και κάντε το προσεχτικά ρολό, βεβαιωθείτε ωστόσο ότι είναι ίσιο και χωρίς εξωτερικά ή εσωτερικά τσαλακώματα. Βάλτε το κάτω από ένα αρκετά βαρύ αντικείμενο (πχ. το στρώμα του κρεβατιού) και αφήστε το εκεί για περίπου μία ώρα.

Ντους ατμού
Αν βιάζεστε πολύ, δοκιμάστε αυτό το κόλπο! Κρεμάστε τα τσαλακωμένα σας ρούχα στο μπάνιο, λίγο πριν μπείτε για να κάνετε ντους. Κλείστε την πόρτα αλλά βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε αφήσει το καυτό νερό να τρέξει για λίγο προκειμένου να έχουν δημιουργηθεί στον χώρο ατμοί. Η ζέστη και οι ατμοί θα διώξουν τα τσαλακώματα και τις ζάρες από ρούχα και σε λίγο έτοιμα για φόρεμα!
briefingnews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια