Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

2.888 αρνητικές έρευνες για την TV

Η τηλεόραση έχει μπει τόσο "για καλά στη ζωή όλων μας", που αποτελεί πλέον από μόνη της σημαντικό πεδίο ακόμη και για ιατρική έρευνα.
Περισσότερες από 3.000 έρευνες, οι οποίες θεωρούνται αξιόπιστες, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την τηλεόραση, για τις αρνητικές αλλά και τις...θετικές επιδράσεις της στην ψυχική αλλά και σωματική υγεία των ανθρώπων.  
Γνωρίζετε πόσες από αυτές συσχέτισαν αρνητικά την υγεία με την τηλεόραση ; 2.888 ! 
Γνωρίζεται ότι η συνήθεια πολλών εφήβων να βλέπουν επί ώρες τηλεόραση μπορεί να στοιχίσει ακριβά στην ψυχική τους υγεία ; Ερευνητές του Χάρβαντ διαπίστωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης στην ενήλικη ζωή.
Τα ευρήματα δεν αποδεικνύουν ότι η ίδια η τηλεθέαση προκαλεί κατάθλιψη, αλλά παρατηρήθηκε ότι άτομα με προδιάθεση για εμφάνιση κατάθλιψης στο μέλλον έχουν την τάση να παρακολουθούν για πολλές ώρες τηλεόραση.
* Σύμφωνα με έρευνες, ο εθισμός του παιδιού στην τηλεόραση, το μετατρέπει σε ένα υπερκαταναλωτικό ον που έχει στο μυαλό του κυρίως τα υλικά αγαθά. Αυτό έχει ω αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σχέση του με την οικογένειά του και τους φίλους,αλλά και να δοκιμάζεται ακόμη και η ψυχική του υγεία.
* Η τηλεόραση ανεβάζει την πίεση!Έρευνα έδειξε ότι η πίεση του αίματος ήταν υψηλότερη σε όσα παιδιά έβλεπαν για ώρες τηλεόραση, σε σχέση με όσα σπαταλούσαν λιγότερο από μισή ώρα την ημέρα μπροστά στην οθόνη της.
* Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γονείς δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους πάνω από δύο ώρες καθηλωμένα στην τηλεόραση. Εκτός από την πίεση, η τηλεόραση έχει και άλλες "παρενέργειες" : σχετίζεται με ανθυγιεινή διατροφή, αυξάνει το στρες και επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια